Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srážka buranů jako od bratří Coenů se světem krasobruslení v neuvěřitelném příběhu podle skutečných událostí. Margot Robbie jsem sice nevěřil těch 15 let, ale sportovně nadanou jednodušší blondýnku zvládla výborně. A vlastně mě ani nepřekvapuje, že ještě více cen posbírala Allison Janney za ztvárnění její matky. Jako u každého současného amerického filmu je zase největším omylem tvůrců přestřelená délka (70%). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj: Když vypneš mozek, nikdo nezachytí tvoje vibrace." Vítejte ve světě dementů. Já jsem si to s nimi tedy užil, ale stále nevím, kolik krve z kolena Nancy má Tonya na svých rukou. To nakonec až tak moc nevadí, protože o činu samotném se toho napsalo a natočilo až dost. Tady jde o dementy a to zcela konkrétně o prvotřídní dementy. Když nastoupila tiše kouřící matka LaVona do akce, tak jsem si byl jistý tím, že tohle je vrchol. Ovšem mýliti se je lidské, takže jsem musel rychle uznat, že tajný agent Shawn, myslící o čtyři tahy dopředu (i když ve zcela jiné partii), byl ještě lepší. A co teprve vynikající Shane, když rozbíjel skleněnou výplň dveří svou hlavou? To byl další adept na umělecký dojem za 6.0 a mě nezbývá než konstatovat, že Tonya Harding musela mít ohromný talent. Dvakrát se totiž slušně umístit na olympiádě, když nemáte peníze ani mozek, tak tomu já se tedy klaním. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Hardingovou a její aféru si pamatuji jen matně, proto jsem se s chutí vrhla na její životopisný film. Předně, je perfektně zpracován a chvílemi velmi vtipný. No je to takový hořký smích...Neubránila jsem se lítosti nad smutným osudem, který Tonyu potkal. Odmalička bitá, týraná, život bez lásky, matka hotové monstrum, nikde zastání, tréning od tří let a životní podmínky diametrálně odlišné od děvčátek z dobrých, kultivovaných rodin. Dospívání rovněž plné dřiny, dokonce bodnutá vlastní matkou a ve dvaceti nastupuje na scénu další mlátička, manžel. A začínají hádky, rvačky a dokonce i výstřely ze zbraní. Je až neuvěřitelné, že děvče z takových otřesných sociálních poměrů jelo dvakrát na Olympiádu. Holka bez vychování, bez vzdělání, ale schopná, jako druhá na světě a první v USA, skočit trojitého Axela na soutěži. Vlastně mě ani nepřekvapuje, že ji frustrace z neustále nízkého hodnocení rozhodčích (které iritovala svým laciným zjevem a hrubým chováním) vedlo k hanebnému činu, nechat přerazit nohy své soupeřce tyčí. Nikdy se nedozvíme, jestli o plánování činu věděla, ale násilí a rány Tonyu provázely celým jejím životem. Mohlo jí to skutečně připadat normální. Přestože lituji postiženou soupeřku, je mi více líto Tonyi. Kdyby žila v normální rodině, kdyby se dala do kupy s laskavým mužem, kdyby, kdyby..., možná by neskočila trojitého Axela, ale měla by fajn život. Jenomže na kdyby se nehraje a o tom to přesně je... Margot Robbie si Oscara zaslouží! A Allison taktéž.. Vynikající výkon! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Filmy zo športového prostredia idú s výnimkou bojovým filmov mimo mňa, pričom krasokorčuľovanie ma naozaj nezaujíma. O to menej ma lákalo dať I, Tonya šancu, no pravdou je, že som sa snímke vyhýbal zbytočne. Viac než zo športu ťaží zo svojho dramatického a čiernohumorného žánru, ktorý jej naozaj pasuje. P.S. Dúfam už nikto nepovie, že je Margot Robbie len pekná tvárička / herecké drevo. Hlúposť na entú. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Formálne (obraz, hudba, herci), je to super a nedá se nic vytknout. I přesto mě první půlka přišla v něčem až moc šablonovitá (životopis), a tou stylizací snad až moc odosobněná - vztah ústřední dvojce je vyprávěný způsobem efektních náhledů do jejich života, než že by člověk opravdu měl pochopit, co k sobě cítí. Ale postupem času tak nějak vyhraje příběh nad formou, a začne to směřovat trochu jinam...a v ten moment to začne dávat smysl a film nelze než doporučit! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Allison Janney měla velký problém s papoušky na rameni, kteří neustále někam odlétali nebo jí klovali. Proto se vybral pouze jeden papoušek „Little Man“, který byl nejméně aktivní. (Streeper)
  • Film je postaven na rozhovorech s žijícími aktéry celé aféry, tvůrci i zdánlivě autentické záběry Tonyi, její matky či Jeffa natočili s herci. (ČSFD)
  • Když Tonya Harding (Margot Robbie) udělá trojitý axel, tak se pak objeví v televizi a na ní se objeví vlajky států i jejich skóre. Mezi státy je i vlajka Československa. (Delock)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama