Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

Psema 

všechny recenze uživatele

Režisér nedoceněné sci-fi Perfect Sense a oscarového neo-westernu Za každou cenu, David Mackenzie, je zpátky! A opět má s sebou naprosto božího Chrise Pinea, který zas a znovu dokazuje, že je ho na kapitána Jamese T. Kirka vážně škoda. Tentokrát se převtělil do role Roberta Bruce, středověkého skotského odbojáře, který se kvůli skotské koruně nebál vraždit, sjednotil národ a ukázal Anglii, že odkaz Williama Wallace ze Statečného srdce není zapomenut. Outlaw King, který bude celosvětově uveden 9. února na Netflixu, Wallace krátce ukáže a definitivně tak sebe sama zacementuje jako jakýsi spin-off oscarového hitu Mela Gibsona. Spin-off, který si však zaslouží plnou pozornost, protože David Mackenzie režijně neskutečně válí a řemeslně, tematicky i herecky doluje z látky o střetu Skotů a Angličanů maximum. Bitvy jsou neuvěřitelně naturalistické a brutální. Mackenzie rád vrhá diváka do zmatku bitvy při zachování jasné kontinuity a smysluplnosti scény. V zápalu bitev a zakrvácených mečů se však neztrácí ani humanistické poselství, vztahy mezi postavami a hlavně emoce, kterých má film na rozdávání. A komu nepadne sanice při úvodní jednozáběrovce a neuroní slzu při poslední scéně, ten nenávidí filmy! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava a chválitebné obeznámení s - ve filmovém světě méně známou ale zásluhama pozoruhodnou - historickou osobností (zastíněnou jejím politickým předchůdcem Williamem Wallacem). Žánrově taktéž uspokojivé, obsahující všechny potřebné mainstreamové atributy. Co mi tu ale bránilo k pořádnému zážitku, byla předvídatelnost a vypravěčská neoriginalita bez osobního vkladu především režiséra. Scény a momenty, které by snímek odlišili od řady jemu podobných. Ocenil bych je dokonce více než válečnou řežbu. A taky lepší, než silně průměrný soundtrack. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost slušný film na poměry Netflixu. Dnes už se takových historických řežeb moc netočí. Nedokážu sice posoudit historickou přesnost, ale film se mi dost líbil. I obsazení je super. Jak Chris Pine v roli Roberta Bruce, tak Aaron Taylor-Johnson jako šílený Douglas. Sympatická byla i Florence Pugh jako Elisabeth. Bitvy se mi taky dost líbily a celkově jejich taktiky. Akorát to nemá onu velkolepost Statečného srdce. Hraje tam dost herců z GoT. "Ať žije král!" ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný návrat historických epik vypadá v hlavě Davida Mackenzieho očividně úplně stejně jako v té mé. Vynikající dramatická řežba, která je stejně brutální jako je nádherná. Naturalistická kamera a herecké výkony jsou zásluhou toho, že si připadáte, jako by vás do obličeje šlehal vítr a déšť skotských vysočin. Chris Pine je král, kterého bych pěšky následovala do každé bitvy. Zkrátka perfektní. To samé platí o nebojácné Florence Pugh. Jeden z mála historických příběhů, kde jsem neznala konec a stěží bych letos našla lepší dějový zvrat. Není to dokonalý film, ale je to srdcovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Prvních devět minut filmu je natočeno jedním záběrem beze střihu. (freelex)
  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno