Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

2/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box). V úvodu bych měla na srdci dvě věci. Poděkovat uživateli D.Moore za odkaz na film. To je první. A teď ta druhá. Je tady poměrně málo komentářů, tak jsem si je prošla. Srovnávat Potichu s Tichým místem je, ne hloupé, ale jako seminárka, kde si vymýšlíte zdroje, na které odkazujete. Tim Lebbon, autor knižního Vetřelce, napsal v roce 2015 knihu, která je filmu předlohou. Bohužel, u nás nevyšla, a po shlédnutí filmu mě to mrzí, protože byl prostě dokonalý. A kdyby byla kniha byť z poloviny tak dobrá jako její předloha, je to výhra. Takže ohledně nápadu, přemýšlejte znovu. Fakt film vykrádá námětem Tiché místo, které vzniklo ve stejnou dobu jako tenhle film, který ale šel ven později, přestože předloha vznikla dřív? Jasně. Ok. Jedinou nevýhodou je, že vyšel až po Tichém místě. Možná strach, zda to lidi bude bavit? Vždyť je bavil i Bird Box, tak to netflix risknul. Obsah filmu mě bavil. Když budete moc nahlas, sní vás cosi, co vypadá jako kombinace hnusnýho vetřelce, netopýra a dinosaura. A byly fakt děsivý, když seděly na drátech! Protože tady už od prvních minut víte, co jsou ty potvory zač. A jelikož je tady dost postav, dalo se s tím dobře pracovat a ukázat, jak se v podobné situaci zachovají různí lidé. Ale když chcete porovnávat. Citlivější přechody mezi tím, co slyší ostatní a Ally, než v Tichém místě. Ale tím porovnávání končí ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lidstvo ohrožují pterodaktylní netopýři reagující výhradně na zvuk. Z hlediska tématického čistokrevné céčko, ale v tomto případě vlezl Asylumákům do zelí Netflix a ukázal, že i z naprosto odpadního námětu se dá vytřískat nadprůměrná zábava. Film se může pochlubit atmosférou charakteristickou pro postapokalyptické světy, solidně zvládnutými potvorami a především hereckým obsazením s talentovanou Shipkou v hlavní roli. Body navíc přidává i pomatená sekta, která se prchající rodince připlete do cesty, ačkoliv je fakt, že tenhle prvek by si zasloužil rozpracovat o něco víc. Chybělo i trochu výraznější gore, ale na druhou stranu útoky byly efektní a o nějaké řezničině film primárně není. Slušná práce. 70% ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tenhle film má jenom 54% tak sem si docela dost užil. Sice prvních 20 minut filmu se skororo nic neděje ale potom to začne být velká zábava. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Atmosféra je velmi hustá, temná a hodně dobrá. Napětí zde je taky a je jako atmosféra velmi dobré. Za mě 7,5/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás Netflix asi dělá prdel, ne? Sabrina a Zelda měly pauzu od seriálu, tak si řekly, že nebudou zahálet, protože peňazí je treba. V životě jsem neviděla tak neskutečně debilní chování postav po všech směrech. Digitální efekty jsou navíc fakt průser a přesto, že to má pouhých 90 minut, připadalo mi to jako věčnost. Herecké obsazení je přitom na dobré úrovni. Prosím vás, už toho Leonettiho k režii nepouštějte, stačí, že nám zkurvil Annabelle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si začal uvědomovat, jak Netflix produkce nestydatě vykrádají filmy a točí podle toho béčkové bijáky. Kombinaci A Quiet Place a Bird Box tu zmínil už Pomo, já bych snad ještě dodal, že po hudební stránce je to zase brutální vykrádačka varhan Hanse Zimmera z Interstellaru. Dějově mě to ale bavilo a napětí film rozhodně nešetřil. Pokud tedy budu hodnotit film a neřešit jeho originalitu, tak ty tři hvězdy utáhne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama