Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla a celkem se mi líbila (i když v poslední třetině jsem se v těch všech  ženských ztrácela, protože jich bylo prostě moc). Ve filmu byly naopak postavy přehledně odlišené, ovšem za cenu tak zjednodušených klišé, až se z nich staly pouhé figurky. Ty jejich mikropříběhy najednou vyzněly strašně ploše a přiblble. Ne, tento převod knihy na plátno se nepovedl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Měl to být největší filmový hit toho roku. Měl k tomu předpoklady - vychází se ze známé předlohy knihy Radky Třeštíkové, je tu dvanáct hlavních rolí obsazených známými herci. Ae komedie to není, spíš drama ze života o jeho mizerii. Žádná oddechovka. Vyprávěcí forma uměleckého filmu, ale provázání je dost umělé. A postavy neprokreslené , což je při jejich počtu logické, že jsou postavy jen tak nahozeny. Úzký výběr ze střední třídy.  Postavy jsou stále pracovně unavené, všechno působí úmorně. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíš dramedy než comedy, ale na české poměry slušné. Dospělý film o dospělých lidech a o problémech dospělých lidí. O humor se nejvíce stará Marek Taclík  a Jana Plodková svým krásným tělem krásně hypnotizuje. Finále docela emocionálně silné i díky dobře zvolenému hudebnímu podkresu. Jo not bad. 6/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Havlíkův první snímek mi byl dost sympatický, ale zatím platí, že čím novější, tím horší. Jako české filmové spotřební zboží to funguje, vše ostatní od hudby (zmiňované mnohými jinými), přes přehršel patetických postav až k závěru, který ukazuje, jak diletantsky si někteří čeští tvůrci představují "protnutí dějových linií." Párkrát mě rozesmál Marek Taclík (který svůj part aspoň pochopil a hrál jako karikaturu), naopak dost líto mi bylo Ondřeje Vetchého (který takhle ztraceně nevypadal od Vražedných stínů). Snad se z toho nestane trend. 30%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Zdanlivo nemožné prepletenie ľudských osudov od tých dobrých až po tých najhorších. Herecké obsadenie: Asi to najlepšie čo momentálna kultúrna česko-slovenská scéna ponúka. Od Táničky až po OndrejaPrevedenie: neviem ako kniha ale film má strašne patetické a nudné postavy, ktorých životný osud je vám v konečnom dôsledku úplne u prdele lebo sú vám ich osudy servírované ako guláš. Finálne prepojenie príde až úplne na koniec a dovtedy je film iba zlátaninou rodinných vzťahov a emočných kríz bez širšieho súvisu. Pocity: Sa mi páči ako je fenomén nevery zakorenený v českej kinematografií. Už si nepamätám film z českých štúdií kde by niekto niekoho nepodjebal. Je to niečo ako Netflix s LGBTI komunitou. Aj keď sa to tam vôbec nehodí, proste to tam nasilu vopcháme aby to malo gule. Strašná doba toto. Pridaná hodnota: Spletenec životných príbehov bez dožadovanej emócie. 58% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • „Příběhy v sobě nesou vážnost, komiku, odlehčení, život. Nejsou v jedné tónině,“ uvedla herečka Jana Plodková. (SONY_)
  • „Podařilo se nám natočit skvělý velký český film. Od začátku jsme věnovali pozornost každému detailu. Bábovky propojují příběhy žen, které se snaží udělat velká životní rozhodnutí a do jejich plánů zasáhne osud. Z jednotlivých malých příběhů se na konci stane jeden velký. Měli jsme před sebou velké výzvy a jednu velkou scénu, na kterou jsme se museli připravovat dlouhé týdny, abychom vůbec přišli na to, jak ji natočit. Film je plný skvělých hereckých výkonů a teď, když doděláváme poslední detaily, víme, že se nám celá ta mravenčí práce podařila,“ prozradil Rudolf Havlík o filmu. (SONY_)

Reklama

Reklama