Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Předlouze překombinovaný film, klišoidní až běda... Jako vycucaná z prstu působila tahle story a hlavně v ní užitá rádobyodborná hatmatilka již v době svého vzniku, dnes zbývá již jen značně vyčpělá a až místy se svou >vážností< směšná hollywoodština s duchem poněkud >nonfiction< story... Demi se svými silikonovými implanátky mohla už tenkrát vzrušit tak leda chlápka s mozkem technokrata v krizi středního věku a vizáží M.D., jinak celý film jen vaří jakési fůsaté pseudoproblémy s jednou fůzí, až je uvařeno, zfůzováno, všichni si zatleskají a jsou nádherní, howniwood je uspokojen, jak nastínil závažnost tehdy módního sexuelního hastrošení a... Ach jo, stojí to celé za rozvláčný komentář? Neee... Dokonale průměrný, byť řemeslně zdařilý film. Dvě a půl hvězdičky, zaokrouhleno nahoru jen za těch několik na svou dobu zajímavých zvláštních efektů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silně dobová záležitost (kterou jsem ale viděl o 25 let později v době soudu s Weinsteinem) s tehdy propíranou tématikou sexuálního obtěžování na pracovišti a dnes už legračními scénami z virtuální reality, která hladce zapadla do tehdejší vlny erotických thrillerů vzedmutých úspěchem Základního instinktu (Někdo se dívá, Barva noci), ačkoli erotická scéna je tu jen jedna. Douglas po Instinktu opět za oběť silné ženy, Demi Moore si naopak střihla pořádnou mrchu, to jest totální opak její rozněžnělé naivky z Ducha. I přes žhavé téma a žhavé herce průměrný thriller. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč byl v jednom období Michael Douglas obsazován do rolí erotomanů. Skandální odhalení slibovalo víc, než nakonec poskytlo. Demi Moore je slušný úlovek, ale té erotiky je tam pomálu, Douglas je chcípák, co ojede každou. Nakonec co zajímavě začalo, končí o to nezajímavěji. Nuda a šeď v plné své kráse si zde dala dostaveníčko. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Knihy Michaela Crichtona mám rád, ale jeho adaptace často moc přesvědčivě nedopadly. Po čtvrtstoletí jsem dal druhou šanci Skandálnímu odhalení a platí to pořád. Jakoby film honil příliš mnoho zajíců, takže je nakonec zbytečně dlouhý a bez napětí. Nezachrání to ani Michael Douglas ani Ennio Morricone. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě sexuálně obtěžovat Demička, tak se modlím k Dalaljámovi ať v tom pokračuje i druhej den, ale Douglas místo toho aby byl rád a držel, tak začne vyšilovat a udělá z toho úplnou kovbojku. Film se zpočátku hrabe v tématech jako postavení žen v práci potažmo ve společnosti (Demičina obhajoba ohledně sexu je luxusní :) ) a vztahu nadřízenej vs. podřízenej, ale to jen zpočátku, protože pak už se jen intrikuje. Film má docela slušné tempo a z toho pramenící napětí, herecky není úplně špatně zahranej, pravdou je, že z většiny je to Douglasova sólovka. Zamrzí, že i když prvotní zápetka se týká sexu, Tak se nám Demička se ve své královské discpilně moc nepřevede. Škoda, že jsem nepsal scénář já, to by byl jinej vítr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná postava Tom Sanders (Michael Douglas) nosí hodinky značky TAG Heuer Professional quartz. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama