Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (493)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Potřetí a konečně trochu jinak. Zatímco dvojka představovala jen další nálož téhož a mytologii téhle odlehčené špionské franšízy kdovíjak inovativně neobohatila, třetí díl se vrací na samý začátek. Počátek 20. století možná pro dnešního diváka není tak atraktivní, ale Vaughn dobře zná své řemeslo, a tak období první světové války prodává velmi efektně. Ačkoli se však na origin kingsmanovské služby pěkně dívá, přece jen je znát, že kdyby tenhle výlet do alternativní historie nevznikl, asi nikomu by nechyběl. Vaughn se v některých scénách uchyluje k poměrně bizarním rozhodnutím, v součtu si však udržuje zábavnou hravost, kterou na jeho tvorbě máme tak rádi. Nadstandardní přehlídka knírů a historických nepřesností se v půlce dokonce uchýlí k hodně odvážnému scenáristickému rozhodnutí, vracející i třetí díl na pole známé z těch předchozích. Přehlídka záporáků počátku minulého století baví, ale pokud by se Vaughn už do budoucna věnoval něčemu jinému, rozhodně bych mu to nevyčítal. Více zde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neviděno v kině. Nejslabší Kingsman? No asi jo i když pořád ještě celkem obstojná zábava. Hlavně teda co se první poloviny týče. Rasputin a scény s ním mě bavily i občasný netradiční výklad některých historických skutečností, ale v druhý půlce to celý tak nějak zamrzne a když ještě přičtu fakt, že akce je vesměs neinvenční a rutinérská tak to holt na víc než ty průměrný tři hvězdy nevyjde.55% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že hlavní klučina nemá na akčního hrdinu příliš velké charisma a prostě není celkově zapamatovatelný. Naštěstí Ralph Fieness má dost charismatu za oba. V tomto pokračování série, která se nebere vážně a nabízí vysoce kvalitní akci (i když dost přestřelenou), se vrátíme do minulosti, kde se nám ukážou počátky těchto tajných agentů. Konkrétně tu máme první polovinu 20. století, a tak dojde na střet s úchylným Rasputinem anebo uvidíme atentát na Franze Ferdinanda. Samozřejmě je to vše upravené tak, že to působí skoro až parodie na hollywoodské pojetí historie... ale je to sranda. Příběh je poměrně fajn, ale nic extra. Určitě to není žádná super alternativní historie ve stylu Tarantina a oba předchozí díly mě bavily o dost víc. Celkově však solidní a hlavně je tu ten typ akce, kterou mám rád a baví mě. (6/10) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem historický revizionismus se vší parádou hodný vynalézavosti Matthewa Vaughna. Pravdou je však pravý opak, protože 'The King's Man' ve mně vyvolával pocit, jako bych se nedíval na film od Vaughna. V čem je jeho osobitý rukopis nejvýraznější jsou opět akční scény jimž tentokrát vévodí taneční souboj s Rasputinem, kde k čirý dokonalosti už jen chyběli Boney M. A to je bohužel vše...... není zde žádná inovace, energie, originalita či tvůrčí entuziasmus - jenom lazy writing, konvenční eye candy udělátka a nekonzistentní příběh který se bere až moc vážně. Jenže v čem vždy série 'Kingsman' vynikala bylo ironický parodování žánrových klišé a stereotypů špionážních filmů – a paradoxně právě na tom tenhle prequel tak ztroskotává. Hořký zklamání. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První dva Kingsmani uchvátili diváky zejména svým osobitým stylem, perfektní kamerou, ujetým vizuálem a skvělým zpracováním a já spokojeně můžu říct, že ve stejných kvalitách se nesl i třetí díl. Ubral sice na barvitosti vizuálu, punkovém high-tech stylu a odkročil trochu do minulosti, ale všechny ostatní charakteristiky mu zůstaly. Po pro mě až moc historickém úvodu do děje se pak už naplno vrháme do perfektní akce, špionážně-vychytralého děje a až do konce se jede plnou parou. Filmu nechybí výborné charaktery, a to ať už na straně hodných či zlých, živá akce, highlighty ve formě Rasputinova baleťáckého souboje či bitvě na nože v zákopech, ale stejně tak ani výrazný záporák, odzbrojující zvrat v polovině filmu, který zaručeně nikdo nečeká, a ani zábavné finále. Z výsledku jsem pak vlastně nečekaně spokojen a ačkoliv to pro mě není až tak dobré jako díl první, protože mám spíše radši teenage futuristické prvky, které mi zde chyběly a film se ubíral vlastně přesně opačným směrem, než bych chtěl, tak i přesto jde o zdařilou kino návštěvu, která dokáže místy překvapit. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama