Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva agenti CIA a bývalí milenci (Chris Pine a Thandiwe Newtonová) se po letech od neúspěšného pokusu o záchranu opět shledávají a jsou nuceni překročit hranice mezi profesí a vášní v tomto strhujícím příběhu globální špionáže, morálního dilematu a smrtelné zrady. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Retrospektivně vyprávěná špionážní konverzačka, která ve výsledku není k zahození a podle zdejších recenzí jsem čekal o dost větší průser. Chris Pine je po několika letech po únosu letadla a zabití 120 cestujících povolán, aby se sešel s bývalou kolegyní a společně zjistili, kdo z kolegů byl krysa a stál za tehdejším incidentem a za pomoci nových informací ukázali na viníka, ale nakonec možná přece jen není všechno tak jednoznačné, jak si divák od prvních minut myslí. I přesto, že jde víceméně o 100minutové povídání u stolu, má film celkem podmanivou dějovou kostru a formu postupného podávání informací, takže se divák rozhodně nenudí a celkem vstřícně hltá nové odkrývání minulosti. Hodně potěší i zvrat, po kterém přijde rovnou ještě jeden, daleko větší a více šokující zvrat a v posledních minutách jsem byl dokonce pěkně přišpendlen k sedačce. All the Old Knives je film, který se bude pohybovat nad průměrem, ale já mu tu čtvrtou hvězdu milerád přihodím, protože i přes počáteční skepsi mě ke konci příjemně překvapil. Pokud váháte, tak se nenechte odradit a bez rozvah do filmu běžte. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbehovo to nebol zlý film, špionážna dráma, ktorá zasahuje do vzťahov a tak sa pekného rozuzlenia len ťažko môžeme dočkať. Politika je viac než všetko. Ale tento "thriller" by pokojne mohol dostať aj atribút šepkársky. Minimálne 80% času sa tu hovorí šeptom, konverzuje sa tak, ako by stále stál niekto za rohom. Na to si treba zvyknúť. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

All the Old Knives je vážně parádní a silně nedoceněný thriller, kterému já osobně nemám prakticky co vytknout, tedy možná snad až na obsazení Thandiwe Newton, kterou osobně skutečně nemusím, jelikož mi přijde opravdu hodně moc nesympatická a nepohledná, a to se tu může svlékat jak chce, to jí naopak spíš ale ještě jen ubere, protože nemá co nabídnout ani v tomto ohledu, jinak ale opakuji, pro mě tato podívaná představuje vážně výbornou žánrovou záležitost. V první řadě samozřejmě musím zmínit nadprůměrně fungující zápletku, odehrávající se v několika časových rovinách, což sakra můžu, a zde to prostě funguje na podtrženou jedničku, postupně jsou zde totiž díky tomu odhalovány veškeré karty, poodhalující postupně strhujícím způsobem pozadí celé události a je to zpracováno tak šikovně, že díky tomu zde pak úžasně funguje i parádní napětí a gradace, která následně vyvrcholí v úplném závěru hned dvěma strhujícími zvraty, které mě posadily na zadek a moc, moc jsem si je užíval, i když tedy je zároveň i pravdou, že námitky proti jejich jemné kostrbatosti a hlavně vypočitatelnosti jsou asi také na místě, mě to ovšem vůbec v tomto případě nevadilo, já na ně skočil i s navijákem a oba ty zvraty mě skutečně hodně oslovily a bavily. Skvělý je jinak i casting, tedy až na zmiňovanou Thandiwe, určitě za výraznou pak musím označit i atmosféru a chybou by bylo opomenout emoce, které po celou dobu působí též velice silným dojmem, o závěru ani nemluvě. Zkrátka tato podívaná je prvotřídní žánrovkou, které nechybí vůbec nic a jen mohu zopakovat, že se jedná o neprávem opomíjený a podhodnocený filmový zážitek. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Pod slovem strhující a thriller si dokáži představit jak třeba sněhulák utíká před sluncem, nebo kojence s dudlíkem v desátém patře hrající si na římse, ale určitě ne dlouuuhé pohledy, pomalé tempo, víceméně komorní atmosféra a stará zrezlá láska sosající víno .... nazval bych to drama a stopáž zkrátil o cca 60min. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní komorní konverzačka, která se snaží spojit neslučitelné; a sice le Carrého s červenou knihovnou. Což jde proti sobě hned na několika úrovních. Předně první pracuje s náznaky a nevyřčeným mezi řádky, druhé si naopak libuje ve vztahové doslovnosti. Je to k vlastní škodě mezi těmi dvěma žánry rozkročené natolik, že to pořádně neobstojí ani v jednom. I tak to však mohlo dopadnout výrazně lépe, kdyby mezi ústředním duem byla o poznání větší jiskra, která by do osudového shledání po letech vnášela hmatatelnější pnutí a tenzi. Navíc hra na od počátku jasné vyústění dojmům rovněž nepřidá. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Místo setkání, kde Henry (Chris Pine) a Celia (Thandiwe Newton) večeří, je údajně restaurace „Vin de Vie“ v Carmelu, kde se podává pouze víno, zatímco ve skutečnosti byla prosklená restaurace s výhledem na oceán postavena na zvukové scéně v Londýně s použitím LED kulis. Vypadá nápadně podobně jako Canlis v Seattlu. (Johnny.ARN)
  • Film se odehrává 19. února 2020. V jednu chvíli se Henry (Chris Pine) podívá na svůj telefon a na něm je napsáno: „Pátek 19. února.“ Avšak 19. února 2020 byla středa. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama