Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (461)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta avizovaná internetová (resp. "sociálně síťová") forma filmu mě od něho už dopředu odrazovala, děsil jsem se nějakého zběsile sestřihaného galimatyáše ve stylu found footage, ale nakonec byl film nečekaně záživný a kupodivu i dobře "koukatelný" (v kterýchžto dojmech se jak čtu shodnu i se spoustou jiných diváků). A to díky dobře vypilovanému scénáři, vizuálně výborně zpracovanému, i skvěle vypointovanému a vygradovanému. I ten happy end byl snesitelný (i když bych se bez něho obešel) a herci uvěřitelní,takže hodnotím jako jasný nadprůměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Během sledování se mi to celkem líbilo, ale s odstupem jednoho dne to vnímám čím dál kritičtěji. Prvních 14 minut je nesnesitelně nudných (svou banálností), ten celkový nápad se sledováním něčí plochy není nic nového a už to tady bylo mockrát (a většinou i v lepším zpracování), a závěrečné rozuzlení mi osobně přišlo směšně nepravděpodobné a velmi nepovedené. Nesednul mi ani herecký představitel hlavní role, film má ale myslím docela dobrý soundtrack. Searching osobně vnímám jako ucházející (leč nepříliš původní) experiment, který celkem stojí za vidění - že by to byl ale nějaký zázrak, to si určitě nemyslím. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně křičím po originalitě a tohle k ní velmi patří. O filmu jsem nevěděl nic, jen jedno doporučení. A ejhle. Skvělý thriller na večer. Co je největší překvapení, tak je celý film snímaný formou obrazovky. Což jsem nevěděl. Není to jen úvodní prolog. Ale celý film se skládá z okýnek chatu, messengeru, facebooku, youtube, windows, google a i televizních zpráv či google map. Originální? Velmi. Funguje to? No ano. Zápletka ztracené dcery je napínavá až do konce. Scénář je napsaný precizně a já na konci kývu hlavou, že dobrý. Finále jsem nečekal a o to více potěšilo. Líbí se mi, že film neztrácí atmosféru ani šťávu do finále. Poctivý thriller se vším všudy. Hledáte thriller na páteční večer? Berte Searching všema deseti! (75 %) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film skvěle funguje jako obžaloba nekontrolovatelných on-line možností a selhává na úrovni krimi, zejména v závěrčné části, která je tam bůhví proč uměle naplácnuta. Dvacet minut před koncem se tak strhne lavina nesmyslných scénáristických kliček, ani ty ale nedokáží úplně přebít silný dojem, který zanechalo předchozí dění (i když v posledních minutách už je to jenom těsně). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Forma vyprávění skrze obrazovku počítače není sice už tak originální, ale pořád dostatečně neokoukaná. Byť tedy většinou užívaná pro vyprávění béčkových hororů. Searching je ale nefalšovaná detektivka, která po kratším úvodu nabírá ohromné grády a postupné odhalování celého příběhu a jeho gradace je skutečně jedna velká radost. A mimoto je tam cítit i smysl pro detail, který přidává i další na první pohled ne až tak postřehnutelné drobné vrstvy, díky kterým je celé zpracování ještě o něco uvěřitelnější. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Po vytiahnutí auta z jazera je oznámené, že obálka s hotovosťou bola nájdená na sedadle spolujazdca. Keď si otec (John Cho) prezrie fotografie miesta udalosti, obálka je jasne viditeľná vo vložke na rukavice. (Pat.Ko)
  • Celý film sledujeme pouze na monitoru počítače nebo televize. (Duoscop)
  • V záverečnej scéne filmu sa v okne Spotify nachádza skladba od Torina Borrowdalea, ktorý je skladateľ tohto filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama