Reklama

Reklama

Smrtihlav

  • Francie HHhH (více)
Trailer 1

Snímek Smrtihlav se od většiny předešlých filmových zpracování s tímto tématem liší. Z výrazné části se totiž zaměřuje také na opačnou stranu barikády na samotného Heydricha. Ten zde není pouhým předmětem atentátu, ale důležitou aktivní postavou. Vedle příběhu Československých parašutistů sleduje film Smrtihlav i jeho život, vzestup a kariéru, kterou ukončil jako jeden z největších prominentů Třetí říše. Nejnovější verze atentátu na Heydricha tak ukazuje nejen hrdinství, ale i nelítostné zlo, proti kterému je namířené. Právě k tomuto pojetí odkazuje český název stejně jako na fakt, že Heydrich byl jedním z inženýrů takzvaného Konečného řešení židovské otázky. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

mzss1

Atmosféra je výborná a Clarke je mrazivě přesný. Už nějaký čas se mi jeho herectví líbí a po tomhle šel nekompromisně do topky.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Nakonec se na to dostanu v neděli až. A rozhodně se těším. Anthropoid mě nadchnul, tomu jsem těch 5* nakonec udělil. :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Dadel

Film sem viděl a nespěchej na mně, hodnotit budu netlač na mně. A když sem to na slečnu pokladní vybalil, tak koukala na mně jak na blázna, a prej ať si takový vtípky odpustím, že tady nejsme v cirkuse. Nooo pak si na mně došlápla ostraha, s tím že jestli je tady nějaký problém a jestli má zavolat antikonfliktní tým, když sem jim to vysvětlil (udělal sem to z hecu) tak ať to příště nedělám nebo https://img.ihned.cz/attachment.php/470/68313470/MfnCewVzS1DWl7pmT4FbNJO9Pg5oQr3k/jarvis_5936dd3e498ef510985d4b07.jpeg tak snad příště tihle kluci dorazí :)

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Jděte se už tady s tou historií vycpat :) Nepochopím kvůli příbuznému tématu srovnávání tohoto filmu s Anthropoidem a už vůbec nepochopím srovnávání s Atentátem nebo vůbec hodnocení tohohle filmu v souvislosti z historickými skutečnostmi. Měli by si všichni kurva uvědomit, že tenhle film je zpracováním literární předlohy která už sama o sobě může být fiktivní a nemusí vycházet ze skutečnosti. No já jsem spokojený Clarke potvrdil, že je herecká extratřída... víc bude v komentu :)

na příspěvěk reagoval mzss1

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Až budete u poklady, řekněte, že chcete lístek na HAHAHAHA. Za ten udivený pohled pokladní(ho) to stojí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

doublefish

doublefish (hodnocení, recenze)

Podle traileru už mám na film podobný názor jako na filmově zmrvenou Kunderovu Nesnesitelnou lehkost bytí (kde scény například z nemocnice v Karlových Varech byly natáčeny někde ve Francii a československé reálie 60. a 70. let autory filmu vůbec netrápily, hlavně se přiživit na slavné knize. I sám Kundera a conto tohoto "díla" nedovolil již nikdy více jakékoli adaptace svých románů)  - stejná komerční povrchnost. Přezíravost historických reálií jako naprostá absence jakékoli ambice o elementární úctu k zemi, kde se tento hrdinský čin stal (např. arogantní cedule obce "Lidice" ve verzi od roku 1985 a bude toho víc...). Hlavně se na něčem přiživit.

