Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

Botič 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu tu Vaughnovu přehnanou péči o značku Kingsman. Nedostali jí ani X-Meni ani Kick Ass, kteří by si jí zasloužili mnohem více. Nicméně je tu alespoň několik nezapomenutelných scén, které sice nedokáží ospravedlnit existenci tohoto filmu, ale jsou kouzelně hravé. Zbytek se topí v nudné dialogové vatě. Snad teď Vaughna nenapadne točit trojku ze současnosti a dvojku z minulosti. Stačilo! Děkuji. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Potřetí a konečně trochu jinak. Zatímco dvojka představovala jen další nálož téhož a mytologii téhle odlehčené špionské franšízy kdovíjak inovativně neobohatila, třetí díl se vrací na samý začátek. Počátek 20. století možná pro dnešního diváka není tak atraktivní, ale Vaughn dobře zná své řemeslo, a tak období první světové války prodává velmi efektně. Ačkoli se však na origin kingsmanovské služby pěkně dívá, přece jen je znát, že kdyby tenhle výlet do alternativní historie nevznikl, asi nikomu by nechyběl. Vaughn se v některých scénách uchyluje k poměrně bizarním rozhodnutím, v součtu si však udržuje zábavnou hravost, kterou na jeho tvorbě máme tak rádi. Nadstandardní přehlídka knírů a historických nepřesností se v půlce dokonce uchýlí k hodně odvážnému scenáristickému rozhodnutí, vracející i třetí díl na pole známé z těch předchozích. Přehlídka záporáků počátku minulého století baví, ale pokud by se Vaughn už do budoucna věnoval něčemu jinému, rozhodně bych mu to nevyčítal. Více zde. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny ty úžasný vizuální nápady, některé překvapivě vyřešené situace a sladce nadnesený humor byly obaleny něčím, čemu se říká smysluplný děj a ne z prdele vytažená, pokroucená alternativní realita jak z pera ožralého Vondrušky, vrněl bych si blahem. Dejte Vaughnovi příštího Bonda, opravdu, ten kluk na to má. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už to nějak není ono. Zasazení do první světové války sice přineslo zemitějsi přístup, ale Vaughn se prostě už tolik nesnaží. Zatímco první díl přetékal vizuálními finesami a potutelnými vtípky tady je povětšinou vážný. Pár zajímavých příběhových zákrut tady sice je a klobouk dolů za provázanost s historickými událostmi, ale nebýt Rasputina nebylo by co chválit. Navíc víme, jak Velká válka dopadla a čekat opak jako u Tarantina je zrovna tady bláhové. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Blockbuster o tom, co se dělo v alternativních stínech světové války je fajn nápad, to by se ten film ale nesměl zdlouhavě nimrat v otcovsko-synovských vztazích a zabít nejzajímavější postavu asi ve 40. minutě. Fiennes jako akční hrdina je totiž nečekaně ok, jeho konfrontace s ligou nepřátel je ale prostě trestuhodně zazděná, zvlášť když identita hlavního padoucha je nejhůř střežené tajemství celého filmu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)
  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)
  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama