Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdice za Řezníčka a Čermáka. Kdyby tam nebyli tihle dva, nepřirutím se na to asi kouknout. Pustila jsem si to na netu s tím, že v půlce filmu si vezmu prášek na spaní, po kterém občas něco zapomenu. Takže v podstatě s tím, že to bude úplně jedno, když zapomenu konec. Bohužel, nezapomněla jsem s té přehlídky nelogičnosti a trapnosti vůbec nic. Tohle by mi fakt nechybělo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevtipná komedie, která ani pořádně neví, čím chce být. Chce být kriminálkou nebo vánočním příběhem? Nebo snad fantasy o duchovi? A pokud to měly být všechny tři, nepovedlo se je pořádně propojit (ty Vánoce tam jsou celkem zbytečný prvek, ani ta atmosféra z toho nejde). Díky tomu je celý film naprosto nezajímavý a nudný. A ani filmařsky to není moc dobrý. Ale na odpad to fakt není a rozhodně to ani není dno českého filmu 2018, jak píše Tosim (ať si pustí Věčně tvá nevěrná nebo Jak se moří revizoři, tam uvidí skutečné dno). Dobrý film to ale rozhodně není a myslím, že se mi na něj povede rychle zapomenout. 1* ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč je mi ten film sympatický, i když zde na něj padá spousta slov o trapnosti a odpadu. Ano, od Marie Poledňákové jsme viděli lepší díla, ale že by v tom nebyla ani trocha něčeho pěkného, s tím bych až tak nesouhlasila. Jelikož jsem od filmu nic nečekala, možná tak si vyčistit hlavu a trochu se i zasmát, tak film v mém případě splnil svůj účel. Většinou se na českou produkci skoro nedívám a vybírám si spíše náročnější dílka, leč dokážu v sobě nějak oddělovat kategorie. Takže v rámci komedií, je to u mě tak na úrovni funésovek, kterým též taky dávám vždy tak dvě tři hvězdy :-) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Pokus o detektivní komedii, přičemž na komedii je to málo vtipné (skoro vůbec) a na detektivku hrozně předvídatelné (rozuzlení zápletky jsem uhádl už při první scéně, heč). Spousta zbytečných nebo nevyužitých postav a motivů, řada režijně odbytých scén, trapné pokusy o humor, několik starých otřepaných anekdot (somálský Mikuláš). Z herců zaujme jen Čermák a Postránecký ve své (doufejme, že ne) poslední roli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Honza Pachl se proslaví skvělými a správně ponurými kriminálkami, aby přeskočil do žánru diametrálně odlišného a pokusil se natočit rodinnou komedii, navíc na motivy Marie Poledňákové. Nevím, jestli to byl jeho nápad nebo ho do toho tlačili sponzoři, ale to přehrávání běžně funguje u komedií v divadle, za boha ale nemůže fungovat ve filmu. Jak to, že se u nás ještě pořád točí takové filmy? Jediná dobrá je na filmu ta vánoční atmosféra – dlouho jsem neviděl tolik sněhu pohromadě. A Eva Holubová. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (20)

  • Marie Poledňáková nebyla v obsazení Jana Pachla, režiséra a scenáristay filmu, vždy zajedno. „Nepamatuji si všechny své námitky, ale Soňa Norisová určitě neměla být Vanda. Vnutil mi ji producent a střihač Adam Dvořák, já jsem si představovala blonďatou herečku, ale už nevím, kterou. Dneska jsem za to ráda, když jsem Soňu viděla hrát, velice se mi líbila a hodně hlasitě jsem svůj nesouhlas odvolávala. Ona je pro mne skutečný talent. A děkuji Adamu Dvořákovi, že si za ní stál a že ji pro mne objevil.“ [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Na natáčení bylo použito 50 pytlů umělého sněhu. [Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama