Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $55,691,208Tržby Celosvetovo $162,091,208 ║ ono to nie je zlý námet len zbytočne roztiahnutý na rozsah 2,5hodiny, čo je dosť smrteľná dávka, našťastie Cruise a Kidmanová to celkom herecky ustoja, tento tématický film samo o sebe to len potvrdzuje Kubrickovu chorobnú zvrátenosť /40%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tahle touha diváka opravdu spaluje a hlavně v něm zraje. Už to může být dlouho, co jsem film viděl a sugestivní pocit přítomnosti u rituálu nebo paranoidních Billových myšlenek pořád zůstává. Cruise a Nicole jsou bravurní, Kubrickovo budování atmosféry za pomoci minimalistického hudebního doprovodu taktéž. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kubrick si nemusel vybírat co chce natočit a co ne. Na co on šáhl to se stalo dokonalým. Stejně tak tomu bylo, když si vybral novelu Arthura Schnitzulera. Bohužel poslední film Stanleyho Kubricka. Film plný nečekaných událostí, které vás nenechají v klidu. Budete čekat co bude dál a až uslyšíte poslední slova Nicole Kidman, tak... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdo vidí jméno Stanley Kubrick a už dílku šoupe plný počet hvězdiček, protože "je to přeci genius Kubrick". Což je srandovní ale .... . Samozřejmě tento film zcela oprávněně sbírá uznání i u mě. Po tomto filmu jsem měl chuť si koupit klavírm, abych si mohl opakovat ty jednoduché,ale geniální klavírní tony co dodávali obrazu atmosféru úplně nevídanou. Film mě i přes svou délku dokázal úplně uhranout a pohlit to té mrazivé atmosféry. Touha vidět tento film opakovaně je přímo spalující. Nemůže se nezmínit o skvělých hereckých výkonech Nicol a Toma --opravdu dobrý . Nemůžu se nezmínit o sexy postavě Nicol --- opravdu dost dobrý. Šoupu plný počet hvězdiček, protože Kubrick je přeci génius ! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takovouhle erotickou a dráždivou atmosféru nenajdete ani v nejlepším pornu! Skvělý epitaf mistra Kubricka, odcházet se má přeci ve velkém stylu, ale měl samozřejmě mnohem lepší filmy, tahle moderní podívaná už není tak "Kubricovskou", jak jsem byl zvyklý, ale přesto silný nadprůměr, přes poměrně dlouhou stopáž to uteklo opravdu rychle a Vruise hrál dobře a Kidman byla vážně vzrušující. Takhle se mají točit erotické filmy! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Film vznikol skombinovaním Kubrickových nezrealizovaných projektov z konca 60-tych rokov – Rhapsody a Blue Moon. Rhapsody mal byť pôvodne psycho-sexuálnym thrillerom a Blue Moon príbehom o prvom hollywoodskom pornografickom filme. (Paldiny)
  • Film bol zakázaný v Malajzii a Južnej Kórei. (Paldiny)
  • Ve scéně, kdy jde Bill (Tom Cruise) kondolovat Marion (Marie Richardson), vchází do dveří ložnice a po levé straně na stolečku stojí soška, ale o chvíli později, když přijde Marionin přítel Carl (Thomas Gibson), soška tam již není. (dandislav1991)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama