Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (263)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Peter Berg se po několika velkoprofilových akčních filmech, se kterými se více či méně úspěšně snažil prorazit, zkouší to stejné udělat v tísnivém thrilleru o špionáži a kontrašpionáži v současném světě. A pokud vám to zní trochu zastarale a s ohledem k jeho režijnímu stylu trochu bídně, pak nejste daleko od pravdy. Mnohdy nepřehledný a překombinovaný akční snímek, který má jedny z nejhorších dialogů (i v porovnání s žánrovou konkurencí z "videopůjčoven") a hereckých výkonů, které jen podtrhují, jak strašně umělohmotně celá tahle šaráda působí. Jasně, osobní souboje ve kterých se mihne Iko Uwais jsou vlastně docela fajn na nízkonákladovou řezničinu, to všechno okolo ale působí jako hodně ale opravdu hodně nastavovaná kaše poskládaná ze stereotypů a motivů, které obsazení téhle pecky prostě nemá šanci prodat (a to nemluvím jen o superdrsném Wahlbergovi a hodně blbě namaskovaném Malkovichovi, který ve filmu kromě pár věc v podstatě jen opakuje jednu repliku s minimem variace). Mám rád akční filmy, mám rád i ty které jsou v jádru tak trochu blbé a tak trochu mimo ale tohle je silné kafe i na mě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Selže diplomacie? Selže válka? Je čas volat Marky Marka! Přetechnologizované, chaoticky sestříhané, plné otřesného kamerového třesu a rétorických cvičení elitních agentů, kteří jsou sice plní hlubokých mouder, ale jako odstřelovači jdou do akce v modré flanelce. Zbayovatělý Berg je regulérní blázen, který to chvílemi musel dirigovat s tou Wahlbergovou žlutou gumičkou kolem krku. Chtěl jsem napsat, že mě překvapil vyvrcholením, kdy prapor posázený hvězdami nečekaně ušetřil svého výronu, jenže pak jsem zjistil, že má v plánu trilogii. Vsadím se, že na jejím konci budou na vlajce další bílé skvrny a nebudou to nové členské státy. Takhle to přece nemůže nechat.. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čtvrté spojení Marka Wahlberga s Peterem Bergerem, tentokrát v čistokrevné akční jízdě, kde se nesmí přemýšlet. Rozhodně nemám nic proti přímočarým akčním filmům, kde je děj pouze jako výplň mezi akčními scénami. S Mile 22 sem měl ale dost velký problém, přestože mi nevadí jeho patriotismus (tentokrát se bez něj obešel) ani Wahlbergovo herectví, které je v tomto případě jedním z těch horších v celé jeho filmografii. Problém byl tentokrát hlavně v akci, která měla být největší devizou a vlastně je tím jediným co si z filmu odnesete a přestože je Berg výborný řemeslník (má čestné místo hned za Bayem) tentokrát měl chybnou ruku na střihače, který většinu scén, nepříjemně kazí a čas od času jsem si vzpomněl na příšerné sestříhané pokračování 96 hodin, což je opravdu zvláštní, když si člověk uvědomí, že to v tomhle případě nebylo zapotřebí, protože Berg umí, akce nepůsobí lacině a bitky na tělo obstarává profesionál Iko Uwais. A pokud bychom střih neřešili, akční scény překvapivě nemají šťávu, ani žádné vizuální nápady a prakticky každá je úplně stejně postavená (místnost, nebo ulice, několik desítek útočníků a pár obránců, vše se vystřílí, jeden z hrdinů se obětuje a jde se na další scénu) a velice brzy se obehrají, ačkoliv se na ně docela hezky kouká. Z Mile 22 byl celkem poprávu propadák a je to na jednu stranu škoda, protože erkových akčňáků moc nevzniká a už vůbec ne s takovými technickými možnostmi. Film je spíše na 2*, ale jsem rád za každý akčňák, který se nebojí přitlačit na pilu a Berga kvůli tomu nezavrhnu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Milý oblíbení uživatelé. na některé dám více na některé méně. Ale jsem rád, že jsem tentokrát na vás nedal téměř vůbec. To, že ten film mohl být něčím ještě lepším, nebýt hloupých stříhačů, tak s tím jednoznačný souhlas. Nechápu, že v poWickovské době se stříhači stále upínají k takovým šílenostem. Kór když mají k dispozici rváče Ika. Tam ale u mě zápory končí. Wahlberga mám prostě rád a proto mu šéfa dost dobré bandy žeru i s navijákem. Iko je fakt dobrej a jeho pohledy mají podobný úder jako ruce a nohy. Přestřelky nejsou vůbec špatné, ale mohly být na úplně jiné úrovni. No ten proklatý střih. Ještěže to Rko zde plní svojí úlohu na výbornou. Závěrečný překvápko si čtvrtou hvězdu pevně uchytilo a můžu říct, že 75 procent dávám s vědomím, že si tuhle jízdu dám klidně někdy znovu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte povolení porušovat zákony cizích zemí. Tato pravomoc vám byla udělena prezidentem." Ti prezidenti mají teda možnosti. Nebo že by to neměl každej prezident? Matko, tady něco smrdí. Ale to je jedno, protože tentokrát jde o drsný bitky, krvavou palbu, agentku matku(?) a (ne)zabezpečený spojení. Já jsem se tedy celkem bavil, ale přesto jsem si při sledování našel čas na fantazii, že by si mě agentka Alice v župánku pozvala jako instalatéra Helmuta na prošťouchnutí trubek. To bych pak hvězdu přidal. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama