Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opět bezchybný Leone a jeho další příspěvek k vrcholům westernové tvorby, který stojí trochu neprávem ve stínu "Hodný, zlý a ošklivý". Kromě tradičně výtečné režie, scénáře a hudby film táhnou hlavně Clint Eastwood a Lee Van Cleef, kteří jako dva konkurenční lovci lidí vytvořili nebezpečnou a "pekelně rychlou" ústřední dvojici, se kterou bych se rozhodně nechtěl dostat do křížku. Příběh sice není tak rozsáhlý jako v HZaO, ovšem vše vynahrazuje perfektní atmosféra plná nabitých koltů, lahůdkové souboje muže proti muži a charakter obou zmíněných "antihrdinů", kteří sice šetří úsměvy, ale každému žánrovému fandovi rozdávají radost měrou vrchovatou. Nemám nic, co bych vytknul. Po Tenkrát na západě jednoznačně má nejoblíbenější westernová podívaná :) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhý snímok z dolárovej trilógie talianskeho režiséra Sergio Leoneho "Pre hrsť dolárov naviac" (For a Few Dollars More) je pre mňa symbolom westernového filmového žánru. Ikona, legenda, kult. Tomuto talianskemu režisérovi sa v šesťdesiatych rokoch minulého storočia podarilo natočiť neprekonateľné diela. Nikdy predtým a zatiaľ ešte ani potom nebol western tak mrazivo atmosferický, strhujúci, pohlcujúci. Filmársky dokonalý! Presne také je aj toto dielo z roku 1965. Vidno, že oproti prvému snímku (Za hrsť dolárov) to disponuje omnoho vyšším rozpočtom. Takže aj scenár je pestrejší, rozvetvenejší. Dychberúci príbeh o prepade jednej banky, zločineckej bande a dvoch rýchlych a drsných pištoľníkoch, ktorých bravúrnym spôsobom strávili herci Lee Van Cleef a Clint Eastwood. Geniálne filmárske umenie Sergio Leoneho dopĺňa geniálny soundtrack Ennio Morriconneho. Monumentalitá! ***** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bál som sa, že neviem počítať. Ale už to sedí.“ Jednotka v porovnaní s dvojkou pôsobí ako zastaralá televízna inscenácia. Dvojka dodnes žije a dýcha a to predovšetkým vďaka špičkovému technickému prevedeniu (lepšia výprava, akcia, dekorácie) a tiež vďaka tomu, že Eastwood (ktorý na koňoch jazdí ako surový primitív, kto sa v tom vyzná, dá mi určite za pravdu) tentokrát (na rozdiel od jednotky, ktorá bola jeho one man show) rovnocenného partnera. Konkrétne v skvelom Lee Van Cleefovi. Spolu tvoria dvojicu, ktorá prekvapuje nás i seba a nuda s týmto ostrým buddy párom nehrozí. Dvojnásobne, ak je scenár vcelku kvalitný, hrá do toho hudba Ennia Morriconeho a medzi gaunermi nájdeme takých spoľahlivých prašivcov, ako sú Gian Maria Volontè alebo uhrančivý pošuk Klaus Kinski. Oproti jednotke pribudol drsný chlapský humor („Prečo sa pozeráš na mňa, keď to hovoríš?“) a neznesiteľne (v dobrom) dlhé, extra napínavé scény (klobúk, čakanie na výbuch). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednu z hlavních zápletek Tenkrát na západě "Někdo jde někomu po krku, ale až na konci se dozvíme, proč vlastně" použil Leone už tady. Mohlo by se zdát, že Clintův Monco hraje v Pro pár dolarů navíc druhé housle... Ale to on zkrátka neumí a je skvělý a pozornost na sebe strhává jako vždy.__P.S.: Tradičně dobrý je samozřejmě i Van Cleef, ale jako záporáka ho mám ještě raději.__P.P.S. Doproučuji poslechnout si za sebou soundtracky z Pro hrst dolarů, Pro pár dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý. To, jak Morricone svoji hudbu postupem času rozvíjí a dotváří, jak proplétá jednotlivé motivy a dělá z nich nezapomenutelné dílo, si zaslouží neskutečný obdiv. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • Postava herce Aldo Sambrella se jmenuje "Cochelio", což je anglická výslovnost španělského termínu "cuchillo" = nůž. (džanik)
  • Když se Sergio Leone rozhodl natočit pokračování snímku Pro hrst dolarů (1964), neměl žádnou představu o námětu. Zápletku o dvou lovcích odměn a banditovi pak vymyslel po dvou týdnech. Scénárista Luciano Vincenzoni, jehož Leone přizval ke spolupráci, se zprvu k příběhu stavil skepticky. Po převyprávění celého námětu byl ale nadšen a Leoneho nabídku přijal. (Monco)
  • Pušky v obale plukovníka Douglasa Mortimera (Lee Van Cleef) sú: Colt Single Action Army Buntline Special 18", Winchester 1892 Saddle Ring Carbine, Colt Lightning Rifle a dvojhlavňová brokovnica kaliber 12. (mortimerm)

Reklama

Reklama