Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (663)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Huh! Čekal jsem hodně divný film, ale tohle je fakt do filmáče na ČT2! Nejsem schopen zatím říct víc, než že mi tam trošku chybělo víc emocí, protože intelektuální "zábavy" tam bylo až až. Až si to přeberu a shlédnu ještě jednou, snad budu schopen říct víc... Právě za odvahu přijít s něčím novým, nevyzkoušeným, a brilantní řemeslo dávám 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nádhera, zapomeňte na Supermana, pusťte z hlavy Spidermana, to jsou pohádky pro děti. Bruce Banner je ten pravý komiksový hrdina, člověk, donucený být někým, kým být nechce a s hrůzou zjišťujícím, že se mu to líbí, podaný skvěle Ericem Banou. Betty Jennifer Connelyové je dívka , která soupeří sama se sebou v pocitech lásky a odpovědnosti k lidstvu (hraje také výborně, jen ke konci její postava chvílema ztrácí ten správný výraz ). Nick Nolte je naprosto pomatený a šílený vědec, jdoucí klidně přes mrtvoly za svým cílem a Lucasův Talbot je jeden z nejnechutnějších padouchů, jaké jsem viděla. Film je velmi napínavý, triky jsou sice trošku slabší, ale pořád dost dobré a ústřední hudební motiv mi ještě dlouho bude znít v hlavě. Určitě lepší 4*. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama bych od comicsu opravdu nečekala. Hulk je velká podivnost a pro mě velké zklamání. Je to spíše takový experimentální film, který dle mého moc pohromadě nedrží. Stopáž je nesnesitelně dlouhá, zvláště když první náznak akce přijde až v polovině filmu. Upřímně nevím, co si vlastně o filmu myslet. Ang Lee natočil svéráznou (a tak trochu nudnou) comicsovou adaptaci, kde používá po celou dobu různé prolínání obrazů a paralelně se odehrávající děj v několika rámečcích. Bohužel to moc nefunguje, vyprávění působí nepřehledně a to se raději ani nezmiňuji o mnohých pasážích plných těch nejotřelejších klišé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zvláštní. Ang Lee odvedl práci za kterou mu bude rozhodně půlka publika tleskat a druhá ho nepochopí a nejraději by ihned dostala zpátky své vstupné. Kde je zakopán problém? V přístupu. Ang Lee vytvořil psychologický výzkum na téma Komiksový hrdina a jeho problémy. Celá stylizace se blíží komiksu úplně jinak než ostatní komiksové filmy. Tim Burton vytvořil svou atmosféru Gothamu, ale Ang Lee zašel na hranici vizuální podoby papíru na kterém je nakreslen komiks, když různé obrazy jsou v okýnkách rozházeny po obrazovce a plynou současně. Dodává tím filmu opravdu netradiční nádech umocňující divákův pocit, že si pročítá stránky komiksu. Eric Bana je dokonalým Hulkem ve všech ohledech a krásná Jennifer Connelly je prostě úžasná. Nick Nolte se jako záporák a otec Hulka, který může za jeho druhé zelené já, rozhodně nemá za co stydět. Bohužel film trochu dojíždí na tempo, které je neustálým psychologickým posunem hlavní postavy bržděn a na akční scény se dostane jen v několika případech(ale stojí to za to). Pokud nechcete příliš akční film, který sází na psychologii a promyšlenou konstrukci rozhodně je Hulk dobrá volba, ale pokud máte akční choutky tak se vaše srdce nedočká naplnění. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace comicsu, která tak trochu předběhla dobu. Jako jedna z prvních upřednostnila psychologickou stránku před tou akční. Obě složky zde jsou přítomny a obě jsou skvělé, ovšem ta komorní část je středobodem a hlavním nosným pilířem Hulka. Eric Bana svou příležitost parádně využil, Jennifer Connelly je tradičně okouzlující a i zbytek obsazení sedí. Jediný zápor je, že je to tak striktně rozděleno na delší psychologickou část v úvodu a čistě akční v závěru. Vyváženější promíchání by spíše bodlo. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (55)

  • Než Hulk (Eric Bana) bojuje se psy, uchopí doktorku Rossovou (Jennifer Connelly) a strčí ji do auta. Při jeho velikosti prstů by však otevření dveří auta bylo přinejmenším problematické. (Thommy91)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama