Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (208)

ad 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč je vlastně tento film, na rozdíl od třeba takové 25, hodiny, tak málo stravitelný...Režie je místy opravdu perfektní (hlavě ve scénách s vrahem) herecké výkony také fungují hudba je dobře použitá...Pro mě osobně byl největší problém ve scénáři...Problémy hlavních hrdinů mi bohužel nepřišly nijak zajímavé a poselství z nich plynoucí natolik subjektivní, že místy dost zbytečně natahovaný příběh začínal nudit a já osobně jsem čekal na další scénu týkající se Sama (mezi ty povedenější patří i scéna s výpadkem proudu a rabováním)...A že Lee nemoralizuje? Pravda, tentokrát si nevzal na mušku žádné menšiny, ale svůj postoj ke "stylům" dává jasně najevo...škoda jen, že celkem neobratně nechává větší dávku hlouposti nepřílis prokresleným postavám, které tak místy spadají až k neživotnosti. Přesto jsem se ještě bavil a minimálně scénu s mluvícím psem si budu nějakou chvíli pamatovat... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Po "L.A.Prísne tajné" ďalší skvelý retro krimi thriller, ktorý svoju pôsobivosť buduje nielen na popkultúrnych odkazoch a marginálnych kulturologických flashbackoch, ale i na hereckých výkonoch (Brodyho herectvo naozaj nespočíva len v jeho expresívnom, romanticko-exotickom zjave) a inteligentných dialógoch (áno, aj napriek tomu, že sa v nich často hovorí sprosto). Pri scéne dokresby portrétu domnelého vraha vám možno napadne, že Socha slobody je vlastne jedna veľká punková ikona... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sonda do života mentálně zbržděných maníků. 1)  Neumím posoudit, jak moc věrná je dobová atmosféra. Na první pohled působí věrohodně. Jinak ovšem mě film nijak neuchvátil a to ani s vědomím, že v průměru každých 20 vteřin uslyším slovo fuck._____ 2)  Ani postavy mě nezaujaly. Svými zájmy, chováním i dialogy se mohou zařadit mezi teenagery, takové ty méně intelektuálně vyvinuté. Ale věk herců tomuto konceptu neodpovídá._____ 3)  Je tu 35letý John Leguizamo (kadeřník Vinnie), 26letý Adrien Brody (punkáč Richie s kohoutem), 35letý Saverio Guerra (Woody) či 40letý Brian Tarantina (vykroucenka Bobby)._____ 4)  Jsem poněkud na rozpacích. Tuším, co chtějí tvůrci říci, ale dělají to příliš nešikovně, než aby mě oslovili. 5)  Výstižný koment: UncleG**._____  5)  Ale něco si přece jen z filmu odnáším. Návrh, který předkládá manžel manželce. Co kdybysme místo milování souložili? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě kdysi před lety naprosto dostal, a já na něj čas od času vzpomínal, a pomalu zapomínal... abych se teď konečně rozhoupal k jeho repete, a... on mě dostal podruhé. Jedna z nejpůsobivějších ód na New York, jakou jsem viděl. Spike Leeův vrchol, který už od té doby nepřekonal. Stejně tak vrcholná role pro Adriena Brodyho, jehož pozdější pianisti ani predátoři mě už zdaleka nenadchli tolik, jako jeho prostituující se punker Richie. Unikátní je pak celková atmosféra filmu - ono mimořádné letní vedro roku 1977 je i z obrazovky (plátna) téměř hmatatelné, vedro, které vaří lidem mozky v hlavách a mění je v zuřivé a chaotické šílence. K tomu celospolečenská i mediální hysterie kolem vraždícího psychopata, newyorský blackout, nějaké to rasové napětí s rabujícími barevnými, finišující baseballová liga... A do toho etudy ze životů rázovitých a více či méně buranských postaviček z italské čtvrti. Summer of Sam mi kvůli své stopáži ležel v pořadníku na disku nehezky dlouho a neustále ho přeskakovaly kratší a méně náročné věci, ale teď zatraceně lituju, že netrval ještě aspoň o hodinu déle. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Info o filmu obsahuje informaci o sériovém vrahovi. Je třeba upozornit, že to není nosné téma příběhu ale pouze jedna z dějových linií. Krvavé léto se řadí mezi nezávislé filmy. Je to na něm hodně znát už od prvního pohledu i samotného scénáře. Což samozřejmě nemíním nějak zle, obsah je naprosto perfektní a již zmiňovaný scénář nabízí gradaci krásně pojatých scén a šťavnatých dialogů. Spike Lee, se právě v tomto snímku jeví jako naprosto perfektní a plně profesionální režisér. Vše má pěkně pod kontrolou a 140 min. stopáže ubíhá... no, vcelku příjemně. Krvavé léto nabízí moc zajímavý pohled do odvracené strany New Yorku, v čele z velice přesvědčivými herci a sebejistou režií. Takže, sice pouze čtyři hvězdy, ale určitě plně zasloužené. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)
  • V klubu CBGB se objeví kapela jménem "L.E.S Stitches". Je to skutečná punková skupina z New Yorku, která hraje od devadesátých let. (ČSFD)

Reklama

Reklama