Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (663)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Spolu s GHOST RIDEREM největší vekorozpočtová komiksová sračka vůbec. První dvě třetiny jsou s výjimkou souboje se zmutovaným pudlem (WTF?) jen užvaněnou patetickou nudou a až bitka s tanky a helikoptérami na konci na chvíli připomene, jak to CELÉ mělo vypadat. A triky mi přišly hrozné a ani hraní si s rozděleným obrazem na mě nefungovalo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemohu zakrýt lehké zklamání, ale to přišlo proto, že jsem podle trailerů čekal akční nářez a dostal porci rodinného dramatu, comicsem říznutého jen tak mimochodem. Když jsem však přistoupil na Leeho konverzační hru, uznávám, že jsem se obstojně bavil. Nekonvenční vizuální experimenty mě příliš neodváděly od děje, CGI Hulk se zelenal víc než pěkně a když už na mě nemrkal očkem on, přišla skvělá Jennifer Connely. Hulk rozhodně není snímek pro širokou diváckou masu. Je to experiment, možný směr, kterým se lze v budoucnu na poli comicsu ubírat. Ale dnes je to rozhodně směr rozporuplný a až čas ukáže jeho pravé kvality. Pro tentokrát se má situace následovně: Fanoušek akčních filmů bude zjevně zklamán a fanoušek Anga Leeho a "chytrých" comicsů se naopak pravděpodobně ocitne v sedmém nebi. Přidávám se k těm druhým. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V konfrontaci se záplavou televizní a filmové produkce je nutné vážit každou minutu a jeden kamarád razí teorii, že pokud ho film nezaujme do pěti minut, nestojí za zhlédnutí. Porušil jsem toto pravidlo a dal Hulkovi celých pětatřicet minut, ale mnoho mi za to nenabídl. Prostě mě ničím nezaujal, možná kromě půvabu mladé Connellyové a to je trochu málo. Příliš pomalý rozjezd a na komiksový příběh nadměrně psychologizující dialogy pro mně nebyly to pravé. Nemohu hodnotit celý film, ale z toho co jsem viděl, bych Hulkovi víc než 40 % za celkový dojem nedal... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Uspávačka aká medzi komixovými adaptáciami nemá konkurenciu. Toľko psychologických dialógov a pritom výsledok sa požadovaný nedostavil. Napriek sympatickej dvojici som im ich lásku neuveril. V polovici som už fakt mal dosť neustálych záberov na mikróby, potom aj rozkladajúcich sa komixových obrázkov vo výsledku len zbytočne rozptyľujúcich. Finálny súboj je z tých, niečo sa stalo ale čo presne... ešte sa to odohralo aj v totálnej tme. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ve své době byl HULK hodně nepochopený film, možná ještě je. Psychologickou komixovou adaptaci diváci nepřijali moc kladně, i když nechápu proč. Ang Lee vrství atmosféru a skvěle rozpracovává charaktery postav, Bruce Bannera, Banerova otce, Betty, generála Rosse a až pak se soustředí na akci. Zajímavé je že dokonce ani v akčních scénách nezapomíná na motivaci a psychologii postav. Všechno dělají z určitého důvodu. Samotná akce je pak úžasná (Hulk vs. psi nebo bitva v poušti jsou geniální). Herci rovněž výborní hlavně Nick Nolte a Eric Bana. Rozhovor na konci, byl díky nim úžasně sugestivní. Moc mě mrzí, že druhý HULK se bude natáčet s jinými tvůrci a podle jiné šablony. Kdyby bylo po mém, nechal bych dál rozvíjet slibný koncept, který Lee vytvořil. Ale kdo jsem v porovnání s hlavouny z L.A. já, že? ()

Galerie (101)

Zajímavosti (55)

  • Než Hulk (Eric Bana) bojuje se psy, uchopí doktorku Rossovou (Jennifer Connelly) a strčí ji do auta. Při jeho velikosti prstů by však otevření dveří auta bylo přinejmenším problematické. (Thommy91)
  • Hulk se ve své době stal smutným držitelem rekordu největšího propadu návštěvnosti v kinech. První týden otevíral jako číslo jedna, načež se druhý týden propadl o 69,7 %. (HellFire)
  • Nick Nolte (David Banner) ve filmu nenosí paruku, nechal si vlasy doopravdy narůst. Díky tomu vznikla slavná fotka herce s rozcuchanými vlasy, kterou pořídila policie po jeho zatčení pro řízení pod vlivem alkoholu. (HellFire)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama