Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (797)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"That person who helps others simply because it should or must be done, and because it is the right thing to do, is indeed without a doubt, a real superhero." _____________ Kdo by to byl řekl, že právě animák se Spideym bude revolučním milníkem animovaného řemesla. Opak se však stal pravdou. Jaktěživ jsem totiž v animovaném filmu neviděl tolik geniálních detailů a umělecké invence – každému jednotlivému rámečku byla věnována náležitá péče [tenhle film je totiž defeinice pořekadla "every frame a painting"], a proto není divu, že mizanscéna má ihned několik animačních vrstev, kde každá z nich má odlišný kreativní význam [kombinace 3D, 2D a stop-motion animace kombinující komiksovou stylizaci], a na první pohled je nedokáže lidské oko ani zaznamenat. Co dodat? Into the Spider-verse je bez debat esence komiksového filmu, převratný mezník animovaného žánru, a celkově instantní fan-service, o kterým se nikomu ani v těch nejdivočejších snech nesnilo – natožpak těm věrným fanouškům, kteří v dětství každou sobotu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem sledovali animovaná dobrodružství Pavoučího muže. Zkrátka, jde o dechberoucí audiovizuální zážitek, který nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Miles Morales má jedinečný ambice a potenciál na to chopit se pochodně a vést další kinematografickou štafetu vstříc pavučinám budoucnosti. Stan Lee by byl pyšnej. Spider-vepř to zabil. It's just about the leap of faith :))) ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Souznil jsem s většinou při startu reklamní kempaně, jelikož se mi nový Spider-man čistě z pohledu animace vůbec nelíbil a tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych na to mohl jít do kina, spíše to ve mně žádné extra naděje nevzbuzovalo. Ovšem musím konstatovat, že Spidey od dvou oblíbených všeumětelů Lorda a Millera je film nabitý pozitivní energií, tak neuvěřitelně hravý a přeplněný neskutečnými nápady, že je teméř zázrak, že se to povedlo. Z, již zmíněné, animace mě zpočátku bolela hlava, ale po dvaceti minutách s tím člověk plně splyne a najednou to přestane vadit. Naopak se mi to začlo hodně líbit a plně chápu, proč k tomuto způsobu tvůrci přistoupili. Příběhově je to svěží taktéž, Peter Parker ve filmu je, ovšem hlavním hrdinou je Miles Morales, tolik opomíjený Spider-man na mainstreamovém poli. Jelikož sleduji, resp sledoval jsem, animovaný seriál Ultimate Spider-man, adaptace komiksové linky Web Warriors pro mne není žádnou novinkou, ovšem dovedu si představit, že na spoustu lidí v kině to může působit malinko přeplácaně - dle zdejšího hodnocení tomu ovšem nic moc nenasvědčuje a já všem mohu doporučit konečně pořádný animák pro všechny věkové skupiny, který má duši a člověku zlepší náladu. PS : Doporučuji návštěvu Cinema city a verzi s titulky, už jen proto, že na Nicolase Cage (resp jeho hlas) v kině už jen tak nenarazíte. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se Lord a Miller poté, co je neslavně vyhodili z natáčení starwarsovského Sola, dočkali satisfakce. Paralelní světy jsou nejlepší komiksový film od Logana. A fakt, že je animovaný, ho vůbec nedrží zpátky. Tvůrci naopak žánru a techniky využívají k tomu, aby film vypadal co nejvíce jako komiksová políčka. A daří se to náramně. Obdivuju i fakt, že sladili několik velmi odlišných stylů (manga, noir, klasické cartoon animáky...). Je zkrátka vidět, že za tímhle dílkem stojí hodně práce, nasazení a že na něm dělali lidi, kterým na výsledném díle hodně záleží. Postavy jsou sympatické, nechybí napětí, skvělý humor i zajímavé akční scény. Plus je tu několik velmi milých překvapení. Velký palec nahoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince. (gecko)
  • Miles Morales se poprvé objevil v komiksech od vydavatelství Marvel v srpnu roku 2011 v „Ultimate Comics: Spider-Man“. Vystupuje v alternativním vesmíru, kterým Marvel rozšířil původního Spider-Mana. Česky vyšel komiks v sérii „UKK“ číslo 78 (Ultimátní komiksový komplet) pod názvem „Ultimate Comics Spider-Man: Kdo je Miles Morales?“ 26. dubna 2017. (10milda)
  • V potitulkové scéně se objevil Spiderman 2099, kterého jsme mohli prvně vidět v roce 1992 v „The Amazing Spider-Man #365“ a „Spider-Man 2099 #1“. Miguel O'Hara schopnosti získal při práci v Alchemaxu v budoucnosti, kdy měl vyvinout super vojáka. Nedopatřením získá pavoučí schopnosti po vzoru Petera Parkera, ale má i schopnosti navíc. Třeba dokáže paralyzovat nepřátele svým jedem. (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno