Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NORMAL PEOPLE HAVE ALWAYS HATED US. THEY JUST USED TO DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACE." ---------- Veľmi úspešný kraťas sa po troch rokoch dostal do svojej plnohodnotnej formy vďaka crowdfundingu, ktorý zachránil už množstvo projektov pred ich nerealizovaním. Code 8 je teraz dlhší, plnší, krajší, intenzívnejší, úžasnejší a neprestáva baviť ani na moment. Poctivá dystopia na štýl District 9, Elysium či (v istom ohľade) nevydareného Fahrenheit 451, ktorú som si myslel, že takto vie natočiť len Neill Blomkamp. Veru, mýlil som sa a môžem byť len rád. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

Reklama

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Svým námětem to připomíná X-meny nebo nedávné Freaks. Upoutávka (Code 8), díky které prakticky vznikl tento film, celkem slušně fungovala, ale měla deset minut. Tenhle celovečerák od Chana má minut skoro sto a to je problém s takhle napsaným scénářem. 50% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne len silnejšie tri hviezdy, subjektívne a kvôli podpore, keďže to vzniklo len a len kvôli crowdfundingu, čo je úctyhodné, dávam štyri. Popravde som čakal viac, ale na druhú stranu to prekvapilo celkom slušnou originalitou, Trošku to klamalo telom, človek čakal buď sci-fi akčňák alebo triler a ono to bola viac sci-fi krimi dráma. Na druhej strane by som z tohoto celkom zaujímavého a skutočne ako v našom svete nefér sveta chcel vidieť niekedy ešte viac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama