Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (263)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Arabové po čase spadli v USA z lopatky, Američany už pobíjení pasáků koz znudilo a s nadšením se vrátili do náruče svého osvědčeného nepřítele, aby tak trochu přitopili ve 2. studené válce. Film mě několikrát překvapil- patos tentokrát netekl proudem, závěr byl krajně netypický a nepřítel strýčka Sama nehynul po stovkách, jak bývá obvyklé. Jiná klišé se ovšem udržela- zatímco bad guys umírají většinou po jediném zásahu američtí Terminátoři se vždy doplazí až k finálnímu lisu a padesátikilová skoro Nikita snáší nakládačku od oškliváckého obříka s klidem řeckého stoika. Ale co, viděl jsem už horší kousky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spolu s filmom Království 2007 je toto suverenne najlepsi film Petera Berga. Strasny Mark Wahlberg tu hraje agenta trojpismenkovej organizacie, a musi dopravit chlapa ako zasielku, lebo toten chlap disponuje zivotne dolezitymi informaciami pre dolezitych ludi v hierarchii statu zvaneho USA ... do nadpriemrneho levelu poslali film hlavne prestrelky, nahanacky ...a par prerezanych pazerakov : 77 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Duo (Wahl)Berg to opět rozjíždí (a nejspíše ještě párkrát bude) a já jenom doufám, že se lidi vzpamatují a začnou na ně chodit. Kdyby nezrušili českou premiéru, jsem první ve frontě. Každého správného pařana pravděpodobně napadne, že tentokrát mé oblíbené duo natočilo v podstatě hranou verzi Call of Duty a akce si tu všichni užijí habaděj, dokonce bych i tvrdil, že se jedná o jeden z nejakčnějších filmů roku, pokud budeme myslet v kontextu přestřelek. Kdo mě hodně bavil, tak to byla Lauren Cohan, která je fakt hodně badass (ne jako Ronda), a jelikož jsem to už k jejímu řádění ve WD nepřežil, tak doufám, že jí zas brzy někde uvidím. Pro nefandy poctivě nasnímané akce radím ruce pryč, nic jiného tu nenajdou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sice natočil i uřvaný guláš Bitevní loď, když ale Peter Berg spojí síly s Markem Wahlbergem, pořádným zvukařem a solidním scénografem akčních scén, divák se musí zaradovat. Efektní je tahle dvojka i tentokrát, vše výše uvedené platí, ovšem kromě hlučné akce to chtělo pořádně dupnout i na střihačské duo. Sic Colby Parker Jr. s Bergem spolupracuje dlouhodobě, tentokrát se utrhl ze řetězu a střih akci svou chaotičností příliš neprospívá. O propracovaném scénáři nemůže být řeč, prostě se ztratilo cesium, které může ve výsledku způsobit radioaktivní zamoření rozmetáním radioaktivních látek klasickou výbušninou. Důležitým článkem úderného týmu je právě Wahlberg, ukecaný macho, ke kterému si divák obtížněji hledá cestu, navíc škoda, že je hbitý řezník Iko Uwais málo využitý. Berg bude nicméně vždy lepší specialista na pořádnou porci akce než na lidská dramata, což platí i tady. Nijak zvlášť nepřekvapí, sází na chlapácká gesta, solidní emoce a tentokrát i na hodně kontaktní a krvavou akci. Někomu to stačí. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)
  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama