Reklama

Reklama

Mladá matka Riley North (Jennifer Garner) se probírá z kómatu po brutálním útoku na její rodinu, při kterém jí zabili manžela a dceru. Když vrahy nikdo nepotrestá, Riley vezme spravedlnost do vlastních rukou. Svou frustraci a hněv promění v motivaci, a roky v úkrytu trénuje mysl i tělo. Stane se z ní neporazitelná mstitelka, která uniká polici, FBI i losangeleskému podsvětí. Riley má vlastní pojetí spravedlnosti. A nikdo mu neunikne. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Peppermint" možno nebude najlepším filmom roka a rozhodne to neponúka moc, no na druhú stranu nemôžem nepovedať, že by som si miestami film neužil. Ale čisto iba ako ľahký revenge film, ktorý sme videli miliónkrát. Čo je pozitívne na filme? V prvom rade Jennifer Garner tu prešla skutočnou premenou. A ukázala, že vie zo seba dať viac, než som jej kedy veril. A v tom ju musím oceniť. Pre mňa tu skutočne dobre zažiarila. Ku koncu má film jeden celkom dobrý zvrat, ktorý nebudem spoilovať. Povedzme, že sa o jednej postave niečo dozvieme. A bolo to pre mňa celkom prekvapivé. Myslel som, že sa toto dozvieme o niekom inom, no film si to dokázal celkom dobre ukryť. Čo sa týka akčných scénok, tak toho úprimne neponúkajú moc. Je to fungujúce, no najmä v úvodnej scénke, som absolútne nevedel odhadnúť čo sa vlastne deje. Čo sa týka story samotnej tak je to skutočne už staré. Videli sme to miliónkrát a všetky tieto filmy reálne končia úplne rovnako. A tak je to aj tu. Nejaké veľké prekvapenia od toho neočakávajte. Naznačuje sa na konci, že by mohol byť sequel. Uvidíme. Nie som voči tomu nápadu úplne negatívny. Možno by sa tam dalo ukázať niečo lepšie. Plus možno viac ukázať toho, čo Jennifer Garner môže ešte ponúknuť. Pár scénok je tu dobrých, no celkovo v dosť priemernom filme, ktorý človek po dopozeraní zabudne. Na jedno pozretie maximálne. Hodnotenie: C+ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi tak trochu ľúto, keď sa polroka pred pepermintkou, zniesla vlna kritiky na jedinečného Bruce Willisa a jeho filmu DEATH WISH. Hovorilo sa o prachprostej, samoúčelnej, pre ten druh kritikov nevkusnej pomstychtivej vyvražďovačky. Ale ak príde na podobný námet dáma, všetko je v poriadku, a kritiky hovoria o emancipovanej dáme, ktorá vie zobrať osud do vlastných rúk. Toľko kritika. A vlastne je tam z môjho pohľadu kritiky viac, ale užil som si béčko, ktoré zrovnať s vyššie spomenutým snímkom nebude nevhodné. Práve naopak. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Morel už psychicky nemal dosť síl. Síl na to, aby sa dostal von zo šablóny, von z predpokladu, preč od hlučného davu. Preto tu v podobe Peppermintu nemáme istého Neesona ani prízemnú Jodie Foster, ale ženu síce z mäsa a kostí, ktorá však nevedno prečo, všetko vie a zvládne. A Morel ti nepovie ako sa to stalo, jeho film neobsahuje linearitu. Neviem ako prejde strategické miesta pri streľbe, netušíte prečo jej nadbehne potetovaný magorský Mexičan. (napr. Greengras by vedel rozprávať). Morel je pre mňa stále režisér s vysokým potencionálom a slušnou víziou tzv. oddychovej akcie. Len tu sa stratil nejako v neschopnosti nájsť viac síl, aby vytvoril legendu. Bavíte sa síce stále nadpriemerne ale nie ukážkovo a zapamätateľne. Fetišistickým ľuďom vyžívajúcim sa v zranenej žene ale poskytol dostatok materiálu. Je radosť pozerať na Garner, ktorá už sa dotýka neba alebo pekla, a furt dýcha. Peppermint teda požujete, chuť je príjemná, ale nezostane ktovieako dlho. (videné 18.06.2019, BDrip) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Největším (vlastně asi jediným) tahákem na tuhle extrémně šablonovitou slabomyslnost je samozřejmě neslavně proslulá nestárnoucí neherečka Jennifer Garner, dříve dvojitá agentka z Alias pověstná svými holmesovsky rafinovanými převleky, nyní nelítostná mstitelka své povražděné rodiny, postrach drogových gangů, noční můra policejních vyšetřovatelů, ale i zastánkyně zanedbávaných dětí, ochránkyně zneužívaných žen a miláček obecného lidu alias 'Anděl ze Skid Row'. Jinak je zbytečný k filmu i o filmu cokoliv psát, všechno je jasný už z anotace. Pepperminta lze s čistým svědomím doporučit leda někomu s IQ <80 nebo tomu, komu se Jennifer líbí. Já osobně jí sleduju rád, s takovou zvláštní směsicí pobavení i zalíbení. Mám zatraceně silný tušení, že je to android, no a pro pěkný hubený androidky já mám velkou slabost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného večera stráveného na pouti ji před očima zabili dítě a manžela a sama byla ráda, že nečekaný útok přežila. A to neměli dělat. S vervou sobě vlastní se vydá na cestu pomsty, při které nezůstane nit suchá. Jennifer Garnier v roli akční hrdinky, která nám už své dovednodnosti ukázala hlavně v televizním seriálu 'Alias’. Snímek se drží standardu námětu o mstě, což by mohl třeba i takový Steven Seagal odkývnout. Akční hrdinové? Ale kdeže. Ani ženy nejsou žádná ořezávátka a nepotřebují k tomu ani mohutnou hmotu svalů. Šablona příběhu je tedy očekávaně tradiční, ale i tak se tvůrci snažili děj rozvíjet tak, aby si divák nebyl zcela jistý svou předvídavostí. Zajímavostí je, že se v podstatě převzal námět s klasiky Charlese Bronsona 'Přání smrti’. Stejně jako jeho Paul Jersey, se i zde Riley North stane středem mediálního zájmu a podpory veřejnosti. Takže to klidně můžeme brát i jako vzdálenou ženskou verzi 'Přání smrti’ A nezbývá už nic jiného, než si striktně rýpnout do Bruce Willise v remaku 'Přání smrti’, který si může z ostudy ušít kabát. Jennifer Garner si ho tímto hravě strčila do kapsy. Drsné, temné a nekompromisní akční drama, zapadající do série snímků o pomstě za úkladnou vraždu rodiny, tentokrát s ženskou hrdinkou, která se s chlapy v ničem nezadá. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. srpna 2018 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, Colt 1911 a revolver S&W.38. Dále útočná puška M4, AK 47, MP 5, UZI, MAC 10 a brokovnice UTAS. (K98)
  • Když se Riley (Jennifer Garner) během soudu rozeběhne na tři podezřelé, tak od jednoho policisty dostane zásah taserem, po kterém spadne na zem. V dalším záběru ale padá k zemi znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno