Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Marze 

všechny recenze uživatele

Strašení a mateřství.Když to ve filmu zabafá a já se jako divák zasměji, je něco špatně. Možná špatně vybudovaný svět příběhu, tupá zápletka a snadno zapomenutelné postavy. Hlavně ale nedostatek kreativity a inovace staré značky. jak exhumovaná mrtvola. Vidíme několik nesourodých zvratů, postavy občas jednají směšně a závěr je uspěchaný. Jde o dějově standartní šablonovitý horror o bubákovy , který straší v rodinném domě. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Totálny priemer, akých dnes už máme tucty. Klišé príbeh rodinky ohrozovanej bubulákom, ktorý poväčšinou len straší, než aby skutočne ubližoval. Ústredná rodinka je veľmi sympatická, vďaka produkčnému zázemiu má film svoje momenty. Po kine by som nahnevaný nebol, La Llorona je však ako stvorená na večer pri telke. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem psal, že jeden filmový vzorec je vyčpělý. A pokud bude brát čistě Conjuring Universum, tak tohle je již šestý film. A tenhle koktejl na mě pořád funguje. Nevím čím to, ale ingredience Wana, které namíchal přes asi sedmi lety působí skvěle dodnes. Atmosféru tyhle filmy mají, jiné jsou děsivé víc, u některých je více humoru. Ale atmosféra se jim upřít nedá. I když už to nepíše Wan, tak je rukopis místy patrný. La Llorona na nic nečeká a hned rozehrává příběh o další rodině, které postihne zlo. Vazba na Conjuring Univers je malinká, ale potěší. Mě se tenhle spin-off líbil více než první Annabelle (2014), i když je možná porce strachu srovnatelná. Make-up démona odfláklý není, ale u Nun a tedy Valaka je to jiná úroveň. Za mě bych řekl ok. Lehký nadprůměr, který nedělá ostudu Universu, ale kvalit samotných Wanových filmů nedosahuje. (70 %) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žánrová tuctovka, která podobně jako Annabelle 2 útočí na diváka ohrožováním dětí. Jak už to u klišoidních hororů bez vlastní tváře bejvá, scénáristickou neinvenci a děravou logiku se snaží přehlušit hlasitým sound designem a slušnými produkčními hodnotami (rozuměj: intenzivně to zní a dobře vypadá). Tedy ničím, pro co byste si na film za pár let vzpoměli. Vazba na Conjuring universe nulová. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení skončilo v listopadu 2017, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)
  • Na konci filmu je na taxíku možné si všimnúť odraz kamery. (EvilMatus)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama