Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celý o dost nesmyslných a fyziku popírajících kravinách. První a druhej díl byl super v tom, že se dalo jakš takš těm kouskům s autama i věřit, dál už to stáo za prd a tohle byl absolutní výplach. Když pominu to, že by to mělo bejt založený na tak skvělý jménu, jako je pojem TAXI, tak to je průměrná až podprůměrná komedie s pár světlýma zábleskama. Ne, že bych úplně znechuceně odcházel, ale dělal jsem v klidu u toho další věci a nevadilo mi to. POZOR SPOILER: Když už chtěli zničit Taxi Péžu, tak to mohl udělat efektivněji a hlavně smyslupně. Za mě slabý 2* a NEDOPORUČUJU ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zklamání, ale k mému překvapení jsem se příjemně bavila :-) samozřejmě, chybí tomu Samy Naceri a Fréderic Diefenthal.. ale nově obsazení herci jsou celkem fajn - ve smyslu k pobavení. Jestli by uvažovali o šestém dílu, to už by fakt průser být mohl, nicméně pětka na tom není tak špatně. Humor tak akorát, zápletka klasická, možná až moc rychle vyřešená/rozuzlená. Každopádně na příjemný oddych večer je to tak akorát. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kam až taxi serie musí dojít aby se stopla ? To nejlepší co na filmu bylo, je bizarní sestava policajtů na stanici v Marseille. Na těch postavách by se dal postavit kompletní film na úkor hlavních hrdinů, který na původní tandem nemaj ani omylem, nefunguje to, nikdy na mně nebude fungovat, když si Francie hraje na Ameriku, tak jako Amerika na Francii. pokud jde o humor nebo akci a nebo nekonečný série. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Emil u policie nepracuje a Daniel žije v Kalifornii, to je vše, co se o původní dvojici dozvíme a nastupují dva naprosto nesympatický kreténi na jejich místo. Policajt by ještě ušel, ale ten Danielův synovec to je pecka. V celý okupovaný Francii asi nenašli odpornějšího a otravnější přistěhovalce, který by mohl srát diváky co repliku a dojebat jméno kdysi opravdu výtečné série. I když na druhou stránku série, která končí výtečným druhým dílem a od třetího jela na poslední výpary. Když si vzpomenu na ten úžasnej soundtrack, původní taxík 406 a skvělého Naceriho, plus tu dokonalou atmosféru a esenci devadesátých let, ve kterých sem vyrůstal tudíž nostalgie dělá hodně, je mi do breku co za paskvil z toho Besson nechal udělat. Esenci všeho, co je na téhle době špatné. Vtipy nefungují a těch dobrých je málo, taxík nehraje ve filmu žádnou roli a jeho konec je docela urážka. Dám dvě hvězdy, protože pár vtipů se povedlo a občas jsem se zasmál, ale jinak je pětka určitě nejhorší díl a jasný důkaz toho, že devadesátá léta i přesto, jak jsem je miloval jsou nenávratně mrtvá.30%. ()

Mr_Fear 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička jenom proto, že měl někdo ty koule to celé natočit, zacálovat a vydat na veřejnost, jinak totální odpad. Humor se zde snaží být tak pitomečkovskej až se stává totálně trapným, postavy člověku seděj asi jako tatarák zapitý zkyslým mlékem - od retardovaných policistů, přes poloretardované záporáky až po totálně trapného hlavního protagonistu, který se snaží tvářit jako Vin LPG. O samotných dialozích nebo kameře se ani nebudu raději bavit... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama