Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (263)

liskam 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá a střih který to celé jen podporuje. Iko Uwais samozřejmně nezklamal. Ale to je tak všechno. Vše ostatní méně než průměrné.Scénář na hovno, režie prachbídná. K žádné z postav si člověk za těch 95 minut nevytvoří vztah a je mu v podstatě ůplně fuk, jestli to někdo z nich přežie. Takže dohromady slabé 3 hvězdy a maximálně nějakých těch 50% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ve Student Agency vlaku Annu a tohle. Musím říct, že tohle má alespoň poněkud promyšlený scénář, ačkoliv informace podává naprosto chaoticky a prapodivně (chvílemi si to dokonce hraje na "moudro") a ačkoliv je asi jasné, kdo za vším stojí a proč, takže jen čekáme na to, kdy, kdo, kde a jak. A přiznávám, že by se mi líbil spin-off jen o postavě, kterou hrál Iko Uwais. Jinak konec nijak překvapivý z dějového hlediska, ale z americko-patriotického ano a vlastně jen proto dávám třetí hvězdu. Protože akce občas ne moc zajímavá a v té tmě baráku dokonce nepřehledná. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Béčková atmoška zabalená v psychopatickém střihu, překombinovaném ději, ale na druhou stranu tam je spousta vizuálních nápadů, výtečně to šlape, a střílí. Závěr je jedním velkým WTF a ukáže twist, který jste asi vidět moc nechtěli, ale tak co. Minimálně to rychle odsýpá a Berg zkouší zase něco jiného. Wahlberg je možná zbytečně uřvaný, a tak hlavní bitch je Lauren Cohan, která si to tam strašně dává. Mnohem víc, než v nezajímavé postavě z Walking Dead. Tady těch dead je totiž sakra hodně 55% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čtvrté spojení Marka Wahlberga s Peterem Bergerem, tentokrát v čistokrevné akční jízdě, kde se nesmí přemýšlet. Rozhodně nemám nic proti přímočarým akčním filmům, kde je děj pouze jako výplň mezi akčními scénami. S Mile 22 sem měl ale dost velký problém, přestože mi nevadí jeho patriotismus (tentokrát se bez něj obešel) ani Wahlbergovo herectví, které je v tomto případě jedním z těch horších v celé jeho filmografii. Problém byl tentokrát hlavně v akci, která měla být největší devizou a vlastně je tím jediným co si z filmu odnesete a přestože je Berg výborný řemeslník (má čestné místo hned za Bayem) tentokrát měl chybnou ruku na střihače, který většinu scén, nepříjemně kazí a čas od času jsem si vzpomněl na příšerné sestříhané pokračování 96 hodin, což je opravdu zvláštní, když si člověk uvědomí, že to v tomhle případě nebylo zapotřebí, protože Berg umí, akce nepůsobí lacině a bitky na tělo obstarává profesionál Iko Uwais. A pokud bychom střih neřešili, akční scény překvapivě nemají šťávu, ani žádné vizuální nápady a prakticky každá je úplně stejně postavená (místnost, nebo ulice, několik desítek útočníků a pár obránců, vše se vystřílí, jeden z hrdinů se obětuje a jde se na další scénu) a velice brzy se obehrají, ačkoliv se na ně docela hezky kouká. Z Mile 22 byl celkem poprávu propadák a je to na jednu stranu škoda, protože erkových akčňáků moc nevzniká a už vůbec ne s takovými technickými možnostmi. Film je spíše na 2*, ale jsem rád za každý akčňák, který se nebojí přitlačit na pilu a Berga kvůli tomu nezavrhnu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)
  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)

Reklama

Reklama