Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý seriál o největší drogovém bossovi v historii, líbí se mi styl, jakým to je napsané, herci jsou skvělí, ale některé díly mi přišly trochu nudnější a naopak jiné mi přišly velice napjaté a perfektní.Finále pro mě nebylo tak skvělé, jak jsem očekával, bezpochyby skvělý díl, ale chybělo mi tam nějaké napětí nebo nějaké větší příběhový posun. Hodnocení: 8,5/10 ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil Narcos a příběh Pabla je pořád pro mě nezajímavý. Celkově prostředí drog ve filmech a seriálech nemusím. Mohli vybrat lepšího herce na Escobara a ne toho prasopsa. Nicméně je to dobře natočené, skutečné historické záběry byly taky plus. Kdo se zajímá o příběh Pabla, bude určitě spokojený.... ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Narcos byl u mě podobný případ jako první série The Handmaid's Tale. První tři díly mě nezaujaly, tak jsem si od seriálu dala asi dvouměsíční pauzu a pak se k němu zase vrátila. Od čtvrtého dílu už to šlo ale letem světem a já první sérku zfoukla za bezmála týden. Neuvěřitelné, kolik jsem se toho dozvěděla z jihoamerické historie. To je taky jeden z plusů tohoto seriálu, dozvíte se něco, co se dříve ani vědět nemělo. Narcos má neskutečný dějový spád. Neříkám, že je v každém díle nějaká akce, ale čím dál víc vás zajímá, kam se Pablova prohnanost a nelidskost prokouše. Brutalita tady taky nezná mezí a s nějakou cenzurou se tvůrci fakt nezabývají. Tohle téma si zkrátka říkalo o seriál a schválně říkám seriál, abychom nepřišli ani o detail a mohli si vychutnat zvrácenou historii drogových kartelů do posledního gramu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by nepropracovanější seriál, který jsem doposud mohl vidět ? Asi ano. První řada seriálu Narcos vás zařezá do sedačky jako máloco předtím. Televizní produkci jsem vždy nevěnoval nijakou větší pozornost, přecejen většinou nemají ani bůhvíjaký rozpočet, ale z Narcosu nesálaly každou minutou tyto zažité ideály. Přiblížil se celovečerním trhákům, a to je nezpochybnitelný fakt. Casting se povedl na výbornou. Do role Escobara prostě musel být zverbován nějaký latinskoamerický herec, a když máte na skladě Mouru s talentem a hlavně podobnou vizáží tomuto zločinci, tak prostě nesmíte váhat ani na chviličku. Moura tomu dal vše a výsledek byl vidět. Již jen jeho pohled byl smrtící, bylo vidět, že na roli se připravoval velice pečlivě. I vedlejší role byly obsazeny kvalitně, nikde nenajdete nikoho, kdo se vám tam nehodí. Jako sonda přibližující vám jednání narkobaronů a celkově podsvětí fo funguje skvěle. Atmosféra by se dala krájet, vše je vykresleno bez nějakých zábran a hranic, jednoduše autenticky. V některých chvílích mi přišlo, že se snad dívám na dokument (ale reálné záběry ve filmu byly, i když dosti drastické, alespoň jste ale pochopili, jak vypadal každodenní život v Kolumbii). Akční scény zpracovány taktéž perfektně. Nemám, co bych mohl zkritizovat. Moc se těším na další sérii, takový seriál o tak notorickém zločinci tady dlouho nebyl a nebude. Proto je potřeba si ho vychutnat plnými doušky. Za mě dávám 96 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký ten zábavnejší dejepis. Kedy všetky rôzne prepojenia, machinácie, moc a prostredie kooperuje v delikatesnom prevedení. Má to svoje silné miesta, rovnako sa to snaží aj systematicky poukazovať na motivácie na všetkých frontoch. Či už je to strach, pomsta, paranoja alebo zmysel pre spravodlivosť. Náhľad na vojnu, kde nie je víťazov. A kde povestné Nietzscheho: Nebojuj s démonmi, aby si sa sám nestal démonom a vedz, že keď hľadíš do temnej priepasti, temná priepasť hľadí na teba, má omnoho širšie a komplexnejšie uplatnenie. Herecky presné a charakterovo komplexné. Omnoho viac mi ale sedí postava Pedra Pascala, než taký Holbrookov "hrdina". Wagner Moura v úlohe Escobara správne démonický. V seriály sa krásne balansuje medzi hnusom a fascináciou z tejto postavy. Prvá séria je skvelým nahliadnutím do počiatkov Narcos. Bavilo ma to, hoci sa tam ešte pre mňa nenašla TÁ scéna alebo TEN moment. Každopádne stojí za zhliadnutie. 1. séria - 80% ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)

Reklama

Reklama