Reklama

Reklama

Složka 64

  • Dánsko Journal 64 (více)
Trailer 3

Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných" dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (378)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Druhý film v kine s odstupom 15 minút.Severanom okrem curlingu a pitia piva idú najmä detektívky, či už knižné alebo ich filmové spracovania. Zložka 64 je vynikajúcou detektívkou, v ktorom oddelenie Q rieši personálnu otázku, nakoľko Assad po piatich rokoch dosiahne preloženie na oddelenie majetkovej kriminality s čím má Carl problém sa vyrovnať napriek strojeného nezáujmu. Pred dvojicou detektívov stojí prípad, v ktorom pri búracích prácach v jednom z bytov v Kodani objavia mumifikované telá dvoch žien a jedného muža, ktorých spája minulosť strávená na ostrove v zariadení na prevýchovu ťažko zvládnuteľných dievčat a žien. Najlepším momentom filmu je to, ako sa Carl po vypití opiátu tvári - presne ako počas celej série. Na druhej strane, tak premyslený útok na politiku sociálnej demokracie ako v tomto filme sa hľadá naozaj veľmi ťažko. Treba si uvedomiť, že v závere (prirodzene malinkými písmenkami) je síce napísané, že násilných 11.000 sterilizácii dánskych žien bolo vykonaných v období keď Dánske kráľovstvo o polmesiaci takmer ešte nepočulo, avšak dej filmu je starostlivo namierený proti všetkým obyvateľom bielej farby pleti. To, kto momentálne ovláda filmový priemysel je jasné a kritika sociálneho programu v danom filme zabudla do filmu zapracovať nadrogované, zanedbané a podpriemerne inteligentné tlupy detí útočiace na bezmocných dôchodcov, ktorý celý život, na rozdiel od rodičov spomínaných detí, pracovali. Odmysliac si politické pozadie príbehu sa však na film pozeralo veľmi dobre s výnimkou scény, pri ktorej Assad s Carlom utekajú pred autom, ktoré sa chystá explodovať. Amaterizmus najhrubšieho zrna tak inak skvelý film poškodil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kriminálne veľmi dobrý, film, ktorý v porovnaní s ostatnými prípadmi Oddelenia Q v pohode obstojí. Jediná škoda, že režisér to začal riešiť tak socialisticky, slniečkársky, zbytočne presadzovaná myšlienka, akí sú prisťahovalci super a multikulturalizmus funkčný. Veď Dánom predsa tento fantastický projekt nikto neberie a nech si nasáčkujú do krajiny rovno milión islamistov, nám sa len uľaví. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tři filmy trvalo, než Oddělení Q našlo svojí filmovou identitu. Po rozporuplných a scenáristickými neobratnostmi stíhaných dílech je tu konečně suverénní kombinace whodunnit detektivky a společenského thrilleru, kterou dopředu ženou dva ústřední charaktery. Má to ostří, skvělé tempo a jen pár dílčích neobratností. Navíc zapojení aktuální společenské linie je velmi, velmi dovedné. Mezi filmovými scandinoirs šampion. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„O MÉNĚCENNÉ ČLENY SPOLEČNOSTI PEČUJEME S LÁSKOU, ALE NA OPLÁTKU JIM ZAKAZUJEME REPRODUKCI"… (K.K. STEINCKE)“ /// Film vo složce, která je plná lidí, co si zasloužej umřít… U těhle severskejch kriminálek vždycky rozhoduje síla příběhu. Ostrov Sprogo a dívčí pasťák je ovšem jen jednou vrstvou. Jde totiž i osobní rovinu mezi Carlem a Assadem. Mám (filmový) oddělení Q rád. Možná proto, že jsem tyhle knihy nečetl… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Jussi Adler-Olsen, neznám. 2.) Rád si poslechnu „Teorii studených zim“. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A keď som sa vedľa neho ráno zobudila, pochopila som, že som všetky tie roky premrhala.“ Zložka 64 má v sebe niečo strašne nebezpečné a temné. Nečudujem sa, ak ju niekto pokladá za najlepší diel série. Oslovil ma silný príbeh o silných témach, založený na psychopatických magoroch, ktorým preplo v mozgoch a začali si myslieť, že sú čosi viac. Okrem toho snímka ponúka mrazivú atmosféru, sympatický kasting, pôsobivé scény, dobré twisty a v neposlednom rade ma zasiahol záver, ktorý naznačuje definitívny koniec, hoci v kútiku srdca dúfam, že ešte niekedy do zatuchnutého Oddelenia Q zavítam. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Vyšetřovatelé se vozí v automobilu Škoda Octavia druhé generace. (luka4615)
  • Natáčanie prebiehalo v Kodani, na dánskom ostrove Sprogø a v nemeckom meste Hamburg. (MikaelSVK)
  • Jedná se o poslední film v sérii produkovaný společností Zentropa. Od roku 2016 pak má práva na další pokračování knižní série věnující se Oddělení Q společnost Nordisk Film Production. (Quido)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama