Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Diskuze

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Pilda17

Já sem si rozjel Lucifera. Pilot pecka, druhej díl slabší a třetí je NCIS s jinejma postavama. Zklamání jak svině. Tohle zkusím, vypadá to fajne.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

TheDon

Jak rikam uz zase pracuji ruka zdrava, uz tady netravim tolik casu..:-) Presto jsem tu denne, ale diskutuji minimalne, to je u me takova normalka za ty roky..:D Jsem kazdopadne rad, ze jsem si dneska udelal cas na tento serial, i kdyz jsem rozjizdet dalsi nechtel, tak tohle vypada slibne.

na příspěvěk reagoval TheDon

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

V prvním příspěvku v první větě jsem myslel: Nehledě na to, kolik času strávíš v minulosti. :)

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

Jinak mně se první díl bohužel moc nelíbil, hlavně Franco mi do role Jake/George vůbec nesedí a taky herečka, co hraje Sadie se mi nezamlouvá. Děj je hned od začátku dost uspěchaný, ale to se dalo u minisérie podle celkem dlouhé knihy čekat. A takové ty menší i větší změny, které se už v prvním díle odlišují děj od předlohy, se mi nelíbí. Ale předpokládám, že kdybych knihu nečetl, tak se mi to bude líbit mnohem více. Protože námět je to skvělý.

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

Kincl

Nehledě na to, kolik času strávíš v budoucnosti, tak když se vrátíš zpět, v přítomnosti vždy uplynou jen dvě minuty. Takže, i když tam strávíš 5 let jako Jake/George, tak po návratu skrz Rabbit hole se dostaneš dvě minuty po tom, co jsi odešel. Takhle mohl Al trávit v minulosti opakovaně několik měsíců, nakoupit levné maso na svůj Fatburger a vždy být zpět v čas bez toho, aby si kdokoli všiml jeho nepřítomnosti. Ale pokaždé, když se vrátíš zpět do minulosti, tak se vymaže vše, co jsi tam v předchozí návštěvě změnil. 

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Bluntman , Tristan Rafael

Ser na to, diskuze s fanatikem nemá žádný smysl, teda kromě zábavy :) 

Bluntmanovi asi ani tak nevadí jeho teorie, jako spíš ten politický podtext. 

Jinak Kingova teorie bude jistě zajímavější, než Oliverova :) 

Uživatel Tristan Rafael smazal svůj příspěvek.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Bluntman

Vyděl, jsem jak film JFK, tak i dokument k němu natočený a oboje je velice zajímavé. Také je podle mě velice dobré podívat se na dokument "Americké století očima Olivera Stonea" kde se v každé epizodě osvětlují důležitá fakta, která nejsou všeobecně známá a jedna epizoda se přímo jmenuje "J.F.K. k okraji propasti" a přesně vysvětluje pozadí atentátu a jeho dopady. 

http://www.csfd.cz/film/329483-oliver-stone-nezname-dejiny-spojenych-statu/prehled/

http://www.csfd.cz/film/44182-jfk-v-zakulisi/prehled/

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

jhr

Samozřejmě, jedno velké spiknutí, za kterým stála mocenská skupina zlých, ošklivých, fujky fuj kapitalistů není paranoidní teorie. A JFK je historický dokument, nikoliv narativní fikční film. Tovišžejo.

na příspěvěk reagoval jhr, Tristan Rafael, zvolsi

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

A ještě dotaz, autor knihy si vymyslel svojí verzi děje nebo je to založený na nějakých třeba i nepotvrzených důkazech? Že to zrovna bylo tak, jak se snaží ve filmu Franco vyřešit?

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

První díl povedený :) hodně se mi líbí že do děje "zasahuje" i minulost :) jediný co mi neleze do hlavy jsou ty dvě minuty jak říkali :D

na příspěvěk reagoval Odyssey

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Bluntman

O tom jaký režim je nedemokratický, se můžeme bavit někde jinde. Na mém názoru na to proč byl zabit JFK a kdo ho zabil, není nic paranoidního. Zastávám v této věci podstatě stejný názor jako třeba režisér filmu JFK Oliver Stone.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

jhr

Ouwen: Svoboda slova je, jinak by jhr nemohl v diskuzi opakovaně projevovat svou zálibu v nedemokratických režimech a obhajovat je, což nepřímo dělá i ve svém zdejším paranoidním bludu o zavraždění JFK (podle jhr byl zabit, protože je kapitalismus špatný, olol). Proto jsem mu doporučil, aby permanentní přispívání mimo téma, resp. potřebu do všeho zatahovat politicky černobílé nahlížení na svět, uplatňoval na nefilmových webech. Pro něj je vhodný Aeronet, White Media apod. Tam bude mezi svými. 

jhr: Nikoliv, problém s tvými paranoidními teoriemi a zaslepenou optikou (jakýkoliv tvůj zvratek je pouze záminkou k diskuzní stoce v podobě stěžování si/nadávání atd. na režim). 

na příspěvěk reagoval jhr

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Bluntman

absolutně nechápu tvojí narážku na něj, píše úplně k tématu... ale tak že se vůbec divim, dneska se každej ohání svobodou slova a jinýho by kvůli tomu zatracoval. česko no.

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Knížku sem nečet, takže jaka je vlastně teorie? Abych nemusel sledovat celej seriál a pak zjistit, že tato teorie stoji za prd :D Jinak James Franco nezahrál dobře už hodně dlouho, ale pilot byl v pohodě, tak na 4

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Bluntman

To co jsem napsal je k tématu, které se tady řeší celou dobu. Pokud máš na to jiný názor je to jen tvůj problém. První díl seriálu se mi zatím líbil a doufám, že další díly budou podobně zajímavé. Docela rád bych si přečetl i knižní předlohu, protože v seriálu je jak jsem se dočetl pár věcí jinak.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

jhr, pokud nechceš táhnout ze zastupitelstva, ani se jít léčit na kliniku, nemohl bys aspoň vypadnout z diskuzí na ČSFD a jít na Novinky, Aeronet apod., kde budeš mezi svými?

na příspěvěk reagoval jhr, Tristan Rafael, Ouwen

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Ouwen

Je jasné, že Oswald byl toho součástí, protože to byl taky zpravodajce CIA. Sám po tom co ho zatkly, po atentátu říkal, že je jen obětní beránek. Podle mě Kennedyho zabili, protože ohrožoval zájmy vojensko-průmyslového komplexu a taky se postavil proti finančnímu sektoru v podobě FEDu a podepsal dekret díky, kterému mohl stát opět vydávat vlastní peníze a nemusel si je půjčovat právě od FEDu za úrok. Podle mě to bylo spiknutí CIA, armády, vojensko-průmyslového komplexu, bankovního a finančního sektoru a samozřejmě těch nejbohatších elit, které ohrožovala Kennedyho politika usilující o ukončení Studené války a zajištění občanských a sociálních práv všem občanům USA. Zabila ho v podstatě jeho naivita a idealismus a nepochopení, že v kapitalismu se nedá porazit ty nejmocnější zločince (vykořisťovatelské elity) slovy ani spravedlivými zákony ale jen silou.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama