Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

bourec 

všechny recenze uživatele

Film plnej pravdy. Sice to není nic, co bych chtěl vidět znovu, protože je to film bez jen sebemenší špetky funkčního humoru, ale jako drama to zcela jistě funguje slušně. Ve filmu vedou postavy Táni a Ondřeje, což je prototyp manželů, který by neměli mít dítě, a vlastně ani sami sebe. Ale film je úplný panoptikum. Na jedno podívání ok. 60%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vztahový propletenec, kdy se všechny postavy střetnou v jednom velkém finále. Nejvýraznějšími postavami byli Jana Plodková a Marek Taclík. Ty se zde starali o komediální linku. Celé to rozbíjeli a osvěžovali. K mému podivu to nebyly žádné stupidní a lacinnné fórky. Nebylo vůbec špatné a na nedělní večer mi to sedlo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S odretými ušami za tri a to najmä preto, že film je veľmi profesionálne nakrútený a má slušnú dramaturgiu, čiže rýchlo ubehne a nemá hluché miesta. Druhá vec je však obsah scenára a tu prichádzame k tomu, že skutočnými bábovkami tu sú práve dvaja scenáristi, vrátane autorky predlohy. Skutočne som musel gúľať očami nad tým, že film síce vyzerá moderne a všetci podľa šablón majú luxusné domy, byty a autá, ale myšlienkovo je niekde doslova v päťdesiatych rokoch. Čo to znamená? No, keď vás váš priateľ bije, núti k prostitúcii, vyhráža sa vraždou a ešte aj predáva drogy, vy ho bonznete polícii a je vám vyčítané, že veď on vás predsa miluje, tak by ste sa podľa tvorcov mali cítiť previnilo. Podobných lapsusov je tu viac, rovnako ako aj klišé typu milenca, ktorý neustále sľubuje milenke, že opustí svoju ženu a furt nič. Svojim spôsobom ťažko hodnotiteľné, pretože technická stránka je vysoká, dokonca aj tie príbehy sú slušne prepojené, len obsah dialógov, práca s klišé a myšlienkové posolstvo sú občas až hrôzostrašné. Takže svojim spôsobom ide o zvláštne guilty pleasure. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No asi nejvíc mě srala ta závěrečná sladká hudba, proti tomu i rakvička se šlehačkou je monstrozně hořká záležitost a ještě mě přišlo jako kdyby se nám scénarista přes tu hudbu předváděl jak krásně to všechno vymyslel, to že něco podobnýho už vymysleli scénaristi mimo hranice ČR x krát budeme dělat, že nevíme. Rudolf Havlík mě skvělý start kariéry, ale utopil se v českým rybníčku. Na druhou stranu uznávám, že jsem dokoukal do konce aniž bych uměl říct zda se mě to líbilo nebo ne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Měl to být největší filmový hit toho roku. Měl k tomu předpoklady - vychází se ze známé předlohy knihy Radky Třeštíkové, je tu dvanáct hlavních rolí obsazených známými herci. Ae komedie to není, spíš drama ze života o jeho mizerii. Žádná oddechovka. Vyprávěcí forma uměleckého filmu, ale provázání je dost umělé. A postavy neprokreslené , což je při jejich počtu logické, že jsou postavy jen tak nahozeny. Úzký výběr ze střední třídy.  Postavy jsou stále pracovně unavené, všechno působí úmorně. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • „Příběhy v sobě nesou vážnost, komiku, odlehčení, život. Nejsou v jedné tónině,“ uvedla herečka Jana Plodková. (SONY_)
  • Ve scéně ve třídě je vidět, namísto obrazu prezidenta, obrázek Krále Jelimána z Madagaskar (2005). (dobrota128)

Reklama

Reklama