O to víc si vážím skvělých filmů na stejné téma Atentát, Lidice, Anthropoid. Jsem subjektivní, vím, ale jsem nakrklej.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

flanker.27

To by tam ale nesmelo byť dopísané "když je za co". Stallone sa chváli vkuse, aj za to, za čo by sa iní hanbili. ;)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stallone

a ještě si zapomněl zmínit že se jmenuješ po jídle, si blázen co se lečí a dochází na psychiatrii, ale léky nebereš a taky se máš držet od internetových diskuzí, jelikož si byl na mnohých zabanován, protože se neumíš chovat :) 

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

O historii projevuji velký zájem, dá se říci, že je to můj koníček (stejně jako filmový žánr horor, ve kterém se řadím mezi přední světové experty). To znamená, že film budu moci zhodnotit okem odborníka. Každou historickou nepřesnost tvrdě zkritizuji a ztrestám nelichotivým hodnocením a peprnou recenzí. Pokud se snímek bude držet historických pramenů naopak to v konečném hodnocení ocením. Dokáži i pochválit, když je za co! 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, flanker.27, Hyger, Dragovit

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Trailer je zostrihany dobre a pekne to graduje. Ma to aj nejaku tu atmosferu na rozdiel od nudneho Anthropoidu.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

chelsea17 , Ištván87

Historické nepřesnosti se daly očekávat a počtem v HHhH převyšují Anthropoid. Většina změn je ale ospravedlněna tím, že skrze ně film rozvíjí nějaký motiv nebo tím buduje soudržnější vyprávění. Takže klasika. Výsadek probíhá ve filmu v noci (čehož se dosáhlo ztmavením záběrů z traileru!). V kostele se brání v přízemí, protože zvolený kostel nemá kůr po stranách. Z finále v kryptě se možná samozvaní historici zblázní, ale zase je třeba brát v potaz, že tím film rozvíjí linii ryzího přátelství Kubiše a Gabčíka, na kterou je kladen důraz více než v Anthropoidu. Tohle je ale film o Heydrichovi, spíše než o plánování operace a atentátu.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Anthropoid taky není historicky přesnej a vzhledem k tomu jaký má hodnocení to lidi moc nesere. Já jsem na tohle fakt hodně zvědavej a bojím se jediný věci a sice, aby se tu nesnažili Heydricha nějak polidšťovat, protože všichni víme, že to bylo jedno z největších nacistických prasat vůbec, ale když bude ta postava reálně napsaná, tak o to nemám obavy. Navíc jak bylo napsáno Clarke je herecká třída a když bude mít co hrát, tak se nebojím, že by to neuhrál.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

chelsea17

Kubiš s Gabčíkem jsou vysazení za bílého dne někde v horách. Ve skutečnosti seskočili nedaleko Nehvizd u Prahy v půl třetí v noci. Heydricha sejmuli v prudké zatáčce v mírně obydlené oblasti, z traileru to vypadá spíš na nějakou ulici v centru města. Jak vypadalo dobývání kostela, to je hodně jinak. I v té Operaci Daybreak byl Kostel sv. Cyrila a Metoděje stejný jako v reálu (jen změnili rozestavění a na kůru a galerii bojovali čtyři muži místo tří), zatímco tady je to jen nějaký kostel a vypadá to, že jsou všichni parašutisté ukrytí někde mezi lavicemi v chrámové lodi. Že mají parašutisté samopaly, to bych jim odpustil, ačkoliv některé ty samopaly jsou tak trošku mimo. Ono je fakt, že takhle z traileru se to těžko soudí, ale něco se poznat dá. Kdybychom rozebrali celý trailer, tak je to celkově hodně literární záležitost s půjde spíš o samotnou postavu Heydricha a méně o realitu. Ale ještě pořád to může být dobrý film. Jason Clarke je výborný herec, stejně tak Rosamunde Pike je skvělá herečka. Schindlerův seznam taky není historicky věrný, ale je to nádherný film.

na příspěvěk reagoval Baxt

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Mně vadí angličtina ve filmech, kde se převážně jedná o nacistické Německo. Valkýra mně osobně celkem taky vadila, ale přežil jsem to. Teď to taky bude třeba hezký film, ale nebude to dokonalé. No co, každému vadí něco.

A jaké historické nepřesnoti tam jsou ?

na příspěvěk reagoval Ištván87, Baxt

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama