VOD (5)
Série(5) / Epizody(53)
Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)
(více)Recenze uživatele Katie88 k tomuto seriálu (8)
Yellowstone (2018)
Když se to vezme kolem a kolem, Yellowstone jako takový nepřináší mnoho nového - rančerský život, kovbojové, inidáni, rezervace, PŮDA, které s sebou nese další asociace, to vše tu už bylo v rámci westernů. A přece jen něco nového dostáváme; ve světě, kde se točí spousta seriálů na různá témata, moderně – westernový seriál chyběl. Yellowstone jde navíc do hloubky. Příběhy a osudy jednotlivých postav jsou docela drsné a postupně se divákovi skládá celý obrázek a dostává odpovědi. Místy člověku syrovost postav leze na nervy, ale vzápětí musí obdivovat skvěle zahrané role. Postavu Beth Dutton nelze na 100% milovat, ale vlastně ani nenávidět… Rozhodně stojí ještě za zmínku úžasná krajina Montany s výhledy na Rocky Mountains, která dotváří celkový dobrý dojem. Bez ní by to byl možná i lehce podprůměrný seriál. ()
Nákladní vlaky a příšery (2020) (S03E02)
Ta ta scéna s tím přívesem byla zatím v Yellowstone jediná, kdy se mi udělalo opravdu fyzicky nevolno... To jsem fakt nečekala. Jinak to byla slabota, třetí série až na závěr je zatím nejslabší. ()
Fialový svět (2020) (S03E10)
Celou sérií se více méně nic neděje - a pak ráz na ráz na konci série s neuvěřitelným cliffhangerem. Ještě, že se na to dívám až teď, čekat víc jak rok na čtvrtou sérií bych asi nedala :-D ()
Cigarety, whiskey, louka a ty (2022) (S05E06)
Vizuálně a citově krásná epizioda! "If you can’t sleep through a man’s snoring, you ain’t tired enough." ()
S nožem a bez peněz (2023) (S05E08)
Jestliže se pátá série někdy dotočí, tak pevně doufám, že už opravdu bude poslední a seriál se tím uzavře. Bohužel kvalita už dost klesá a pátá série je pro mě zatím dost o ničem. Pohled na krásnou přírodu Montany a obdiv k rančerskému životu je tak už jediný, co se mi na tom seriálu líbí... ()
Jediné, co potřebuješ, je touha (2024) (S05E09)
Tohle si snad ani nezaslouží hodnocení... To zaklepání Johna Duttona bačkorama asi ani kritizovat nelze - Sheridan se asi snažil najít tu nejlepší cestu, jak z toho ven. Neřeknu znát ty další alternativy, jak ho zabít, ale takhle fakt nevíme. Co ovšem nechápu je to dějový skákání - před smrtí Johna, po smrti Johna a přitom tam není přesně řečeno, kdy se co děje, zbytečně zmatečný. Celej tento díl měl na můj vkus až moc nostalgický nádech - ještě se pojďme rozloučit s Jimmym ve čtyřech 6kách, sám Sheridan si tam ještě naposledy zarajtuje na koni, Rip tam akorát řeší blížící se konec éry kovbojů v Americe a Beth mírnější než obvykle. Druhý díl už vypadá trochu akčněji, tak snad ještě diváka překvapí nějaký zvrat, než nad tím definitivně zatáhnou plachtu... ()
Tři padesát tři (2024) (S05E11)
4 hvězdy celkově, ale ta poslední scéna je za 5 !!! ()
Rozdávejte svět (2024) (S05E13)
Jo, jo Sheridan si ještě potřebuje trochu nahonit ego, než to zabalí :D ()