Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 083)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skynet na mě a na mýho syna poslal několik terminátorů. Jeden nás nakonec dohnal a splnil rozkaz, co dostal v budoucnosti, která nikdy nenastala." Tak se nám to trošku komplikuje. Terminator je prostě fajn, ale už jich tady běhá nějak moc na to, aby to ještě dávalo smysl. Proto už v tom žádnej smysl nehledám, užívám si nasranou Sarah, nevěřím Grace toho vojáka v ní, nevidím v Dani budoucí zachráňkyni světa a přeju kovovýmu Carlovi, aby prodal hodně koberců. Jinak to samozřejmě bouchalo prvotřídně, ale s tím už se u jakýhokoli Terminátora tak nějak počítá. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je buď nejlepší z dílů 3-6, nebo druhý nejlepší (po 3), nebo stejně dobrý jako 3. Přesně vám to neřeknu, protože jsem díly 3-5 viděl jen v době, kdy byly nové, a pak už ne. Tím, že je lepší než 4 a 5 si jsem bezpečně jist, ale na 3 budu muset mrknout znova (ještě mám doma CD-R s kinoripem o velikosti 630MB vypálené v roce 2003, tak snad bude fungovat)_____A teď k filmu: To, že je tento film docela koukatelný souvisí hlavně s tím, že se tvůrci nepokoušeli o velké inovace a nasadili osvědčené dějové schéma kopírující díly 1 a 2 (scenáristům Star Wars VII to taky prošlo). Toto schéma lze rozvíjet prakticky donekonečna (po Skynetu přišel Legion, a po něm může přijít třeba HAL10000 nebo Ondra), ale vzhledem k nízkým tržbám se dalšího dílu dočkáme nejdřív za 10 let (ale dočkáme, všichni známe nemohoucnost Hollywoodu). Scénář je plný nesmyslů, kterým vévodí T-800 jako starostlivý otec rodiny (to je snad nějaká úmyslná parodie a dřenda), ale díky svižné a zábavné akci to ani nevadí. Je fajn vidět zase Lindu Hamiltonovou, má charisma na rozdávání (a její mladší verze vypadá jako živá). Arnold vypadá taky překvapivě v kondici (resp. tvůrci ho nenutili dělat nic, co by nezvládl). Snad jen Natalia Reyes vypadá jak postava z teenagerské komedie a její přeměna v akční hrdinku a vůdkyni lidstva vypadá hodně násilně a nevěrohodně (Linda Hamilton byla v roce 1984 v tomto uvěřitelnější, ale holt je jiná doba a ve filmech teď musejí povinně hrát modelky). ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Měl bych jít o číslo níž, ale... někdy prostě stačí, že po několika zpackaných a překombinovanách pokusech dostanete "obyčejný" a dosti banální pokračování, které jde ruku v ruce s prvnímě dvěma (strukturou) díly a zároveň je žádným způsobem nepoškozuje (tady dost lidí nebude souhlasit, ale whatever). Tak či tak je Linda super, velmi překvapivě jsou vlastně všechny herečky dost v pohodě a Luna se setsakra snaží, aby z něj byl opět ten nelítostný stroj nezničitelnosti. Akce sterilní, přepálená a místy CGI bordel... ale šlape to, baví to a hlavně na konci i solidně zaháčkuje. Třetí nejlepší díl. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Po kolosálním průšvihu s názvem Genisys, jsem si říkal, že jsem s touto značkou nadobro skončil, ale přítomnost Arnolda Schwarzeneggera, jehož jsem velkým fanouškem, mě přemohla a na Temný osud jsem se ze zvědavosti podíval. Co na tuhle ohavnost vlastně říct? Je to stále jedno a totéž, dávno pryč je nějaký příběh, chybí napětí, atmosféra nula, triky působí až směšně, všechno se poněkolikáté recykluje a na každou půlhodinu povídání, je zhruba jedna akční scéna. Stejná, ne-li větší bída, než výše zmíněná limonáda z roku 2015 (Terminátor loučící se s rodinkou, je absolutní dno). P.S. Všimněte si, kolikrát během filmu Rev-9 dostihne hlavní hrdiny, aniž by byl aspoň jednou úspěšný. Takhle nemožný Terminátor snad ještě v sérii nebyl. P.P.S. Mám stejný problém, jako u Genisys, tzn. po pár dnech mi tahle sračka dozrála v hlavě a musím snížit hodnocení. Promiň Arnie, níž už však není kam jít. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných pořád věřím, že by hypoteticky mohl vzniknout parádní terminátoří film a tu látku nevnímám jako vypotřebovanou - ale nesmělo by to být jen formou repetic a mírných variací. Temný osud je vším, co dělá, v pořádku, ale není moc důvod se o to, co dělá, zajímat. Cameronovu egu asi dělá dobře, že chce někdo jeho dítě držet při životě, ale potřebovalo by to víc než zaměstnání celkem nudného režiséra a sepsání celkem nudného příběhu, kde bylo vytyčeno pár koncepčně dobrých nápadů, jejich realizaci ale chybí jakákoliv energie. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (40)

  • Stejně jako první Cameronovy filmy ze série má film rating R, zatímco předchozí dva díly měly rating PG-13. Tim Miller uvedl, že film má rating R, protože "fanoušci si to svým způsobem vyžádali". Původně byly některé scény natáčeny ve dvou verzích – jak pro rating R, tak pro případný rating PG-13. Cameron ale prohlásil, že je to ztráta času. Tvůrci tak od této metody upustili a definitivně se rozhodli pro film s ratingem R. (CinemaRanger)
  • V čase 1:02:47, kdy je Sarah Connor (Linda Hamilton) spoutaná s rukama za zády a odváděná do samostatné cely, dojde po vyhlášení požárního poplachu k souboji na schodišti. V momentě, kdy Sarah skopne jednoho pohraničníka ze schodů, je na malý okamžik vidět, že má ruce volné. V následujícím záběru, při souboji s agentem v obleku, se navíc pravou rukou odstrčí od zdi. (Globus_Jirka)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama