Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vela ľudí si tu robí srandu s Drvivým odpadom, ale ja si tiež myslím, že ďaleko nie sú. Bavil ma príbeh, ale nebavili ma postavy v príbehu. Akcia na meteorite a na zemi nezaujímavá. Nečakal som, že to bude druhý Armagedon, ale aby sa tu furt len lúčili a zmierovali zo smrťou, to ma teda nebaví pozerať. Pri tom to nebol ani moc veľký problém zachrániť sa ako som videl, Frodo vybehol na kopček a hotovo. Nebyť skvelej Hornerovej hudby išiel by som ešte nižšie. Obľúbený soundtrack: Wedding. 50% - 2* ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Ak čakáte klasický katastrofický film, ste na zlej adrese. Áno, hrdinstva a povinného patriotizmu si aj tu užijete požehnane, no Drvivý dopad nie je ani tak o zrážke meteoritu so Zemou, ako o zrážke ľudských vzťahov s novou, nečakanou situáciou. Pravda, možno sa to dobre číta, ale zas až taká strašná zábava to nie je, to mi verte. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Strašne rozťahaná a nezaujímavá prvá polhodina dosť strháva body, ale od štartu rakety je to už dosť pozerateľné a zaujalo ma to. Škoda, že to vo vesmíre, vzhľadom na úvod vybavili až príliš rýchlo a záver zbehne ešte rýchlejšie. Asi najlepšie boli scény náhodného počítačového výberu obyvateľov, v ktorom občania nad 50 rokov už nemali takmer žiadnu šancu, ibaže by bol niekto významný vedec či politik (pre kurvy sa vždy nájde miesto). Práve tá obava o postavy, kto bude žiť, kto nie, bola zaujímavá a scéna, v ktorej sa Téa Leoni vzdá svojho miesta, dokáže dojať. Dojme aj pár iných momentov, ako napríklad posledný odkaz synovi „Buď dobrý, buď dobrý....“, namiesto otrepaného „milujem ťa“ a pretože mám katastrofické filmy rád, prikláňam sa k štyrom, aj keď som si vedomý, že film zďaleka nieje bez chýb. 70%. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Realita Deep Impactu je mi bližšia sci-fi úlet Armaggedon. Aj vďaka civilným hereckým výkonom, aj vďaka fundovanému pohľadu na astronómiu, aj vďaka nádhernej kastastrofickej scéne dopadu a následnej prílivovej vlne. Obetovanie sa posádky raketoplánu vôbec nevyznieva pateticky ako úbohý pokus Bruca Willisa a Michaela Baya. Katastrofy hýbu svetom. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasicky hollywoodský konec amerického světa, kde Frodo na motorce ujíždí přílivové vlně.. Smutnou skutečností je, že celý film jen vlastně čekáte, kdy sebou ta vlasatice praští do moře a slzy zjihlosti se smísí se slanou vodou. Je mi líto, ale s Armageddonem to házím do jednoho pytle, který patří schovat do sklepa či na půdu (podle toho, kam chodíte méně). Jak se tak dívám, pro některé je největší science fiction obsazení M.Freemana do role amerického prezidenta a ejhle - než bys párkrát řekl "borůvkový koláč“ - je tu Barack! Snad to není znamení nějakého blížícího se Wolf-Biedermana.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama