Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Teoreticky jsme všichni o těch chlapcích s A. v hlavě poučeni, ale je lepší to i vidět. Kdo má samopal, je král. Divit se, že ani ten nejluxusnější hotel široko daleko nemá pořádnou ochranku, je asi zbytečné, když jsme mohli sledovat tu naprostou impotenci bezpečnostních složek jako celku. Těch střelců bylo jen pár, nevylodila se žádná armáda o tisíci hlavách a člověk by řekl, že Bambaj snad není žádný zapadákov, aby museli více než 12 hodin čekat na posily z Dillí...přesto čekali. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se, ale nijak mě to nebralo. 1) S pragmatickou názorností vidíme, co jsou teroristé zač - zmanipulované oběti výplachu mozků pocházející zpravidla z chudého prostředí. O jejich manipulátorech se nedozvíme nic._____ 2) Film se mě nijak emociálně nedotkl. Postavy mi byly šumafuk, jejich utrpení jsem pociťoval stejně, jako kdybych pod mikroskopem sledoval, jak vir požírá bakterii._____ 3) Za pozornost stojí i neschopnost indických úřadů účinně a hlavně včas zasáhnout v největším (!) městě země. Ale kdo spolupracuje s Indy (například ajťáci), tak ho tento fakt asi nepřekvapí._____ 4) Zaujal mě pěkný Amandeep Singh (terorista v béžových kalhotách Imrah). Pochází z Ludhiany v Pandžábu, kde stále bydlí a získal bakaláře ve stavebním inženýrství. Nyní dělá modela na módních přehlídkách, v reklamách a hraje - Hotel Mumbai je jeho druhý celovečerní film. Práce ho zavedla i do USA, Austrálie či na Nový Zéland._____ 5) Z filmu si odnáším jedno poučení: ověřil jsem si, že na Sikhy je spolehnutí._____ 6) Výstižný koment: rikitiki***, Wacoslav1***, camppix***, Lacike**. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o prohnilých zápaďanech a s nimi sympatizujících Indech, kteří absolutně nepochopili, že jim skupina uvědomělých aláhakbaristů přináší kulturní obohacení. Takhle by film zřejmě okomentoval zavilý, sluníčkářský pravdoláskař. Já jsem si vychutnal dvouhodinovou, drsnou akční exkurzi do zoufalého a marného boje současné civilizace s tlupou středověkých zabržděnců. Australané mi zase jednou ukázali, v čem spočívá hlavní rozdíl mezi americkou a libovolnou jinou produkcí. Kromě Američanů nikdo jiný nepotřebuje k natáčení kolonu cisteren s patosem, všichni ostatní jsou schopni zapůsobit na divákovy emoce kvalitní filmařinou- tady se to (u mě) rozhodně povedlo. Za mě šlo o výborný námět, který se podařilo skvěle natočit, neměl jsem nad čím váhat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,651,611Tržby Celosvetovo $20,296,746▐ Určite ďalšia smutná etapa keď sa zas predvádzali teroristi v mene boha, tento krát v Indii. Prvá polovica filmu má dosť slušné dramatické napätie a vie ti dobre zamávať s pocitmi. Postupne to ale akosi to nahánanie sa po hotely a dosť infatilné nápady hostí hotela pobehovať pred hlavňami neúprosných teroristov začíňajú ísť dosť cez čiaru a začne to kaziť dojem. Rovnako tak čudne pôsobí zásah indických policajných zložiek, to ako že fakt sú tak mimozne vybavený, zle zorganizovaný, pokiaľ je to tak tak to je sila. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BĚŽTE A VYKONEJTE DŽIHÁD!...“ /// Drsňácký vyprávění o vypíčený teroristický skupině, která řádila v roce 2008 v Bombaji, v hotelu Taj Mahal. Rejža je frajer, co umí dávkovat příběh, napětí, trochu tý akce a emoce. Scénář se zase dobře věnuje personálu, hostům i teroristům. Vyčerpávající výpověď, který odpustím tu malou dávku patosu. Hlavně proto, že ji ocení přeživší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Dokument z roku 2009 „Surviving Mumbai“ neznám. 3.) Thx za titule ,,fonsi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)
  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno