Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velká klasika z dob, kdy Eddie Murphy sršel charismatem a jeho komické výstupy vyznívaly ruku v ruce s kvalitou jeho filmů opravdu komicky a vydařeně. A Záměna má kromě jeho vycíděných zubů navíc také skvělého a neméně sympatického Dana Aykroyda a nádhernou satirickou zápletku, která nám obyčejným smrtelníkům dokazuje, jací odporní a stupidní lidé mohou tahat za milionové provázky a obchodovat s cizím osudem. Velké myšlenky bych v tom zase nehledal, ale inteligentní a vtipné zpracování úspěšně vytváří jejich dokonalou iluzi, na které si každý rád opakovaně smlsne. 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvě hezké kozy Jamie Lee Curtis, dvakrát jsem se zasmál, to máme hezké dvě hvězdy. Jako sorry, ale vykrást Milionovou bankovku a Lízu Doolittleovou, teda Pygmalion, a vykašlat se na scénář, který je děravý jak sviň, to chce odvahu. U komedií člověk některé věci samozřejmě nebere až tak vážně a logicky, ale vážně by bezďák během jednoho dne prozřel a začal mluvit spisovně a dokonce měl dobré nápady na kšefty na burze? A ta prostitutka jak z Pretty Woman (kde vlastně prostitutkou ani skoro nebyla), ta jakou investici viděla v tom otrapovi, když mohla mít za chvíli klid a i tak peněz dost? A Aykroyd co tady jako dělal, když mu zrovna někdo nepomáhal a netahal z bryndy? Opíjel se a máchal revolverem? Vůbec k řešení situace nijak nepřispěl. A vůbec, celá ta finální léčka - já do burzy nedělám, takže možná i takovým jako já měli vysvětlit, jak přesně ti dva chlápci a čím v tom mumraji vydělali? A ty čmáranice místo podpisů na šecích jako že platily? Ale ono mi to nedávalo smysl celou dobu. Tak nějak jsem čekal, že dojde k prozření boháče a dokáže ocenit chudé, nebo že bude rozvinut fór s tím, jak mu sluha drží dveře, jako by si sám nemohl otevřít, nebo že do děje nějak zasáhne ten černošský řidič, ale kde nic, tu nic. Jen vtípky na první signální, co se zrovna na place vymyslelo, a jede se dál. Ten film není konzistentní, vtipy jsou ubohé, a ani se nedivím, že se musela Jamie několikrát svléknout, protože jinak by celý ten film nikdo nedokoukal. Ale kozy měla pěkně, to zas jo. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika🎄. Trading Places je parádna komédia z 80's, ktorá zaujme a pobaví. Vtedy ešte nováčik Eddie Murphy, veľmi sympatický Denholm Elliott ako komorník, mladučká Jamie Lee Curtis, herecké výkony sú skvelé. Veľmi sa mi páčila aj hudba. Film je tak politicky nekorektný😁, že keby sa natáčal v dnešnej dobe, všetko by bolo úplne naopak, to len tak na okraj - táto myšlienka mi počas filmu párkrát napadla. A vlastne ani nechápem, prečo som ho doteraz nevidela. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak už jen kvůli tomu, že tenhle kousek přímo doporučuje v Kingsman pan Kinsman :o). Edieho můžu hlavně jako Axla v Policajtech z B.H., ale tady se mu to náramně povedlo. Taková nevinná, prastará komédie, no i když nevinná ani nevím, páč se tam docela jako ženský odhalovaly. Nejvíc samosebou někdejší sex bomba J.L. Curtis, která měla skutečně vnady velmi vnadný... Scénář je hodně dobrej, takže na to, že je to takle stará vykopávka, je to kvalitní podívaná, obzvlášť takle v neděli po slučně bujarý sobotní zkoušce... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)

Reklama

Reklama