Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

andrii 

všechny recenze uživatele

Boháč a chuďas se spolčili. Loutkářům se vymkli z ruky. Utrhli se z nitek vedení, aby si z milionářské hry taky něco užili, a vytěžili. Triumfální vítězství cti, ostrov svobody. Zlaté kohoutky kmetům, "lordům" burzy utáhli. Rozmařilý repertoár životní, úroveň na vysokých nohách ponížili. Jídelníček sestávající se z nadívaných, křupavých koroptviček na "druhý břeh," suchý chléb převedli. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Takýchto klasických amerických komédii by svet potreboval viac, dokonca o to viac by ich potreboval samotný Eddie Murphy ktorý už celé roky tápa v "úspešných" komédiách ktoré časom prestávajú baviť aj malé deti, ktorím sú určené. 90% hlavne vďaka hlavným predstaviteľom(Murphy, Aykroyd, Ameche...) a peknému scenáru ;) ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto kousku jsem čekal výbornou komedii, ale bohužel jsem se jí nedočkal. Nějak mě to nezaujalo. Pár momentů rozhodně pobaví, nápad pro komedii je to určitě dobrý, ale prostě jsem se nijak zvlášť nebavil a ani dějově mě to moc nechytlo. Taky mi to přišlo trochu zdlouhavé. Možná špatný rozpoložení při sledování, možná prostě jen trochu vyčpělá starší komedie, která se jistojistě nezařadí mezi mé oblíbené. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Objektívne možno za štyri, ale ako ekonomický analfabet som vôbec nepochopil záverečný úskok a tak som sa nedokázal naplno tešiť z víťazstva spoločne s hlavnými hrdinami. Ide pochopiteľne o rozprávku, kde ústredná zápletka je maximálne nevierohodná, z čoho neskôr plynú aj iné problémy. Prečo by mal byť niekto odsúdeniahodný, ak odvrhne zo svojho života niekoho, kto je považovaný za drogového dealera? Ale áno, zámer je jasný, zase toto scenáru treba nechať. Len je škoda, že v dnešnej dobe už Zámena nevyvoláva salvy smiechu, prvýkrát som sa od srdcia zasmial pri scéne na lodi s "dvoma" gorilami v samotnom závere. Inak film môže slúžiť ako skvelá analýza toho, čo by dnes už nebolo v komédii z hľadiska politickej korektnosti možné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Frank Oz hraje postavu, která je téměř identická s tou, kterou zvárnil ve filmu The Blues Brothers (1980), které také režíroval John Landis. (don corleone)
  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno