Reklama

Reklama

Prokletí čarodějnice

(festivalový název)
  • Německo Hagazussa - Der Hexenfluch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrůza z čarodějnic hýbe v 15. století Evropou. Nevyhýbá se ani malé Albrun a její matce, které žijí na samotě v horách. Albrun provází mučivý strach i v dospělosti, kdy už je sama matkou. Děsivé události ale začínají vyvolávat otázku, zda síly temna nesídlí i mimo její představy. Gotický horor s působivými obrazy a plíživě hrozivou atmosférou je debut rakouského režiséra Lukase Feigelfelda. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Witch je proti tomuhle Need4Speed, ale myslím si, že účel tenhle kousek splnil. Je to příjemně jiné, atmosferické, pocitové a když si to najde správného diváka, věřím, že se to dočká i vřelého ocenění. Mně osobně tohle pojetí nevadilo vůbec, jsem zvyklá na pomalé tempo a nevadí mi ho vyhledávat. Dějově je to sice prázdné v porovnání s The Witch, ale určitých nepříjemných a občas i nechutných scén se dočkáme, jen jsou prostě umělečtěji pojaté. Celé je to založené spíše na lyrice a titulkáři si s tímhle moc práce dávat nemuseli. Pochopím negativní ohlasy, ale když se té formě zkrátka dobrovolně poddáte, nemůže vás to úplně zklamat, protože některé výjevy stojí fakt za to a ne jednou jsem měla špatný pocit z toho, co vidím. Posílám do Německa (!) krásné velké tři hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tento snímok je ťažké niečo napísať, prišlo mi to ako akýsi podivný experiment, ktorý však v konečnom dôsledku nedopadol až tak zle - na prvotinu celkom slušné. Hodnotiť sa dá iba technická a herecká stránka, ktoré tu boli na vysokej úrovni, to treba uznať. Nádherné exteriéry, krásna kamera a herci, ktorí sa do príbehu hodili výzorovo i svojim hereckým umením. Časové obdobie bolo ťažké určiť, neviem kde sa vzalo to 15. st., ale vzhľadom na ten bubonický mor a na to ako bol oblečený ten kňaz by to hádam aj sedelo. Čo sa týka dejovej linky tam to už bolo horšie. Iba jeden umelo natiahnutý prázdny žvanec o ničom v rytme zúfalo spomalených záberov a v tempe, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani slimák. Naozaj to chcelo veľkú dávku trpezlivosti dopozerať to až do konca. Našťastie sa tu našlo pár záberov ktoré aspoň na chvíľu vytrhli z letargie, avšak o horore by som tu vôbec nehovoril. Áno, atmosféra v niektorých momentoch pekne zhustla, len čo z toho, keď sa to v rámci žánru vôbec nevyužilo a hororový divák tak obíde naprázdno. Odporúčam radšej snímok Čarodejnica (2015) - krásna ukážka toho ako to malo vyzerať, aj atmosféra, aj mráz na chrbte. Tu sú len pekné obrázky a artovejšie vyznenie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní baladické drama je zasazeno do krásných, ale temných a nehostinných hor. Celým příběhem se vine znepokojující černá nit, pomalé tempo souzní s evropskými artovými počiny. Meditativní záběry střídají až mučivě dlouhé, často statické obrazy, které jsou v protikladu k dějovým výjevům. Snímek je rozdělen na čtyři části - Stín, Roh, Krev a Oheň. Malá Albrun je na samotě společně s matkou vystavena nepřátelství lidí z nedaleké osady, kteří je považují za čarodějnice. Po matčině smrti se klidu nedostává ani již dospělé Albrun, která sama vychovává kojence - Marthu, již pojmenovala po své matce. Společnost jí dělá stádo koz, které jakoby v sobě ukrývalo temnou symboliku. Když Albrun pozře plodnici houby, která vyrostla v lese u lebky jelena, promění se lesní labyrint v místo, kde číhají na každém kroku smrt a zmar. Výtvarnou kameru doprovází mrazivá hudba podtrhující tesknou atmosféru. Pro milovníky artových, divných, pomalých a temných snímků jako stvořené, příznivci klasických hororů asi moc nadšeni nebudou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rakousko-německý horor „Prokletí čarodějnice“ je rozhodně atmosférický snímek, ale díky tomu, jaké bylo zvoleno tempo, jsem měl pocit, že stejně dochází k rozmělňování atmosféry a nakonec jsou zde hlavně divné obrazy toho, jak se žije na samotě a jak skoro nikdo nemluví. Nemůžu si pomoct, ale na mě film „Prokletí čarodějnice“ prostě nedokázal zapůsobit tak, jak by asi měl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádherné exteriéry, které kamera dokázala bezezbytku využít a perfektní Aleksandra Cwen v hlavní roli. Průšvih je, že Feigelfeld chtěl mermomocí točit umění, což pro něj znamená dlouhé záběry na cokoliv, což se hodilo jen zřídka. Z toho plyne spousta dlouhých chvilek, kdy má člověk tendence dělat cokoliv jiného, než se dívat na obrazovku a kýžený dopad nemají ani ty dobré nápady, které tu jsou. Mě je jasné, že tohle ani nemohl být klasický horor, ale Eggersova Čarodějnice nedávno ukázala, že to jde v podobném duchu i zábavně. Na debut slušné, ale nic víc. 50% ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama