Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Nejzábavnější na celým filmu byl výstup místního ožraly kterej se chtěl patrně v letním kině vyspat a my se mu tam nasrali s nějakým filmovým fesťákem. Ne teď vážně ke zde uvedeným žánrům navrhuji přidat komedie, protože tohle se prostě ani minutu nedá brát vážně. Občas to funguje občas ne a není třeba z toho dělat vědu prostě to je trash s kino rozpočtem ve kterým se nějakou náhodou ocitnul Statham kterej je, ale nutno uznat naprosto přesnej a svý vystupování v týhle taškařici si nepokrytě užívá. Bez něj by to možná nebylo ani na ten průměr. Efekty Mega dobrý, ale na scéně byl dost málo. Všechno prostě drtí ten vykleštěný dětský rating a na jinou dravou rybku (Piranha3D) kde byl vydatný gore fest se to nechytá ani náhodou. Tohle je holt takovej film se žralokem pro celou rodinu. Průměr jo, ale víc ani náhodou.55% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama