Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Rusku řádí někdo kdo v high tech oblečku a maskou morového doktora zabíjí lidi na , které je zákon krátký. Vyšetřuje to policajt co se s nikým nekamarádí a má konvenční  metody. Líbil se mě námět (takového morového doktora by potřebovala i Česká Republika) triky a tenhle film má lepší a reálnější akci než Black Widow co jsem viděl včera v kině navíc zde není žádný cgi bordel.  80 procent ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pár let starý propadák Zaščitniki ukázal jak se to dělat nemá, a tady máme ukázku, jak se to naopak dělat má. Rusové si troufli na žánr, který mimo Hollywoodu nikdo točit neumí, čili na vysokorozpočtový komiks. To vysokorozpočtový by mělo být v uvozovkách, protože spotřebovali cca pětinu až desetinu toho, co tuctová marvelovka. Na výsledku to vidět je. Ani ne tak na efektech, jako na akci, jíž pravda mnoho nebylo. Pořádná - a nejlepší z celého filmu, je hned na začátku. Poté tempo zpomalilo a rozběhlo se až na samém konci. Prostředek mezi tím vyplňují tu zajímavější, tu méně zajímavé scény. Hravá kamera, svébytná stylizace a sympatičtí herci film zaplnili, ale občas ztráceli dech i oni. Slabší čtyři hvězdičky, přesto čtyři. ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Každý jeden herec v tomhle filmu dostal zadání "podívejte se na tohoto hollywoodského herce a zahrajte to jako on". Nejvíc vidět je to u toho hlavního boháče, který měl prostě kopírovat Eisenberga. Ono je to tak ostatně v tom filmu se vším. Je to slepenec vykradených scén, postav a zápletek z nejrůznějších komiksáren. Dívat se na to dá, natočené je to zručně, ale na jazyku zůstává pachuť totální rutinérnosti a neoriginality, kterou ještě zvýrazní úmorně dlouhá stopáž. 45,555% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Představte si, že Marvel vezme námět a vrhne se ho zfilmovat. Natočí několikero scén ve svým typický stylu, ale pak - protože Marvel ví, co dělá - si řekne, že k jejich stylu se to nehodí a tak prodá námět i s natočeným materiálem DC Warnerům. A protože Warneři neví, co dělaj, rozhodnout se využí Marvelem natočenej materiál a těch chybějících 70 % hodí Nolanovi a všechno to splácaj dohromady. Že tu píšu nesmysly? Možná, ovšem takhle nějak Major Grom působí. Má totiž jak několik vyloženě marvelovských momentů a marvelovskej humor, tak po nástupu Morovýho doktora i setsakramentsky temnou, temnorytířovskou atmosféru, záporáka a akci, včetně nějaký tý snahy o nečernobílý přesahy. Samozřejmě, Nolan to netočil a ta zmínka o něm byla spíš pro představu, takže Temnej rytíř tu působí spíš jako vytouženej cíl, než že by mu to vyloženě šlapalo na paty, ale i tak je to od Rusů další slušná věc a tak nějak doufám, že vznikne nějakej ten Grom-verse, kde to rozjedou naplno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové už jasně dávají najevo, že jsou plnohodnotnými konkurenty Hollywoodu a Mayor Grom je opravdu komiksová pecka!Mayor Grom má nádech Temného Rytíře, Robina Hooda, Sherlocka Holmese a kamerově kreativní hrátky Mattheva Vaughna!Hlavní hrdina je sympatický detektiv, žije v chudobě, mezi kolegy moc oblíbený není, nebere úplatky, je to fér chlap, u kterého zákon hraje hlavní roli. Je docela podobný Bruce Wayenovi, vše řeší inteligencí a policejní oddělení i město připomíná Gotham. Potěší i fakt, že si hlavní hrdina v hlavě představí několik možných situací jak danou věc vyřešit, kterou i samozřejmě ukážou a několikrát při ní zemře. To má zase nádech Sherlocka, kde si musí vyřešit nejlépe možnou rovnici, aby uspěl a místy to působí jak z filmu o časové smyčce, což já prostě mám rád.Vše se změní, dokud ve městě nezačne řádit Villain zvaný Plague Doctor v černém kostýmu, s plamenomety a cool maskou, který veřejně popravuje zkorumpované policisty, úředníky i kriminálníky.Toť k ději. Celý film má úžasný vizuál, skvělé CGI, hezké lokace Petrohradu, sympatické postavy, poutavý a dobře gradovaný děj s pár nečekanými zvraty ( Odhalení záporáka i jeho motiv je skvělý), potěší i skvěle natočená akce ( především fighty jsou podány po choreografické stránce moc hezky a mají správný šmrnc), na druhou stranu bych jich chtěl o něco více. Rko to samozřejmě není, ale to se dalo čekat.Na Rusko poměrně revoluční film, který by mohl mít i u nás úspěch. Sleduje se to velmi dobře, takže doporučuji.  8/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama