Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

laik_60 

všechny recenze uživatele

V čase keď tento film prišiel k nám, som bol veľký priaznivec Beatles Dodnes Beatles považujem za skupinu, ktorá hýbala hudobným svetom. Aj preto nemôžem inak ako dať plný počet bodov a s nostalgiou spomínať na kľačiaceho záhradníka v byte a strihajúceho trávnik rozmerov rohožky. :) Help, I need somebody .... ()

#47 

všechny recenze uživatele

Druhý a zároveň poslední Beatle-movie z "Ranného období Beatles". Tentokrát je sice ve filmu možná až moc děje (narozdíl od Hard day's night), což ale naopak ukázalo třeba Ringův ale i Lennonův nesporný herecký talent. Ať už je ale příběh jakkoliv praštěný, jedná se opět spíš o sled hudebních klipů proložených nějakou takovou jakoby-zápletkou, i když tentokrát i dějová část stojí za to...a srovnání s humorem Monty Pythonů je tady asi na místě. Opět jde ve filmu hlavně o skvělou hudbu kterou tentokrát jednoznačně táhne Lennon (Help, You've got to hide your love away, Ticket to ride, It's only love, You're going to lose that girl atd.), navíc tentokrát výrazně přispěl i George Harrison (I need you)...nedat pět by pro mě znamenalo popření kultu Broučího božstva... ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů natočených Beatles.Vynikající písně a humor.95% Zde bych si dovolil dát text písně Help! : Help, i need somebody, Help, not just anybody, Help, you know i need someone, help. When i was younger, so much younger than today, I never needed anybody's help in any way. But now these days are gone, i'm not so self assured, Now i find i've changed my mind and opened up the doors. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me. And now my life has changed in oh so many ways, My independence seems to vanish in the haze. But every now and then i feel so insecure, I know that i just need you like i've never done before. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me. When i was younger, so much younger than today, I never needed anybody's help in any way. But now these daya are gone, i'm not so self assured, Now i find i've changed my mind and opened up the doors. Help me if you can, i'm feeling down And i do appreciate you being round. Help me, get my feet back on the ground, Won't you please, please help me, help me, help me, oh ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to objektivně na čtyři hvězdy, ale Beatles těch filmů moc nenatočili, a navíc tenhle styl mám rád. Je to odklon od v podstatě sociologické komedie Perného dne směrem k naprosto, ale zcela absurdní komedii, do níž však blbnutí brouků zcela zapadá. A myslím, že nebýt Eleanor Bron, byl by film poloviční, na ní je vidět, jak si film a svou roli skvěle užívá, a nejen ona. Škoda jen, že jsem měl verzi z ČT, kde titulky překládal Pavel Kříž, a přeložil jen něco, občas některá slova vynechal, takže to není až taková bžunda. (Třeba v závěru je v titulcích "Nezajímá mě tvoje náboženství" u toho, co říká Ringo veleknězi, ale on říká "nepředplatil jsem si tvé náboženství", což tomu dává trochu jiný význam a právě v rámci té absurdity.) Líbilo se mi, jak zparodovali bondovky té doby - nejen melodií, ale také třeba lokacemi (Alpy, Bahamy). Líbilo se mi, že jeden fór dokázali pootočit o trochu výš daleko později (třeba "bílé útesy doverské"), to také nebývá zvykem, a ta palba hlášek mě skvěle bavila ("ne, pokud ji nespolkneš", "jiné náboženství... aspoň myslím") plus vojenské cvičení, Óda na radost dávno před EU... Jo, tady odbočím. Dnes by takový film nevznikl. Byl by - stejně jako tak byla nedávno označena díla Monty Pythonů - za genderově nevyvážený a rasistický. Ale náš Mirek Kalousek se zde musel inspirovat - ve filmu taky bláznivě pobíhají s nápodobou tibetské vlajky, což je celkem prča, když ve filmu Tibet "vyhlásí" válku Británii. Děj je prostý - tajný kult bohyně Kálí nemůže obětovat dívku ("z toho chrámu jsi pořád špinavá"), protože prsten dostal Ringo - vášnivý sběratel prstenů v té době - jako dárek. Komando z chrámu vedené vůdcem po něm jde (plus č. 4 mne dostal asi nejvíc) - a časem ještě britský vědec se svým nemotorným pomocníkem. Ten mi nejvíc připomněl našeho herce Libíčka, a v určité chvíli to skutečně mělo absurditu nejlepších Vorlíčkovo-Macourkovských filmů, zvláště Pane, vy jste vdova, ale třeba i Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Oba vědci slouží vlastně ke kritice jisté britské namyšlenosti a poruchovosti britských výrobků, ale i ke špílcům směrem k Němcům nebo Američanům. Překvapilo mě, že vlastně opět se děj točí především kolem Ringa, jako v Perném dnu. A protože obecně mám rád filmy, kde dospělí nezapomínají na to být občas dítětem (viz seriál Castle), musím uznat, že mě film bavil a pobavil, a je mi líto, že podobných vlastně nevzniklo a nevzniká víc. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

I pro mě jako pro přislušníka mladší generace jsou The Beatles bezpochyby zajímavý fenomém. A film Help to dobře dokladá. Je neskutečné, že si v nějvětší Beatlmánii mohlo toto trio dovolit i účast v takovém neuvěřitelném úletu. Je ale možné, že plně imponoval s jejich náturou a vlastně dobře symbolizuje uvolněnou dobu, do které Beatles patří.  Já osobně bohužel musím, říct, že ačkoliv se považuji za poměrného příznivce za crazy humoru, tak série nekonečných, bojů a převleků, vychytávek jedné sekty (a aby toho nebylo, později i dvou švihlých vědců) za hombou prstenu Ringa Starra v nejrůznějších kostýmech a prostředích v občas až surrealistickém hávu mi přišla sice zpočátku zábavná a těšil jsem se co bude dál,  když spustili ,,You can lose that girl´´, skoro jsem se cvrnkl,  ale postupně  toho všeho bylo moc a stávala se z toho takřka slátatina. Pár jednotlivých frků určitě vynikne, ale je to prostě hrozně přeplacané. Předchozí takřka dokumentární Perný den mě určitě bavil mnohem více. Dokonce bych si dovolil podotknout, že kdyby se bláznivý příběh spojil s opětovným ponorem do života kapely, působilo by to lépe. Ale jako doklad doby to rozhodně není nezajimavé a jestli se něco od Perného dne nezměnilo, tak to, že Beatlsáci jsou na plátně nesmírně přirození, šarmartní a vtipní.... speciálně třeba na horách (:D,)a ty pokojíčky, bože (:D). V těch bych chtěl spát taky. No a co je hlavní, všechny písničky v tomto filmu jsou fakt skvělí. HELP! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Ona „známá elektrárna“, v níž během azylu Beatles v Buckinghamském paláci vypadnou pojistky, je londýnská Battersea Power Station. Roku 1939 byla dokončena původní dvoukomínová hala, v letech 1953–1959 přibyla identická druhá část a tím získala budova svůj ikonický vzhled. Proslula především propojením s deskou „Animals“ skupiny Pink Floyd, když mezi její komíny bylo vypuštěno obrovské nafukovací prase. První hala (1939) skončila s výrobou elektřiny v roce 1975, sousední pak o osm let později. Battersea dnes slouží jako kulturně komerční centrum. (Robbi)
  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)
  • Natáčení na Bahamách vymyslel původně daňový poradce Beatles dr. Walter Strach, aby se náklady na film snížily. (Robbi)

Reklama

Reklama