Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (205)

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutně přesná česká rutina romantického blábolu bez jakéhokoliv hlubšího smyslu či přirozeného nadhledu, parta známých ksichtů z televize či hudby se břiblble promenáduje na pódiu, které snad skládal sám Magnusek, jak by se na první dojem zdálo a hle Marcel Bystroň zdatně konkuruje ve vlastní scénáristické tvorbě. K tomu si pan Svoboda zřejmě přihnul na sluníčku a nikomu to nevadí. Kdyby se tu objevila nahá Jana Švandová bylo by to rozumnější a zábavnější něžli celý tento 85minutový režisérský opus. 10% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Místy nudný, místy absurdní a naprosto nereálný příběh u kterého jsem se díky skvělému hereckému obsazení dobře bavila. Skvělá a nádherná Lenka Vlasáková, roztomilý David Matásek, šaramantní Jana Švandová, flegmatický Jaroslav Pesl a další výborní herci dokázali doslova z ničeho vytřískat maximum. Postavy uvěřitelné, humor vlídný, komické situace ucházející a závěr mírně překvapivý. Díky již výše jmenovaným se film z podprůměru dokázal vyškrábat na horní hranici průměru. Za mne 65%. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že by se mi film mohl i líbit, pak ale přišla zlomová scéna,v níž Eva s Honzou nostalgicky vzpomínají na časy minulé. Tyhle dialogy, ve kterých si postavy detailně sdělují, jak co proběhlo, mi vždycky připadaly jako rozhlasová hra ve filmu, ale když už je scénárista zoufalec, co mu zbývá, že? Od tohoto momentu šel příběh k zemi v sestupné spirále, aby v závěru přešel do kolmého pádu. Herecké výkony mě příliš neoslnily, scénář byl chabý a dortová bitva zabila veškerou moji snahu o lepší hodnocení. Takový amatérismus jsem už dlouho neviděl. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie prostě neumíme. Zoufale nudné, bez vtipu a jediným malým překvapením (aspoň pro mne) bylo to, jak se to nakonec spárovalo. Rosamunde Pilcherová musí blednout závistí, že na podobnou ptákovinu "ze života" nepřišla sama. Protože jsem vždycky měl rád staré němé grotesky, tak jedinou hvězdu uděluji za tu dortovou bitvu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Třešničkou na zábavném dortu je především to, že dort je málo sladký, tedy...zábavný. Bohužel mi připadá, že tvůrci přesně sami nevěděli, co vlastně tvoří. Jako by se do poslední chvíle nemohli rozhodnout, zda udělají komedii, melodrama či tragikomedii. A stejné je to s nápady, které do filmu přivedli či se zápletkami. Všechno na mě působí, že je tak napůl. Včetně humoru. Já osobně jsem našel jen málo věcí, kterým bylo opravdu možno se smát. A házení po sobě dorty, tvůrci zpomalené, mezi to bohužel nepatřilo. I záporné postavy jako by byly záporné napůl. Obsazení i hudba přitom figurují na vysoké úrovni. Přesto ty ozubená kolečka značně drhnou a je to cítit prakticky již hned od počátku. Opravdu je těžké vžít se do toho, že tohle je komedie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Během regaty, cca 52. minuta filmu, si švagrová (Jana Stryková) stěžuje, že je druhá loď před nimi. Přední plachtu ale mají nastavenou tak, aby pracovala proti druhé plachtě a loď stála na místě (tzv. naluvovaná plachta). (Jarek572)
  • David Matásek na tom byl v čase natáčení stejně jako jeho filmová postava. Byl také rozvedený a následně se oženil. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama