Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (663)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od Anga Leeho iste každý čakal viac ,výsledok je dosť neuspokojivý a veľký podiel na tom má aj Leeho experimentovanie s delením obrazu , ktoré mi tam vôbec nesedelo .Herecké obsadenie je samo o sebe výborné , napriek tomu chémia medzi hlavnými predstaviťeľmi veľmi nefunguje.A to najdôležitejšie-na Hulka to bolo málo akčné.60%. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama bych od comicsu opravdu nečekala. Hulk je velká podivnost a pro mě velké zklamání. Je to spíše takový experimentální film, který dle mého moc pohromadě nedrží. Stopáž je nesnesitelně dlouhá, zvláště když první náznak akce přijde až v polovině filmu. Upřímně nevím, co si vlastně o filmu myslet. Ang Lee natočil svéráznou (a tak trochu nudnou) comicsovou adaptaci, kde používá po celou dobu různé prolínání obrazů a paralelně se odehrávající děj v několika rámečcích. Bohužel to moc nefunguje, vyprávění působí nepřehledně a to se raději ani nezmiňuji o mnohých pasážích plných těch nejotřelejších klišé. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Turman, Michael France, James Schamus .. Rozhodně se stavím na stranu těch, kterým se tento film líbil. Ang Lee přinesl takovou spoustu nápadů, vizuálních hrátek a psychologie, že jsme s velkým zaujetím hltal každou další scénu. Pravda, sice je tam pár momentů, které mi nesedí (hlavně když Hulk skáče - fakt otřesné), ale jako celek určitě zajímavá a osobitá adaptace comicsu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Věřím, že jako komiks to museli kluci baštit, ale já jako holka jsem se soustředila víc na tu linii mezi tou dvojkou, kde samozřejmě měla prim Jennifer a její hlas a zjev byl příjemným osvěžením. A ty občasné ty skákačky ze skály na skálu šly v pohodě přežít, hraní s tankama jak s malýma hračičkama taky. Asi se mně nejvíc líbilo to setkání s Bětuškou na ulici skoro na konci, kdy se zmenšuje a zmenšuje a.....ách, to bylo přece i dojemný. Ale bacha, nebude se vám líbit, až bude Hulk naštvaný. Ale zelená přece uklidňuje, tak jakej strach, pánové a dámy? Viděno v rámci Season Challenger Tour. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tohle není akční komiks, tohle je do nejhlubšího nitra pronikající drama o rozdvojení osobnosti a následcích vlastních hříchů. A tak trochu komiks. To, co Ang Lee rozpoutá v závěrečné půlhodině, je psychologická bomba a očišťující obětí od Betty pak pomáhá duši samotného diváka. Škoda, že na takovýhle zážitek velká většina z nich ještě v té době nebyla připravena. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (55)

  • Vrtulníky, které Hulka (Eric Bana) napadnou v poušti, jsou typu RAH-66 Comanche. Stíhací letouny, se kterými bojuje u mostu Golden Gate, jsou pak typu F/A-22 Raptor. V době vydání filmu nebyl ani jeden z letounů v aktivní službě Armády Spojených států. Program RAH-66 byl dokonce úplně zrušen (23. února 2004) s tím, že ani jedna z helikoptér nebyla nasazena do aktivní služby. (3DD!3)
  • V logu Marvel Enterprises na začátku filmu se objeví i stránky s Hulkem z komiksu "Dogs of War". (fannah)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama