Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Apalačských horách vypustí vědci nechtěně z jeskyní jakési pterodaktyly. Ty jsou slepí a orientují se podle zvuku a zaútočí na lidstvo film vypráví příběh hluché holky a její rodiny, která se snaží přežít. Hodně průměrná záležitost, která by možná v rukách někoho talentovanějšího byla pecka takhle je to, ale průměrný horor, kterých jdou do oběhu desítky. Mínusové body za toho psa jelikož nemám rád, když se ve filmech zabíjí zvířata (místo něho mohl radši chcípnout ten kluk, který si hrál na těžkého drsňáka a podělal se z jednoho chřestýše). O nějakém scénáři a logice ani nemluvím například co tam jedly tolik dní nebo to žily jen ze vzduchu případně ti pterodaktylé tam pořádají nálety nad domem , ale dostat se tam dostanou až na konci kdy už je pozdě. Jinak tohle a Tiché Místo soutěží o to kdo tam narve nejvíce píčovin v Tichém místě byla rodina, která kdyby žila u vodopádů přežije , ale rozhodly se žít kdesi v baráku a chcíply nemluvě o tom, že celý film byl o tom jak měly byt ticho, ale děcko si udělaly. Tady je rodina, která za celý film potká jen jakési sektisty chvíli poté u nich jedna z nich zvoní a jich to nenapadne neotevřít nemluvě opět o armádě, která není schopna zlikvidovat jakési ptáky na , které by stačily i tepelné rakety například. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak moc béčkový klon A Quiet Place a Bird Box současně, jaký ti z nás, zvyklí primárně na “kino produkci”, ani nejsme zvyklí konzumovat. Samozřejmě se bavíme především o scénáři a režii. Production values si bohatě zabezpečený Netflix umí pohlídat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tiché místo a o něco slabší než Bird Box. Po proražení závalu v jeskynním systému se na světlo vyřítí hejno masožravých okřídlených bestií, které připomínají mutanty netopýrů s vetřelcem. A protože žili v neustálé tmě, jsou slepí a řídí se výhradně sluchem - což má svoji logiku. Minimalistický survival má nekomplikovaný děj, sympatické postavy a tísnivou atmosféru. Triky jsou obstojné a dostačující, slušná kamera a největší napětí je tehdy, když je ticho. Obklíčeni v autě, obsazená lékárna a sekta pošahanců, kteří se vyrojí vždy spolu s nějakým neštěstím. Pomohli by ve skutečnosti pasažéři podzemky mamince s miminkem? Nejspíš ne. To vědomí je děsivější než samotné rozsápání. Poslední dobou tu máme takový nešvar, nějak se nám rozmáhá TICHO.... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, keď hlava rodiny zapla mašinu, ktorá nalákala príšery a rovno ich aj rozsekala? Hlavní hrdinovia sa na túto veľmi účinnú zbraň z nejakého dôvodu úplne vykašlali. Podobný ignorantský prístup voči rôznym improvizovaným zbraniam fungujúcim na báze nalákania zvukom malo asi aj zvyšok ľudstva. Drvivá väčšina ľudí z okolia sa totiž nechala jednoducho vyzabíjať a odpor ľudstva bol skutočne chabý. Inak povedané, bezkonkurenčná nadvláda príšeriek nedávala vôbec zmysel. Hlavní herci na čele s Kiernan Shipkou a Stanleym Tuccim či Mirandou Otto boli síce fajn, ale čo z toho, keď scenár filmu nestál za veľa. Slabý odvar Quiet Place. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama