Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (663)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Hulk, triky -velká část děje se odehrává ve tmě, špatné dialogy, občas hodně zdlouhavý a nezáživný děj/// Již v době, kdy tento film vznikl se zařadil mezi nejslabší komiksový film poslední doby (řekněme 2002-2003). Teď po pěti letech se nic nemění. Stále se jedná o film, který nemůže svým soupeřům konkurvat. Je méně zajímavý, má hůře čitelnou hlavni postavu. Nevím jestli si ho oblíbíte. Disponuje dost složitým scénářem, dlouhou stopáží a dost slabou akcí. Nepočítám-li závěrečnou čtvrthodinovou honičku. To je jediné co na filmu stojí k vidění. Možná někteří herci, ale je to všechno spíše průměr a celkově spíš zklamání. Ale neposílám film do odpadu, jen na svoje vrstevníky prostě nemá. Uvidímě jak se uchytí nový Neuvěřitelný Hulk, ani se mi po tomhle do kina na něj moc nechce :-(/// Celkem 57%/// ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že komiksy nečtu (až na - kdysi - Rychlé šípy samozřejmě :) a proto mě srovnávání předlohy s jejich filmovou podobou tolik nebere. Rozdíly v přístupu režiséra jsou ale u tohoto žánru opravdu velmi rozdílné a možná i proto se mi Hulk tolik líbil. Ang Lee zvolil sice méně akce a víc "psychologie", ale když už je akce - tak pořádná a když už je "psychologie" - tak nenudí. Také se mi moc líbilo použití různých typů střihů a víc záběrů v jednom obraze. Snad i proto, že to režisér nepřehnal a používal je s citem. Ještě bych si dovolil vyzvihnout krásnou Jennifer Connely a doporučit tuhle Civalovu recenzi :) ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Před pár lety, po dlouhodobém čekání, jsem naběhnul slintající blahem na Hulka a byl krutě zklamán. Třeba to bude režií Anga Leeho, od nějž mě zklamal už i Tygr a drak, ale především tím, že se tam toho jednoduše moc neděje a akční scény jsou sice pěkné, ale je jich tam hodně málo. Kladem je ale rozhodně výkon Erica Bany. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ve své době byl HULK hodně nepochopený film, možná ještě je. Psychologickou komixovou adaptaci diváci nepřijali moc kladně, i když nechápu proč. Ang Lee vrství atmosféru a skvěle rozpracovává charaktery postav, Bruce Bannera, Banerova otce, Betty, generála Rosse a až pak se soustředí na akci. Zajímavé je že dokonce ani v akčních scénách nezapomíná na motivaci a psychologii postav. Všechno dělají z určitého důvodu. Samotná akce je pak úžasná (Hulk vs. psi nebo bitva v poušti jsou geniální). Herci rovněž výborní hlavně Nick Nolte a Eric Bana. Rozhovor na konci, byl díky nim úžasně sugestivní. Moc mě mrzí, že druhý HULK se bude natáčet s jinými tvůrci a podle jiné šablony. Kdyby bylo po mém, nechal bych dál rozvíjet slibný koncept, který Lee vytvořil. Ale kdo jsem v porovnání s hlavouny z L.A. já, že? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama a comicsový příběh - jde to vůbec dohromady? Ale ano, pokud se toho chopí schopný režisér, jakým Ang Lee bezesporu je. Paradoxně mně nejvíc bavila tolik kritizovaná první "neakční" půle. V ní jsem se díky nápadité režii, vychytanému střihu a pro mně zajímavému rozdělování obrazu ve více okének, ani na chvilku nenudil. Při nepovedené scéně se zmutovanými psy mé nadšení trochu opadlo, ale následné momenty z Nevadské pouště opět uspokojily mé libido. Zejména scéna demolice tanků měla fakt koule. Při zdlouhavém dialogu otce se synem v závěru se o slovo začala hlásit nuda, ale určitě ne nuda k posrání, jak hloupě napsal jeden nejmenovaný kritik. Jo a ještě něco, ty fialový Hulkovy trencle byly fakt prďácký :o)) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (55)

  • Severoamerické tržby dosáhly 132,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 245,3 mil. (NIRO)
  • Komiksový i filmový Hulk (v tomto případě Eric Bana) je typický svou zelenou barvou. Málokdo však ví, že zeleným se stal jen kvůli chybě v tiskárně, která se však jeho spolutvůrci Stanu Leeovi líbila natolik, že mu barvu ponechal. Původní šedá měla znázorňovat to, že nepatří do žádné etnické skupiny. (Duoscop)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama