Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jack Black je kujón- tato komediální hvězda, která za rok oslaví 50. narozeniny se definitivně zapsala do historie filmů a i když to před pár lety vypadalo na vyhaslou hvězdu, v poslední letech se Black opět dostal do formy a minulý rok se dokonce povedl v podařeném stand-alone pokračování Jumanji. A nyní se ozývá s Čarodějovými hodinami. Čarodějovy hodiny jsou určitě zajímavá věc. Režíruje Eli Roth, pro kterého se vlastně jedná o první film pro celou rodinu a kromě Blacka ve filmu hraje i perfektní Cate Blanchett. I přesto, že se ale jedná o film na který pravděpodobně může vyrazit celá rodina, je pořád výrazně temnější a více jde do psychicky postav než je zvykem. K Čarodějovým hodinám mám ve skutečnosti hrozně moc výhrad ale zároveň spoustu pozitivních bodů. Rozhodnu se to tedy sepsat co nejvíce srozumitelně: Casting ve vedení Jacka Blacka a Cate Blanchett je výborný a především chválím hlavního klučinu Owena Vaccara, který dokázal uhrát pár silných scén, kde většina ostatních dětských herců selhává. Celkem cool je poté Kyle MacLachan v roli záporáka, který dokáže už jenom svým zjevem vyvolat husí kůži. Eli Roth režíruje a i když má k dokonalému režisérovi pořád daleko, jeho režie je zajímavá. Film se odehrává v 50. letech a ta dobová atmosféra je velice fajn. Hudbu skládal celkem neznámý Nathan Barr a je to škoda, jelikož jeho soundtrack k Čarodějovým hodinám se nádherně poslouchá a bude znít v uších ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to na jednu stranu vlastně roztomilý film, na druhou stranu ale občas nažene celkem pochmurnou náladu a nebojí se takových témat jako fyzická šikana nebo popasování se se ztrátou blízkého. Trošku složitější je to s humorem: Jack Black pořád dokáže většinu hlášek prodat, většina vtípků je ale celkem infantilních a navíc se celkem začnou opakovat (running joke s travnatým lvem, který sere na dvorek není vtipný ani jednou). Efekty jsou většinou celkem slabší a i když je pár magických scén opravdu vizuálně zajímavých, občas byli pravým opakem a už jsem modlil ať se přejde na nějakou dialogovou scénu. A poslední výtka: Občas mi přišlo, že se film vleče, především až v nějaké poslední půl hodině, kde dojde k několika pár WTF rozhodnutím a jednomu velice podivnému CGI batoleti. Přesto všechno jsou Čarodějovy hodiny fajn. A když se takhle rozhoduji mezi 3 a 4 hvězdou, zatím tomu klidně ty 4 s odřenýma ušima dám. Očekávání jsem měl totiž nízko a dostal jsem solidní fantasy, kterou sice táhnou nahoru především Black a Blanchett, ale zároveň mohla dopadnout o mnoho hůř. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce nie je to žiadny zázrak, ale Jack Black bol konečne super. Aj dabing sa tentoraz podaril. Je to zábavný fantasy film. Vo svojom kresle som sa pár krát chvíľku nenudil. Napätie a zábava sa sem tam dostavia. Priemerný film na daždivé nedeľné počasie. Až na tú záverečnú bitku, od ktorej som čakal trochu viac. The House with a Clock in Its Walls majú čarovný Burtonovský look a Jacka Blacka so sexi Cate Blanchett v hlavnej úlohe. No a to je tak zhruba všetko podstatné. Príbeh má zbytočné dejové línie a keby sa zameral len na tú hlavnú s hodinami, urobil by lepšie. Skrátila by sa tak aj dĺžka a filmu by to určite prospelo. Miestami sa mi to zdalo totiž zdĺhavé. Film však ponúka aj humor, napätie a akciu čo beriem ako pozitíva. Pri rodinných snímkoch to totiž nebýva až toľko zvykom. Celkovo to vidím na lepší priemer. Filmu dávam 60%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skvela stylizace do pohadkoveho sveta, prekvapive dobry Jack a neprekvapive sladka Cate. Bud ona nebo zaporak toho mohli ukazat vic, jinak jsem se celou dobu dobre bavil. No a i kdyz tenhle film nebudu nosit v hlave jako stredoskolskou lasku, za jedno pobaveni Carodejovy hodiny stoji. (Vancouver, Kanada) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokud se něčemu v kině letos vyhnout, tak to bude nový Eli Roth, který natočil svůj nejhorší film a pro mne bohužel i nejslabší film, který jsem v kině letos viděl. Jsem teda překvapen, že se jedná o jeho nejvýdělečnější počin.Film jsem viděl v kině už před týdnem a úplně jsem na něj zapomněl, takže píšu o něm až teď (Po týdnu!), což nevěstí nic dobrého. Eli Roth je režisér, který natočil Green Inferno, Hostel, Death Wish a Knock Knock, tedy povětšinou drsné brutální filmy a nyní natočil hororové rodinné fantasy pro děti kolem 6 let ! Nevadí mi teen komedie pro 15 leté, ale rodinný horor pro ty nejmenší na to už opravdu nemám. Hlavní chlapec je otravný, Jack Black přehrává jak běda, jediná Cate Blanchet je sympatická. Nelíbilo se mi prostředí školy, barák vizuálně sám o somě ušel, ale ta magie a oživlé postavičky to byla infantilnost nejvyšší míry V kině jsem doslova trpěl, nudil se a kdybych neměl ČSFD tak nejspíš i z kina odejdu. Pokud máte děti či malé sourozence, tak adekvátní volba, pro dospělé kor pro fanoušky hororů poměrně bolestná záležitost. Bohužel, lituji peníze za kino po delší době. 30% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Takového fantasy pro mrňata že natočil Eli Roth, režisér Hostelu, Cabin Fever či Green Inferno? To bych chtěl znát jeho důvod a motivaci. Ano, možná v tom hráli roli prachy, ale i tak. Od něj bych čekal absolutně jiný typ filmu. Čímž nechci říct, že to byla kravina. Jen bych pod takovýmto tématem zkrátka čekal podepsaného jiného režiséra. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)
  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)

Reklama

Reklama