Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až takhle Marek Najbrt od Mistrů klesl? Celovečerní reklama na boty s kýblem sprostých nadávek? A to je všechno? Tohle se ani jako film nedá hodnotit a kdekterý Troškův Kameńák tomuhle dílu dá v pohodě na prdel kdykoliv a kdekoliv. Kdybych to měl hodnotit jako film, musím se ptát po kameře, po střihu nebo dramaturgii, scénáři, zvratech a vrcholech. Jakože fakt má být zvrat, že republika je rozprodaná Rusům? Nu, když si vybavím německé a rakouské majitele novin a časopisů, německé majitele škodovky, francouzské majitele našich již rozprodaných a zbouraných cukrovarů nebo francouzské majitele vodních zdrojů, fakt mne tohle má posadit na zadek? A proč je zpočátku Blaník představen jako strašný a neotesaný buran s havajskou košilí, který vyhodí i mistra etikety Špačka (mimochodem, jediný slušný herecký výkon, tedy ještě Kalousek docela slušně hrál, jak ho jinak nemám moc rád), a najednou nosí kravatu a sako, a my nevíme proč, když je nosit nechtěl? Proč ten fetišismus bot? Fakt netuším, kdo s mozkem v hlavě do téhle studentské hříčky dal prachy a proč. Podobné umění je důvodem, proč je pořád Zeman na Hradě a Babiš vítěz voleb, vy burani. Za mých mladých let se podobným filmům říkalo politická agitka, a podle toho byly taky tenkrát "oblíbené". ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Od Prezidenta Blaníka samozřejmě nelze čekat nadčasovou, obecně platnou politickou satiru (něco takového vzhledem k okolnostem vzniku snad ani nešlo vytvořit) - je to ryze aktuální a hlavně lokální záležitost, která s přibývajícími roky velmi pravděpodobně bude působit méně a méně vtipně... Nicméně, takhle dobře jsem se u české komedie hodně dlouho nepobavil (což ale není ani tak pochvala filmu, jako spíš postesk nad tuzemskou komediální tvorbou posledních let). Vtipných a zábavných scén a narážek je tam opravdu hodně, těch lehce trapných a "přes čáru" (močení z pódia) je naštěstí zanedbatelné množství. Z lásky k Tondovi dávám téhle celovečerní epizodě kultovního seriálu 7 pravdoláskařských lobbistů z 10. ;-) Btw to, že vyzobaná slunečnice, notorička a volička Zemana Mirka Spáčilová dává 30 %, je pro ten film vlastně pochvala... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama