Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Escobar v podání Javiera Bardema, patří mezi jeho nejvýraznější charaktery, které Bardem ztvárnil, je šílený, nepředvídatelný a má velice solidní pneumatiku. A byť film, neni podán akčním stylem, je tu několik věcí, které stojí za to vidět a které sou i zapamatovatelné, jako třeba scéna s řetězovou pilou. Navíc soundtrack, v dramatických scénách, ještě víc podtrhuje napětí a hrozbu, jakou Escobar byl. Penélope Cruz, se také snaží a svoji roli milfky, která se ráda nechá ojíždět psychopatem, ji budete prostě žrát i s navijákem. A tak jediné, co filmu podráží nohy, je to, že film nepůsobí uceleně, ale epizodně, v jedné scéně je Pablo na vrcholu a v další je z něho štvaná zvěř. Dost to tedy skáče mezi roky a film spoléhá na to, že jste viděli aspoň první sérii Narcosu. Je to škoda, jelikož je to natočené a zahrané na jedničku, místy i dost krvavé, takže celé to má ten správný tah na branku, ale je to spíš takový doplňěk k Narcosu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem (ostatně jako většina životopisných filmů). Ty dvě hodiny mi subjektivně přišly skoro nekonečné, nebavilo mě to a postrádal jsem tam větší vhled do toho, jak Escobarův narkobyznys fungoval - člověk se toho zde o něm v podstatě nic nedozví, spousta prostoru je naopak věnována jeho vztahu s Virginií, který mi nepřišel nijak zajímavý (mimochodem osobně mi i vadilo, že filmový pár ztvárnili skuteční manželé - podle mě by spolu manželé společně hrát neměli, protože to na mě působí strašně odcizujícím dojmem a nemůžu pak takový film brát vážně a zcela se do něj ponořit; dále jsem nepochopil, proč spolu postavy ve filmu mluví anglicky - navíc se směšným španělským přízvukem - a ne španělsky, když třeba novinové titulky zde jsou normálně ve španělštině). Místy tam probleskují lepší momenty (např. když film ukazuje, jak kolem sebe Escobar rozséval smrt), ale po většinu děje jsem jen přemýšlel, jestli ten pupek má Bardem umělý, nebo kvůli roli skutečně tak ztloustl (nic jsem si k tomu nezjišťoval), a jeho herectví mě moc nebavilo, podobně jako v případě Penélope Cruz, kterou mám jinak velmi v oblibě. Ani samotný závěr na mě nějaký dojem moc neudělal, prostě bylo najednou po něm, a mně to bylo vlastně fuk. Za mě velká nuda a pocit, že film s takovým námětem mohl být stokrát lepší, kdyby na to šel úplně jinak. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roli Pablo Gaviria Escobara mi vzdy skor sedel fenomenalny Benicio Del Toro, ktoreho som sa ako filmoveho Escobara snad i bal. Bardem je herec na urovni, ale chyba mu cosi do brutality Del Tora - neviem uz presne jaxa volal ten film, bol v roku 2014 natoceny. To, co chybalo Bardemovi, to slusne dotiahla Genialna Penelope Cruz - ze je to genialna herecka som pochopil uz vo filme Kokain 2001 - tam hrala tusim s Deppom. Escobar bol znamy svojim pristupom Plata o Plomo - kto nevie, nech si zisti, o co slo. Escobar vsak v celej svojoj osobnosti bol zobrazeny - dokonaly galantny muz verzus kruty, drsny a nelutostny voci mnohym z okolia : 88 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až příliš tradičně pojatá biografie zločince, kdy se nejdřív pobaví publikum omamným vzestupem a pobytem na vrcholu, aby pak přišlo vystřízlivění, obyčejně končící „hrdinovou“ přirozenou smrtí, tedy přirozenou pro život, který žil.. Překročit stín podobných filmů byl pro de Aranou vzhledem k zvolené formě úkol, který snad ani nechtěl splnit, takže ke štěstí musí stačit výkony odpudivého Bardema s pupkem přes půl Medellínu, mamonuchtivé vypravěčky Cruz a tiché vody Sarsgaarda. A mimochodem, jestli chcete do svého komentáře vměstnat nějakou originální poznámku, napište, že je to horší než seriál Narcos.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Snímek je inspirován knihou „Loving Pablo, Hating Escobar“, jejíž autorkou je novinářka Virginia Vallejo. (tedvidek94)

Reklama

Reklama