Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych pokládal první snímek za uzavřený (i když pro někoho nedostačující), tvůrci jeho pokračování jsou ale jiného názoru. A tak tu máme Fázi č. 2, která by nám ráda odhalila původ nákazy. Bohužel dělá tak nezajímavým a laxním způsobem. Kromě odkrývání pravdy se k tomu přidá detektivní vyšetřování a z původně depresivní, klaustrofobické aury jedničky se dvojka stala klasičtější "nákazovkou" s větším množstvím postav. Ale jistě, o hnusnou transformaci ani tentokrát nebudete ochuzeni, ale jen v mírném nášupu, kdy tělo opouští nehty, vlasy zuby, nebo dokonce oko. Nejchutnější momentem tak zůstává zbavování se červů zpod vlastní kůže. Ale co se týče dalšího sequelu, už bych ho mít nemusel. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já těch pět prostě v rámci subžánru konečně napálím. První díl Contracted (3*) jsem viděl přesně před pěti lety a už si ho moc nevybavuji a od té doby jsem na podobné téma viděl např. Bite či nedávný Thanatomorphose, po kterým jsem si myslel, že už mě nic horšího/lepšího potkat nemůže. Vizuál perfketní, celkem fájn herci a Gore je na hodně vysoké úrovni, nečekal jsem až takovej brutální hnus. Líbila se mi i hudba a potěší i stopáž, která je prostě akorát a neměl jsem šanci se nudit. Pořádná prasárnička. Určitě bych přivítal třetí díl, na kterej nás v závěru navnadí. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Natočené nie až tak zle (možno i trochu podhodnocujem, napríklad scéna na záchode bola super!) ale scenár druhého contracted skrátka kradne kde sa dá a potvrdzuje známe príslovie, že opakovaný vtip už nie je vtipom. Titulková scéna navyše napovedá tomu že pôjde o ďalšiu telenovelu na štýl Saw ságy (amen tma). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechový průměr s pěknou kamerou a atmosferickou hudbou. Pravda, scéna před titulky navnadí víc, než pak film nabídne. Jednička byla lepší, což nepřekvapí. U těhle snímků je vždy napínavější, když není znám původ zákeřné choroby. Odkrytí tajemství snižuje celkové napětí. Použití larev kovaříků (drátovců) neshledávám, stejně jako u klasických italských horrorů, jako šťastné, byť jinak červi mají u mne plus. Při zkoumání rány na zádech jsem si připomněl italský film Zázraky se dějí (1974). Jinak tahle dvojka má blíže k sérii Cabin Fever. A samozřejmě mohl být film daleko šťavnatější. Otevřené rány, proudy krve a terminátoří oko to nezachrání. Celkově jsem měl pocit, jako bych sledoval jeden z dílů nekonečného seriálu. Zklamán jsem nebyl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno