Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 12

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (798)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro děcka a geeky zřejmě nemalá pecka, pro ostatní film, který se dá se skřípěním zubů zkousknout. Především první polovina je relativně v pohodě, druhá polovina už je taková ta šílenost, co se dá přečkat jen s notnou dávkou trpělivosti. Nezatracoval bych to úplně, ale pokud Spidermana, tak raději toho "klasického" od Raimiho. 55% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem byl z tohohle animáče opravdu nadšený, a i když si myslím, že Oscaři jako ocenění nemají téměř žádnou váhu, tak jsem mu pak toho Oscara za nejlepší animovaný film moc přál. I napodruhý se mi moc líbil vizuál, možná ještě víc než prvně, kdy jsem si na něj musel místy trochu zvykat. Líbí se mi, jak skvěle tenhle Spidey čerpá z komiksů i jiného "materiálu" se Spideym, ale musím říct, že když tak vidím na plakátech všechny ty postavy jako Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham... tak mě mrzí, že se nějak v tomhle filmu z nich nepodařilo ukázat víc. Mnohé z nich dobře znám a vím, že je v nich víc než jen být humornou vložkou či "romantic interest". A týká se to i vedlejších postav (např. padouši Tombstone a mexický Scorpion...). Na druhou stranu Paralelní světy širší veřejnosti parádně představily Milese Moralese, "černého Spider-Mana". Spider-Man: Into the Spider-Verse výborně funguje. Je to skvělý, našlapaný animáč, ale ještě zcela nenaplnil svůj potenciál. (8/10) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)
  • Ve snímku byla použita kombinace počítačové animace s ruční kresbou. To zahrnovalo hned několik unikátních animačních technik a technologií, které si studio Sony rozhodlo následně patentovat. (CrypzzXD)
  • Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince. (gecko)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama