Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA Bad Samaritan (více)
Trailer 1

Sean (Robert Sheehan) a Derek (Carlito Olivero) jsou dva zlodějíčci, kteří vykrádají domy, jejichž majitelé tou dobou večeří v restauraci. Sean se ale namočí do maléru – pro další krádež si vybere dům Calea Erendreicha (David Tennant), který u sebe vězní a týrá neznámou ženu. Sean by ženu rád vysvobodil, ale má kluk, jemuž nikdo nevěří, šanci v nerovném boji s bohatým psychopatem? (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (130)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jde to do tý chvíle, než se začne záporák mstít. Logika se pak tiše vytratí. Původní nápad - zlodějíček nečekaně narazí na příliš velké sousto ale přitažlivost měl. Škoda, že se pak ze zlodějíčka vyklubal úplný rytíř bez bázně a hany, zatímco záporák se stane směšným, protože je jak z příručky freudismu pro negramotné. Povinné doklopýtání k předem jasnému konci mělo jediný světlý bod. Moment, kdy po ráně lopatou následuje hláška: "Takhle se, ku..a, zachraňujou lidi!"____ Na okraj: David Tennant by se už vážně měl pořádně najíst. SHRNUTÍ: Mlčení jehňátek s pokročilejšími komunikačními metodami a mnohem slabším padouchem. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Celkom pozeratelny film, ktory hororom nie je ani zdaleka. Z hororu je len logika hlavnych postav, lebo miestami boli dobre blbi. Pre srandu si porovnajte pripravy na ich lupeze. Jeden vs. druhy. Komedia fakt. Na druhej strane, samotny film je snazivy, neviem najst ine slovo, jednoducho ma to bavilo. Zaporak nema chybu, Tennant bol v tej role fakt skvely. Vyraznou mierou sa pricinil o napatie vo filme. Ked tak premyslam, tak z celeho filmu ma najviac zaujal on, kedze "vyrobit" ho bolo prakticky nemozne a ten jeho vyraz tvare si proste zapamatate. Kratko po filme som to videl na 4*, no s odstupom casu som to okresal. S FBI to tam zbytocne komplikovali, dufal som v silne finale, ktore vsak neprislo. Skoda, potencial tam bol. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se od toho filmu nedal odradit jeho debilním názvem nebo zdejší modrou barvou (aktuální hodnocení "jen" 66 %), protože jsem se u něj nečekaně skvěle pobavil a hltal jsem to až do napínavého konce. Hlavní postava, v hereckém podání Roberta Sheehana, mi sice byla krajně nesympatická, o to víc mě ale bavil excelentní David Tennant v roli Calea, kterému jsem nakonec i cynicky fandil, aby mu to všechno prošlo. Pro mě osobně výtečný filmový objev a velmi příjemně strávených 111 minut. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Paráda, sice jsem postradal malé drobnosti ale to nevadí. Tohle byla dobrá jízda i na leknutí došlo a ne jen to celý film mě držel v paradním napětí. Nezkutečně pro mě dobře promyšlené, akce zlost napětí trocha humoru špatné FBI trochu krve, blázen co to měl slušně promyšlené a skvělý snímek je na svetě. Ja to říkam furt tma dešť bouřka parádni film a o zábavu je postaráno. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nikdy by mě bylo bývalo nenapadlo, že doktor filosofie Ivan Bartoš dosáhne takového stupně slávy, že po něm bude pojmenován film. Zcela výjimečně se tentokrát vydařil i volný český překlad, neboť pro Ivana jsou synonyma a slušivé přezdívky Bad Samaritan i Skryté zlo. Co se týče postav, tak tam Ivan připomíná jednoznačně více toho bezvýznamného zlodějíčka s trvalou, než dokonalého Davida Tennanta, kterého jsem si zamiloval v Broadchurch. Samozřejmě jsem v tomto filmu fandil Davidovi, který zdarma a ve volném čase prováděl převýchovu nepřizpůsobivých, zatímco Robert Sheehan (Ivan Bartoš) ze živil okrádáním pracujícího lidu. Taktéž přesně sedí, že s sebou Ivan (tedy Robert) stáhne do záhuby celou svoji rodinu, která přijde o práci, přítelkyni, která přijde o důstojnost a skoro i o život a v neposlední řadě svého kamaráda - ilegálního migranta, kterého zřejmě potkal v době, kdy s transparenty vítal, pomáhal mu krást a zcela po právu umřel, protože David zcela správně naznal, že taková verbež se převychovat nedá. Z naprosto nepochopitelného důvodu je zde pan Bartoš prezentován jako rytíř nejvyšších morálních ctností, kterému by měl divák snad fandit, i když ví, že je to falešná zlodějská verbež. Právě tato totální nevyváženost hlavních dvou postav filmu ubližuje. Když na jednu stranu postavíte charismatického Davida Tennanta, kterého si nejde během chvíle nezamilovat, tak na stranu druhou nemůžete postavit jakousi ohavnou kudrnatou přihřátou verzi Bartoše. Během sledování jsem si nesmírně užíval, kterak se David mstil za neoprávněné vniknutí a šikanoval tu kudrnatou zlodějskou kurvu. Zážitek z filmu mi naopak spolehlivě pokurvil naprosto kreténský závěr plný sledu nepravděpodobných a smysl nedávajících klišoidních píčovin. [60 %] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Portlandu ve státě Oregon (USA). (ČSFD)
  • Auto, které řídí obě dvě postavy, je značky Maserati Quattroporte, které bylo pro film upravené, hlavně jeho přední část. (Kudly4)

Reklama

Reklama