Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (263)

salalala 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nezajímavý a nevýrazný snímek. Peter Berg se tentokráte snaží o něco trochu jiného, než je u něj zvykem, výsledek je ale horší. Poctivá béčková atmosféra tu funguje, všechno má svižné tempo, problém je ale v příběhu, který by rád byl něčím víc než obyčejným thrillerem, takže v závěru předvede twist, který dojem trochu zkazí. Moc nepotěší ani několik logických lapsů a nesmrtelnost hlavního hrdiny, která je chvílemi do očí bijící. Berg dělá, co může a dějové nedostatky se snaží zakrýt akcí, která má spád, místy jí nechybí adrenalin a občas je snímána přes bezpečnostní kamery, což příjemně osvěží. Je ale prazvláštně sestříhaná, takže chvílemi se na ni dost obtížně dívá. Mnohem větší škoda je, že když už je ve filmu Iko Uwais, není moc využit, akčních scén tu má zoufale málo a jeho potenciál nedosahuje ani skutečné poloviny. Mark Wahlberg je dobrý, jeho charakter tentokrát ale není tak sympatický, takže si k němu divák hledá cestu trochu obtížně, ale nakonec se to asi většině z nich podaří. O ostatních asi nemá cenu se moc bavit, protože ani solidní Lauren Cohan, ani Ronda Rousey tu nejsou tak dlouho, aby něco zásadního předvedly, John Malkovich je pak vysloveně na ozdobu. Mile 22 není vysloveně špatný film, jeho osudu v kinech se ale nelze divit, protože není nijak výrazný a v podstatě nemá divákovi moc co nabídnout. 60 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by si to byl pomyslel, že z průměrného herce Petera Berga bude jednou špičkový režisér akce, dá se tvůrčím způsobem dohromady s budoucím nejlépe placeným hercem Markem Wahlbergem, který zanechá předvádění spodního prádla a rapových vibrací "za pár kaček", načež ani takhle kvalitní dvojka nepřesvědčí českého distributora, aby je poslal do kin. Přitom surová, drsná, nekompromisní akce přímo volá po velkém plátně, nicméně nikdo její úpění nevyslyší. A tak je v sychravém podzimu dobré zalézt pod deku, kdy nám tihle dva vykukové servírují svižný spektákl, který je plný drobných, nenápadných i zjevných inovativních postupů, co nejsou běžně k mání. A za Wahlbergovy neustálé kulometné kadence slov, česky klasické "mletí klapačkou", se rozprostírá akční thriller o tajné jednotce, co má za úkol nepozorovaně ze země dostat nápadně žlutavého muže (zajímavě nevyzpytatelný Iko Uwais), jenž má u sebe citlivé informace, které by mohly zabránit vyhlazení lidiček (jak nemilé). Dobrá, scénář měl štěstí, že jej do pazour dostal právě Berg, který z toho udělal napínavou jízdu, technicky dost vysokého kalibru, co má schopnost ignorovat (občasnou) průměrnost scénáře, a vyspělým režijním způsobem se zmocnit akčních sekvencí, které mají dynamiku a vyzrálost. V tom případě je divák v neustálém obležení akce a je mu až líto, že to má jen devadesát minut. Závěr pak mírně parafrázuje/evokuje Obvyklého podezřelého. Špionážní thriller s nadstandardní akční výbavou se pyšní skvěle technicky propracovanou režií, scénář rovněž není k zahození a herecké osazenstvo, co má scénářem danou limitovanou životnost, plní svůj strategický plán velmi dobře. Takže schopný film. 10/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vládní Člověče nezlob se nedopadlo podle představ jednoho rodiče, tak to někdo pěkně slízne. Americká sebekritika řízlá indonéskou krvárnou vypadá v Bergových zručných rukách skvěle. Každá postava je ve své podstatě záporná ať si mává jakou chce vlajkou. Wahlberg je celou dobu za argoantního zmrda s krutě realistickým pohledem na svět, což z něj nedělá úplně tradičního vypravěče. Uwais zdatně sekunduje i když má prostor jen v jedné větší bitce. Škoda že chybí výraznější scéna, nebo něco co by se dalo opravdu vypíchnout. Náboje padají, mrtvoly se vrší a nad bojištěm se nese pouze zvuk bublavého chroptění. Skvělý scénář, stopáž tak akorát. Víc takových filmů. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Péťa na chvíli přestane pateticky cákat na americkou vlajku při honění si nad nezahlušitelnými ztepilými fešáky ze všech těch sýlů, forsů a renžrů a pustí se místo těch kýčovitých sraček pro otylé pojídače horkých psů do nekompromisního honění agenta s triplem, dokáže uplácat fuckt kulantní a neseroucí se akčňák, který si místy nezadá s fantastickými Auvajsovými Rejdy. Ostatně samotný gumový Auvajs se tohohle také zúčastnil, opět bolí a kope jak zdivočelý cigoš kabelové rýhy pro Telekom. Svižné od první minuty, mile brutální a navíc tentokrát ty speciální jednotkáře kolem jako vždy koženě přehrávajícího Márkyho Márka masivně decimuje kdejaká pouliční soldateska čmoudů z jakartských slumů, což rozkošně korunuje pro Holý úd nezvyklý heavyend. Takže jakožto zdejší expert na zamindrákované panice doporučuji nedat na tu hrstku zpomalených homokrejčích, co u toho nestíhali těkat očima, a šup s tím do červených čísel. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $36,108,758Tržby Celosvetovo $65,608,758Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť rozhárané. Necelistvé. Wahlberg s tou gumičkou na ruke mi išiel riadne na nervy, aký to tam malo zmysel? Peter Berg sa vracia k zmatečnej réžii, však predošlé filmy už mal na dobrej úrovni, čo sa deje? / 45%/ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama