Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (448)

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů roku a to z několika důvodů. Velmi svěže a neortodoxně podaný životní příběh Tonyi Harding, který v rukou jiných tvůrců mohl skončit jako další nudné biografické drama s dojemným koncem. Gillespie s pomocí skvělého scénáře ze scén domácího násilí, emocionálního týrání a životního neúspěchu dělají v podstatě černou komedii, která ale nikdy neztratí pojem o tom, jak těžké to Tonya měla, a jak daleko došla. Její příběh možná nemá nejšťastnější konec, ale při pohledu na to jaké imbecily měla kolem sebe, je s podivem, že to přece jen pro ni skončilo takhle. Margot Robbie si tenhle projekt vzala na starost a do svého výkonu dala všechno. Svět se k Tonyi zachoval nespravedlivě, ale ona určitě ne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Proč mají zimní sporty ty nejlepší filmy? Melissa Rauch a její úžasné The Bronze odpustí, ale zkrátka to tak je. A Tonya se rozhodně minimálně u mě zařadí k zastáncům těch úplně nejlepších filmů z tohoto ranku, které si třebas za čas i rád připomenu. Ne, že by to byla nějaká obrovská pecka a zkultovněla by podobně jako například u nás oblíbené Kokosy na sněhu, ovšem film od začátku naprosto parádně šlape, respektive doslova utíká jak o závod, člověk se ani ke konci nezačne ani na chvilku nudit a na úplném konci ho ještě pravděpodobně semele vyhrocení těch (z části skutečných) událostí. Tónem a stylizací mi Já, Tonya částečně připomínala nedávné Battle of the Sexes, což je i přesně ten protějšek, na kterém mi jde skvěle porovnat plynulé tempo, které je prostě u tohoto filmu o fous výše. Margot Robbie je v roli naprosto úžasná, netroufnu si sice tvrdit, jestli na toho zlatého plešouna nakonec dosáhne či nikoliv, ale její odhodlání pro roli je naprosto bezprecedentní. Sic tu trošku koliduje uvěřitelnost jejího a Stanova skutečného věku, ale to už je dnes tak nějak normální. Margot je zkrátka hvězda první velikosti a ačkoliv se již dnes snaží vybírat roli, kde nevystupuje prvořadě sexy, řekl bych, že ošklivku se z ní úplně dělat nedaří (I protože skutečná Tonya nebyla, ačkoliv leckdo jistě bude tvrdit opak). Budu držet palce. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som veľmi spokojný s výsledným efektom. "I, Tonya" je veľmi dobre napísané, veľmi dobre zahrané a zrežírované štýlom, ktorý je vcelku zaujímavý. Dokonca miestami tu máme aj nejaké to búranie štvrtej steny. A funguje to dobre. Vo filme sú veľmi dobré myšlienky a to už od začiatku. Nenašiel by som moment v tomto filme, ktorý ma nudil a celkovo ma dokázal držať v atmosfére, ktorú si zvolil a udržal tempo až do konca. Margot Robbie bola excelentná v tomto filme a veľmi dobre zvládla všetky svoje scénky. Dokonca som ju miestami až absolútne obdivoval. Rovnako musím vyzdvihnúť aj výkon Allison Janney. Ak si ju niekto niekedy zapamätá v nejakom filme, tak podľa mňa to bude práve táto rola. A čo je na filme najlepšie je fakt, že keď sa už dostávame k finišu a pomaly nám všetko do seba zapadáva, uvedomil som si, že je mi Tonye skutočne úprimne ľúto. A že celý ten incident skutočne zlikvidoval celú jej kariéru. To, čo bolo pre ňu v tom momente absolútne najdôležitejšie odrazu nebolo. A bolo mi jej úprimne ľúto. Napriek všetkému čo sa stalo. Možno som mal občas pocit, že nemuselo byť toho búrania štvrtej steny toľko a možno by som rád videli niektoré postavy viac, ale zase je pravda, že sa to sústredí na Tonyu. A to je správne. Takže film vysoko oceňujem, odporúčam a rozhodne si myslím, že stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je moc zábavný na to, aby zvládnul být plnohodnotně ještě něco dalšího. I když Soderbergh dokázal, že jde být vidláckou komedií a celkem upřímným náhledem do života "spodní třídy" zároveň, tady mě ty humory poměrně rušily. A Margot Robbie je pak velmi snaživá, ale až moc "stylizovaná". Nicméně tohle jsou jen výtky, proč ten dobrý film není vynikající. I když je dobrý spíš v duchu FX minisérie pro chytré teenagery s citem pro aktuální trendy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„America. They want someone to love, they want someone to hate..“ Jeden z největších skandálů zámořské sportovní historie zpracován jako černohumorná komedie s občasným „probořením čtvrté stěny“ a prvky mockumentary. Soutěžní jízdy jsou poutavě nasnímané, Sebastian Stan je nový Michael Biehn a despotická matka, vyžraný bodyguard s konexemi na tajné služby či všudypřítomná white trash demence občas vyloudí mrazivý úsměv, nicméně chtělo by to lehce prostříhat, méně tlačit Toničku do role oběti a možná na konci v rámci zatraktivnění spojit Margot s ledově ostrým Willem Ferrellem.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Po celý čas filmu nosí Margot Robbie paruku. Aby dosáhli stejně neupravených kudrlin jako měla Toyna, namáčeli paruku do piva. (Streeper)
  • Natáčelo se ve státě Georgie. (Varan)
  • Na konci filmu je zmíněna boxerská kariéra Tonye Harding. Ve skutečnosti se v ringu představila pouze šestkrát a její skóre byly tři výhry a tři prohry. (Martrix)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno